Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedereen zichzelf durft te zijn en waarbij je geïnspireerd wordt om te bewegen én gezond te eten. Ik vind het daarom belangrijk om naast mijn eigen inzichten, ook inzichten van andere te delen. We zijn immers allemaal verschillend en we pakken een gezonde leefstijl allemaal anders aan. In dit artikel is het de beurt aan Gastblogger Rowan over veganist worden. Hij deelt met ons zijn 3 belangrijkste redenen om veganist te worden. Nieuwsgierig geworden naar zijn verhaal over veganist worden? Lees dan snel verder.

Wil je meer gastartikelen lezen? Lees hier alle gastartikelen op mijn website.

Gastblog: Veganist worden, mijn 3 redenen om veganist te worden

Als je ooit hebt overwogen om over te stappen op een veganistische levensstijl en dus veganist worden, vraag je je misschien af wat mij ertoe heeft aangezet om over te stappen. Veganistisch worden is een grote beslissing die niet gemakkelijk is. Voor mij zijn er drie belangrijke redenen om veganistisch te worden: de impact op het dierenwelzijn, de gezondheidsvoordelen en de positieve gevolgen voor het milieu. In deze blogpost licht ik mijn top drie redenen toe om veganist te worden en hoe ze mijn leven hebben beïnvloed. 

Veganist worden begon als een dieet maar veranderde in een levenswijze.

1. Voor mijn gezondheid – Het Begin

Veganist worden doe je niet zomaar. Toen ik besloot veganist te worden, werd ik vooral gemotiveerd door mijn eigen gezondheid. Als veganist kan ik veel van het ongezonde voedsel dat vroeger een vast onderdeel van mijn dieet was, elimineren. Hieronder vallen alle dierlijke producten zoals vlees, zuivel, en eieren. Door deze zaken uit mijn dieet te verwijderen, heb ik aanzienlijke verbeteringen gezien in mijn algehele gezondheid en welzijn.

Door dierlijke producten uit mijn dieet te schrappen, heb ik mijn cholesterol en bloeddruk kunnen verlagen, wat helpt om mijn hart gezond te houden. Bovendien heb ik gemerkt dat mijn lichaam beter in staat is voedingsstoffen uit plantaardig voedsel op te nemen, waardoor ik de essentiële vitaminen en mineralen krijg die mijn lichaam nodig heeft.

Naast deze fysieke voordelen heeft veganist worden ook mijn geestelijke gezondheid verbeterd. Door bewerkt en ongezond voedsel uit mijn dieet te schrappen, heb ik meer energie, een betere focus en concentratie en een beter algemeen humeur gekregen. Deze verbeterde mentale helderheid heeft me geholpen productiever en gemotiveerder te blijven gedurende de dag.

Al met al is veganist worden een van de beste beslissingen die ik voor mijn gezondheid heb genomen. Niet alleen heb ik fysieke voordelen gezien zoals een verbeterd cholesterol- en bloeddrukniveau, maar ik heb ook mentale voordelen ervaren zoals meer energie en een betere focus.

2. Voor de dieren – De Kern van Veganisme

De belangrijkste reden waarom ik veganist ben, is voor de dieren. Voor mij is het gewoon niet juist om het leven van een dier te nemen voor mijn eigen plezier. Dieren zijn levende, ademende wezens die het verdienen om met respect en liefde te worden behandeld, niet om als voedselbron te worden gebruikt.

Ik begrijp dat sommige mensen hier anders over denken en vinden dat het hun recht is om vlees te eten als zij dat willen. Maar ik geloof niet dat het leven van een dier nodig is om te overleven. Er zijn genoeg heerlijke plantaardige voedingsmiddelen die net zo bevredigend en voedzaam kunnen zijn.

Daarnaast ben ik me ook zeer bewust van de afschuwelijke omstandigheden waarin dieren in fabrieksboerderijen leven. Dieren in deze boerderijen worden vaak gehouden in kleine, krappe ruimtes en hebben weinig toegang tot frisse lucht of zonlicht. Ze krijgen ook antibiotica en hormonen om ze in leven te houden en hun gewicht te verhogen, wat leidt tot veel gezondheidsproblemen.

Ik weiger een industrie te steunen die dieren zo behandelt, en ik geloof dat ik door veganistisch te zijn een verschil kan maken in deze wereld. Ook al is het maar op kleine schaal, ik wil mijn steentje bijdragen aan het bevorderen van vriendelijkheid tegenover dieren en het opkomen voor hun rechten.

3. De Spirituele redenen – Luisteren naar je Intuïtie

Een van de belangrijkste redenen waarom ik veganist ben is om spirituele redenen. Voor mij gaat veganisme niet alleen over voedsel, maar over een leven in harmonie met alle levende wezens. Het eten van een plantaardig dieet is een belangrijk onderdeel hiervan. Het toont respect voor alle wezens en erkent hun recht op leven en op toegang tot voedsel en schone lucht en water. Door dierlijke producten te vermijden.

In de kern is veganisme ook een levensstijl geworteld in vriendelijkheid en mededogen. Veganistisch eten betekent niet deelnemen aan het lijden en de uitbuiting van dieren. Voor mij gaat veganisme over meer dan alleen voedsel – het gaat over een leven dat mijn waarden en mijn geloof in de onderlinge verbondenheid van al het leven weerspiegelt.

Dank je wel voor het lezen van mijn gastblog over veganist worden. Wil je meer artikelen van mij lezen? Neem dan eens een kijkje op mijn website. Rowan van den Akker, BijNada.nl. Hier heb ik onder andere geschreven over dat je als veganist altijd uit eten gaan bij een Ethiopisch restaurant en nog veel meer.

Tot slot..

Dit was hem dan, het gastartikel van Rowan over veganist worden en zijn 3 belangrijkste redenen. Dank je wel Rowan voor jouw verhaal, ik hoop dat je andere hebt geïnspireerd om ook veganist te worden of te minderen met vlees. Is veganist worden iets voor jou? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Wil jij net als Rowan ook jouw verhaal over voeding en gezondheid of het ouderschap delen? Dat kan, stuur me dan een mailtje: Francis@mamazetkoers.nl.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis