Het is weer tijd voor een nieuw recept. Zoals jullie weten serveer ik graag een lekkere snack als we visite hebben. Net als de mini worstenbroodjes van vorige maand kun je deze snackgehaktballetjes prima serveren op een feestje of bij de borrel. Wat serveer jij graag op een feestje en wat ligt er bij jou standaard op de borrelplank? Laat het me weten bij de reacties hieronder.
Meer recepten vind je hier.
Boodschappenlijstje
- 25 (glutenvrije) snackgehaktballetjes
- tomatenpuree, (1 klein blikje)
- 1 ui (klein)
- knoflookpuree (1 theelepel)
- 200 ml ketchup
- harissa (1 theelepel)
- Hela curry (1 eetlepel)
- gerookte paprikapoeder (1 theelepel)
- peterselie (fijngehakt 1 dessertlepel)
- Tabasco
- gembersiroop
- olijfolie
- water
Met dit recept maak je 1 grote kom snackgehaktballetjes in spicy tomatensaus. Wil je dit recept glutenvrij maken? Zorg er dan voor dat er geen gluten in de gehaktballetjes zitten.
Recept: snackgehaktballetjes in spicy tomatensaus
Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 10 minuten deze heerlijke snackgehaktballetjes op tafel staan. Je kunt altijd meer of minder maken, verdubbel of halveer dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.
- snipper de ui
- fruit de ui met de olijfolie en de knoflookpasta aan
- voeg de paprikapoeder, de tomatenpuree en de Harissa toe
- meng net zo lang totdat je een massa hebt
- voeg nu nog een scheut olijfolie toe en roer
- voeg nu de ketchup en de curry toe en roer
- nu voeg je het water, een scheutje gembersiroop en de peterselie toe
- nog een keer roeren, de gehaktballetjes erbij en op een klein vuur heel even laten pruttelen
- eventueel kun je naar smaak nog Tabasco toevoegen.
De saus kun je dus zo spicy maken zoals je zelf wilt en lekker vindt! De snackgehaktballetjes in de saus kun je 2 à 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Je kan ze dus prima van tevoren maken, zo sta je tijdens de borrel niet te lang in de keuken. Voor het serveren alleen op een laag vuur even opwarmen en klaar!
Tot slot..
Serveer eventueel de snackgehaktballetjes met wat brood. Zonde om de saus niet op te eten! Ga jij deze snackgehaktballetjes in spicy tomatensaus ook maken? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten, daar vindt je meer borrelplank inspiratie. Tot de volgende keer!
Eet smakelijk!
Liefs Francis
Super leuk idee voor feestjes!
Thanks Manon!
Wat een leuk recept! Ga hem onthouden.
Groet Jeanine.
dank je wel!
Wat een bijzondere ingrediënten combinatie. Ben wel benieuwd!
thanks!
Leuk idee! Ga deze zeker onthouden om een keertje op tafel te zetten.
Hier was het een succes!
Wat een goed idee, echt lekker om op een feestje te serveren, het is weer eens iets anders.
Ja idd, ik ben soms dat kaasje-worstje zo zat..
Ik krijg er meteen zin in. Ik houd van pittige gehaktballetjes! Dankjewel voor het recept.
dank je wel voor je leuke reactie Nicolle.
heerlijk gehaktballetjes ! ik geloof dat ik inmiddels wel 10 recepten heb, allemaal even lekkerrrrr
Het ziet er lekker uit! Ik ga het een keer proberen.
Hopelijk smaken ze!
Ziet er heerlijk uit! Ik hou van zulke dingen, bij ons op verjaardagen zijn het echt de standaard Nederlandse tafels: bakje chips, bakje borrelnootjes, bekertje pepsels, plankje met worst en kaas, ga zo maar door. Ook niks mis mee natuurlijk maar dit is ook super leuk!
Daar is idd niks mis mee, maar ik ben daar soms wel een beetje klaar mee maar wil ook geen dagen in de keuken staan 🙂
Er zijn idd veel variaties, kun je ook nog wat variëren.
Oee lijkt me erg lekker. Leuk voor een tapasavondje
Zeker weten Naomi!
Dat klinkt wel erg lekker en zo te lezen ook lekker snel te maken, dus ik sla je recept even op.
Dank je wel Wanda.
Het klinkt erg lekker. Die ga ik even bewaren!
Thanks!
Leuk recept! Nu heb ik er honger van gekregen!
sst.. ik heb altijd honger..
Ik ben zelf geen fan van pittig (wat vervelend is want ik woon in Korea), maar het klinkt wel erg lekker zo! <3
dat is idd wel lastig in Korea! Je kan hem natuurlijk ook niet pittig maken 🙂
Mhhh, heerlijk! Deze ga ik dit weekend alvast eens maken.
alvast smakelijk!