Het is weer tijd voor een nieuw recept. Zoals jullie weten serveer ik graag een lekkere snack als we visite hebben. Net als de mini worstenbroodjes van vorige maand kun je deze snackgehaktballetjes prima serveren op een feestje of bij de borrel. Wat serveer jij graag op een feestje? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

snackgehaktballetjes in pittige tomatensaus mamazetkoers

Meer recepten vind je hier.

Boodschappenlijstje

  • 25 (glutenvrije) snackgehaktballetjes
  • tomatenpuree, (1 klein blikje)
  • 1 ui (klein)
  • knoflookpuree (1 theelepel)
  • 200 ml ketchup
  • harissa (1 theelepel)
  • Hela curry (1 eetlepel)
  • gerookte paprikapoeder (1 theelepel)
  • peterselie (fijngehakt 1 dessertlepel)
  • Tabasco
  • gembersiroop
  • olijfolie
  • water

Met dit recept maak je 1 grote kom snackgehaktballetjes in spicy tomatensaus. Wil je dit recept glutenvrij maken? Zorg er dan voor dat er geen gluten in de gehaktballetjes zitten.

Recept: snackgehaktballetjes in spicy tomatensaus

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 10 minuten deze heerlijke snackgehaktballetjes op tafel staan. Je kunt altijd meer of minder maken, verdubbel of halveer dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje. 

  1. snipper de ui
  2. fruit de ui met de olijfolie en de knoflookpasta aan
  3. voeg de paprikapoeder, de tomatenpuree en de Harissa toe
  4. meng net zo lang totdat je een massa hebt
  5. voeg nu nog een scheut olijfolie toe en roer
  6. voeg nu de ketchup en de curry toe en roer
  7. nu voeg je het water, een scheutje gembersiroop en de peterselie toe
  8. nog een keer roeren, de gehaktballetjes erbij en op een klein vuur heel even laten pruttelen
  9. eventueel kun je naar smaak nog Tabasco toevoegen.

De saus kun je dus zo spicy maken zoals je zelf wilt en lekker vindt! De snackgehaktballetjes in de saus kun je 2 à 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Je kan ze dus prima van tevoren maken. Voor het serveren alleen op een laag vuur even opwarmen en klaar!

Tot slot..

Serveer eventueel de snackgehaktballetjes met wat brood. Zonde om de saus niet op te eten! Ga jij deze snackgehaktballetjes in spicy tomatensaus ook maken? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Nieuwsbrief50
Facebook160
Instagram840
LinkedIn981


30 reacties

Manon · april 11, 2019 op 17:28

Super leuk idee voor feestjes!

    Francis | Mamazetkoers · april 11, 2019 op 18:02

    Thanks Manon!

      Jeanine · april 12, 2019 op 18:19

      Wat een leuk recept! Ga hem onthouden.

      Groet Jeanine.

        Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 09:00

        dank je wel!

        Frederique · april 15, 2019 op 17:48

        Wat een bijzondere ingrediënten combinatie. Ben wel benieuwd!

          Francis | Mamazetkoers · april 16, 2019 op 21:13

          thanks!

Lisanne · april 11, 2019 op 19:11

Leuk idee! Ga deze zeker onthouden om een keertje op tafel te zetten.

    Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 09:00

    Hier was het een succes!

lodi · april 12, 2019 op 08:21

Wat een goed idee, echt lekker om op een feestje te serveren, het is weer eens iets anders.

    Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 09:01

    Ja idd, ik ben soms dat kaasje-worstje zo zat..

Nicole Orriëns · april 12, 2019 op 08:25

Ik krijg er meteen zin in. Ik houd van pittige gehaktballetjes! Dankjewel voor het recept.

    Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 09:01

    dank je wel voor je leuke reactie Nicolle.

Felice Veenman · april 12, 2019 op 12:39

heerlijk gehaktballetjes ! ik geloof dat ik inmiddels wel 10 recepten heb, allemaal even lekkerrrrr

    Aya · april 12, 2019 op 23:22

    Het ziet er lekker uit! Ik ga het een keer proberen.

      Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 09:01

      Hopelijk smaken ze!

        Mandy · april 13, 2019 op 20:54

        Ziet er heerlijk uit! Ik hou van zulke dingen, bij ons op verjaardagen zijn het echt de standaard Nederlandse tafels: bakje chips, bakje borrelnootjes, bekertje pepsels, plankje met worst en kaas, ga zo maar door. Ook niks mis mee natuurlijk maar dit is ook super leuk!

          Francis | Mamazetkoers · april 14, 2019 op 19:10

          Daar is idd niks mis mee, maar ik ben daar soms wel een beetje klaar mee maar wil ook geen dagen in de keuken staan 🙂

    Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 09:01

    Er zijn idd veel variaties, kun je ook nog wat variëren.

Skincarebynaomi · april 12, 2019 op 14:50

Oee lijkt me erg lekker. Leuk voor een tapasavondje

    Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 09:02

    Zeker weten Naomi!

Wanda · april 12, 2019 op 20:50

Dat klinkt wel erg lekker en zo te lezen ook lekker snel te maken, dus ik sla je recept even op.

    Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 09:02

    Dank je wel Wanda.

Cynthia · april 13, 2019 op 16:04

Het klinkt erg lekker. Die ga ik even bewaren!

    Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 17:52

    Thanks!

Life of a Passion · april 14, 2019 op 22:17

Leuk recept! Nu heb ik er honger van gekregen!

    Francis | Mamazetkoers · april 16, 2019 op 21:19

    sst.. ik heb altijd honger..

Susan | Seoul Style · april 15, 2019 op 03:20

Ik ben zelf geen fan van pittig (wat vervelend is want ik woon in Korea), maar het klinkt wel erg lekker zo! <3

    Francis | Mamazetkoers · april 16, 2019 op 21:28

    dat is idd wel lastig in Korea! Je kan hem natuurlijk ook niet pittig maken 🙂

Kristof · april 18, 2019 op 16:17

Mhhh, heerlijk! Deze ga ik dit weekend alvast eens maken.

    Francis | Mamazetkoers · april 18, 2019 op 21:22

    alvast smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.