Ben jij jouw standaard lunch met boterhammen ook een beetje zat? Kun je geen smoothie meer zien? Dan is deze salade met bloemkoolrijst misschien iets voor jou. Deze salade is fris, gezond én zit boordevol groenten! Hij vult overigens ook erg goed, de ideale lunch dus. Daarnaast, is een salade met bloemkoolrijst ook weer eens iets anders dan de standard salade. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Lees dan snel verder.

Opzoek naar meer receptinspiratie? Check dan vooral ook mijn andere recepten.

Boodschappenlijstje

  • 400 gram bloemkoolrijst of bloemkoolcouscous met paprika en komkommer
  • 2 handjes cashew noten
  • 180 gram geitenkaas (met honing)
  • 2 sjalotjes
  • gedroogde cranberries, 2 handjes
  • honing
  • peper
  • zout

Met dit recept maak je voor twee 2 á 3 personen een heerlijke salade met bloemkoolrijst. Dit recept is ook volledig glutenvrij en vegetarisch. Wanneer je kleinere porties maakt kan deze salade ook dienen als voorgerecht of tussengerecht.

Recept: salade met bloemkoolrijst

Het recept voor deze salade met bloemkoolrijst is erg makkelijk te maken en blijft lang vers. Ideaal dus om hem mee te nemen naar het werk of om al eerder te maken. Wil je meer of minder salade met bloemkoolrijst maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

Bereidingstijd: 10 minuten, inclusief rosteren van de cashew noten.

Recept salade met bloemkoolrijst geroosterde noten mamazetkoers
  1. rooster de cashew noten in een pan, gebruik geen olie of boter. Zodra ze een bruine kleur krijgen zoals op bovenstaande foto, dan zijn ze goed. Laat ze afkoelen op een keukenpapiertje of theedoek
  2. snij de sjalotjes in kleine fijne blokjes en bak deze kort aan in een pan totdat ze glazig zijn geworden. Bak ze niet bruin of aan. Laat de sjalotjes vervolgens in een bakje afkoelen. Zodra ze zijn afgekoeld kun je naar smaak er honing bij doen. Je kan de honing ook weglaten
  3. verdeel de bloemkoolrijst met paprika en komkommer over de borden
  4. verdeel de geitenkaas
  5. doe dit ook met de cashew noten
  6. en de cranberries
  7. voeg als laatste de dressing toe en breng op smaak met peper en zout
  8. geniet van je salade met bloemkoolrijst!

Wil je de salade met bloemkoolrijst eerder maken? Dat kan, je kan alles al samenvoegen op de dressing na. Je kan de losse onderdelen van de salade enkele dagen bewaren in de koelkast. De cranberries en de cashew noten mogen uiteraard buiten de koelkast bewaard worden.

Tot slot..

Nu ben ik benieuwd of jij deze lunch: salade met bloemkoolrijst gaat maken. Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis