Een clutch is een kleine tas zonder (lang) hengsel, vaak langwerpig van vorm en is gemakkelijk in de hand te houden. Wist je dat de clutch eigenlijk een afkorting is van clutchbag? In dit artikel vertel ik je waarom een clutch niet mag ontbreken in je garderobe, of je nu fan bent van een tas of niet! Lees je mee?

5 redenen waarom een clutch niet mag ontbreken in je garderobe

Wie mij goed kent weet dat ik zelden een tas bij me heb. Persoonlijk vind ik het maar vervelend om een grote tas de hele dag mee te moeten sjouwen. Soms kan het niet anders, zo ben ik in het bezit van een relatief kleine laptoptas en ontkwam ik ook niet aan de luiervariant. Maar als het aan mij ligt zie je me niet met een tas. Daarom is voor mij een clutch zo’n goede uitkomst. Hieronder lees je 5 redenen waarom een clutch ook niet mag ontbreken in jouw garderobe.

1. Past bij elke outfit

Ga je vanavond naar een feestje, een speciale gelegenheid, op date of naar een gezellige lunch met een vriendin? Het maakt niet uit wat je draagt want de clutch is geschikt voor elke gelegenheid én past bij elke outfit. Of je nu kiest voor een fijne spijkerbroek of een glitterjurk: een clutch maakt je outfit helemaal af. Met een goede clutch maak jij je dus nooit meer zorgen over het totaalplaatje van je outfit. Alleen nog je sieraden kiezen en klaar. Niet het perfecte sieraard in huis? Ga dan nieuwe sieraden kopen.

2. Al je belangrijke spullen bij de hand

Wanneer je toch kiest voor die glitterjurk, waar laat je dan je telefoon, sleutels, bankpas en dergelijke? Precies: in een clutch! De clutch is klein maar je belangrijkste spullen passen er zeker in. In de mijne zit ook nog een klein notitieblokje en een pen. Trouwens, ook wanneer je een spijkerbroek aan hebt is de clutch een uitkomst: dan zit niet alles zo lelijk in je broekzakken.

3. Licht en praktisch

Na een lange werkdag of na een dag waarbij ik constant de spullen van de kinderen heb gedragen heb ik geen zin om op een feestje ook nog de hele tijd met een grote zware tas opgescheept te zitten. Want zo voelt het dan wel een beetje. Een clutch is door zijn kleine vorm licht en hierdoor gemakkelijk vast te houden. Er zijn er ook met een klein riempje waarmee je hem om je pols kunt dragen, zoals de mijne. Ideaal want op die manier heb je ook nog steeds je handen vrij.

4. Verschillende stijlen

Wanneer je opzoek gaat naar een clutch kun je kiezen uit ontzettend veel kleuren en stijlen. Persoonlijk vind ik een basic clutch het mooiste omdat dan alle aandacht naar jouw complete outfit gaat in plaats van naar je tas. De clutch mag praktisch zijn en je outfit afmaken, niet de show stelen. Wat overigens ook niet onbelangrijk is, is de binnenkant. Niets zo vervelend als de hele avond grabbelen in je tas. Bekijk dus ook altijd de binnenkant als je opzoek gaat.

Mijn clutch is gepersonaliseerd zoals je op de foto bovenaan in dit artikel kunt zien. Mijn initialen zijn met goudkleurige gravure in de tas gezet. Heel erg stijlvol en mooi, dit geeft de basic clutch gemaakt van kalfsleer net dat beetje extra. De binnenkant is voorzien van handige opbergvakjes voor pasjes, haarspelden en mijn telefoon past gemakkelijk in het grootste vak. Ik ben er erg blij mee.

5. Laat jezelf stralen, omdat je het verdient

Jij lieve mama, jij mag er zijn! Voor jezelf zorgen is ontzettend belangrijk, zeker omdat we als vrouw zijnde en als moeder ons snel op de laatste plaats kunnen zetten. Zorg ervoor dat je straalt, dat je gelukkig bent en tevreden bent met jezelf. Natuurlijk gaat een clutch je daarbij niet helpen, maar je mag jezelf af en toe wel een mooi cadeau geven omdat je het allemaal maar wel voor elkaar krijgt. Oké, het meeste dan. Maar dat is zonder meer ook een groot compliment waard, toch?

Nog een laatste tip: mocht je een gave vintage tas of clutch tegen komen van bijvoorbeeld een groot modehuis, check dan dit artikel om te controleren of je tas écht is.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met 5 redenen waarom een clutch niet mag ontbreken in je garderobe. Ik hoop je met dit artikel te kunnen inspireren om net wat vaker de grote tas thuis te laten en te kiezen voor een kleine stijlvolle clutch. Ik ben in elk geval erg tevreden met mijn exemplaar. Heb jij een clutch? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Uiteraard mag je me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis