Ontspannen, iets waar we allemaal naar opzoek zijn. Waarbij de een net iets sneller kan ontspannen dan de ander vertel ik je graag meer over waarom lezen voor meer ontspanning zorgt. Ik lees namelijk heel erg graag. Onlangs mocht ik ook het eerste deel van de serie ”Kliniek Zuid, Tegen elke prijs” lezen. Mijn artikel sluit ik af met de review van dit boek. Nieuwsgierig geworden waarom ik graag lees en waarom lezen voor meer ontspanning zorgt? Lees dan snel verder.

Lezen zorgt voor meer ontspanning!

Naast het feit dat lezen ontzettend belangrijk is, is het ook nog eens erg leuk en zorgt lezen voor meer ontspanning. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat lezen een positief effect heeft op je stressniveau en een stress verlagende werking heeft. Dus leg je telefoon weg, zet je televisie uit en ga lezen!

Zo zorgt lezen voor meer ontspanning

Je denkt misschien dat een film of serie kijken net zo ontspannend is als lezen, helaas is dat niet waar. Het kijken naar een serie of film beleven we passief, we doen niets. Bij lezen is dat anders, onze hersenen zijn actief bezig tijdens het lezen, we visualiseren de personen in het boek en bedenken zelf het plaatje waarin het afspeelt. Doordat je met lezen actief bezig bent vergeet je even je eigen leven, strubbelingen en de dingen die nog moeten gebeuren.

We stappen er even uit en wanen ons helemaal in het leven van de hoofdpersoon in het boek. Dit zorgt voor meer ontspanning, ook wanneer je een spannend boek leest.

Ontsnappen naar een fantasiewereld

Je eigen wereld en leven voor even helemaal vergeten door te ontsnappen naar een fantasiewereld? Met een goed boek kan dat, het zorgt bij mij voor meer ontspanning. Hoewel een film of serie soms erg verslavend kunnen zijn wakkert niets mijn fantasie zo aan als een (goed) boek. Wanneer ik in een boek begin met lezen wil ik hem het liefste zo snel mogelijk uitlezen. Het lezen brengt me een soort van innerlijke rust, meer ontspanning en zet me ook aan het denken. Zeker wanneer het een triller betreft, ik puzzel dan graag mee naar de mogelijke dader en fantaseer erop los hoe alles nog tot een goed einde kan komen.

Wist je dat je hersenen hetzelfde reageren tijdens het lezen over verrichte handelingen in een boek als wanneer je de handelingen zelf in het echt doet? Dit geldt zowel voor fysieke zaken (emoties) als voor motorische delen. De motorische delen in je hersenen worden namelijk ook actief wanneer een personage een handeling uitvoert. Meer lezen kan ik dan ook iedereen aanbevelen, zeker als je opzoek bent naar meer ontspanning!

Review Kliniek Zuid, Tegen elke prijs

Een tijdje terug kreeg ik het verzoek om het boek Kliniek Zuid, Tegen elke prijs van Nick de Koning te lezen. Natuurlijk doe ik dat, tijd voor mijzelf en meer ontspanning! Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het 2e deel, ”Onder vuur”, en in 2024 zal ook deel 3 verschijnen. In het boek maar je kennis met de wereld van Kliniek Zuid waar schoonheid te koop is maar niets is wat niets is wat het lijkt.

De achterflap, waar gaat het boek over?

Hoe blijft dr. Caro Benedict overeind als alles om haar heen lijkt in te storten…?

In een van de duurste straten van Amsterdam runt dr. Caro Benedict de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Ze is getrouwd met Robbert die de bedrijfsvoering doet en samen hebben ze twee tieners, Teun en Sofie. Maar terwijl haar wachtlijsten steeds langer worden komt Caro’s overvolle leven onder grote druk te staan. Een aantal van haar cliënten meldt zich met onverklaarbare klachten na een borstvergroting en de vraag rijst intern wie verantwoordelijk is.

Wanneer de spanning oploopt en haar een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen? Ondertussen vermagert Sofie onder haar ogen en Robbert, haar steun en toeverlaat, is onbereikbaar. Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

Wil je ook even ontsnappen en opzoek naar meer ontspanning? Dan is dit boek zeker een aanrader. Je kunt hem onder andere kopen via deze link.

Mijn review

Laat ik vooropstellen dat het een heerlijk boek is om te lezen. Je wordt constant geprikkeld om verder te lezen, erachter te komen hoe het verhaal verder gaat en of alles nog goed gaat komen. Het boek zit vol spanning, extase, drama en liefde waarbij je meegenomen wordt met verschillende personages. Ik ben dol op drama waarbij de boel flink op ontploffen staat. Juist de invalshoek van een cosmetische kliniek maakt dit boek erg interessant en leuk om te lezen.

Ondanks dat je vanuit diverse personages leest en meeleeft merk je helaas wel dat alles door dezelfde persoon en invalshoek geschreven is en oppervlakkig blijft. Ik mis wat meer diepgang en uniekere kenmerken van de personages. Nu waren er bijvoorbeeld nog veel overeenkomsten, zoals bepaalde uitdrukkingen die vrijwel niemand kent of nog gebruikt worden maar in het boek door meerdere personages uitgesproken of gedacht werden. Beetje vreemd. Het was een wat storend omdat ik hierdoor meerdere keren uit die fantasiewereld werd gezogen maar het was al met al een heerlijk boek om te lezen.

Het boek had ik in twee dagen uit, en dat zegt wel iets als drukke werkende moeder! Ik kijk dan ook uit naar de volgende twee delen. Juist omdat er nog twee delen volgen heb ik goede hoop dat de diepgang die ik miste in dit boek meer vorm gaan krijgen.

Tot slot..

Ik hoop dat ik je met dit artikel, over dat lezen zorgt voor meer ontspanning zorgt, overtuigd te hebben van de ontspannende werking van lezen en waarom ik fan van lezen ben. Nu ben ik benieuwd, lees jij net zo graag als ik of juist helemaal niet en heeft lezen een meer ontspannende werking op jou? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Disclaimer: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate (partner) linkjes. Indien jij iets koopt via één van deze links ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s maar met deze commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden. Uiteraard link ik alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vindt. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis