We lijken er tegenwoordig wel aan vastgeplakt: onze mobiele telefoon. Ik ben overigens geen uitzondering hoor. Op Instagram krijg ik regelmatig de vraag welke apps ik allemaal gebruik, daarom vind ik het leuk om in dit artikel mijn 6 favoriete apps met jou te delen. Heb jij een iPhone, een refurbished iPhone of een andere telefoon? Dan zijn deze apps vast ook iets voor jou! Lees je mee?

Mijn 6 favoriete apps op mijn telefoon

In mijn top 6 heb ik niet voor de meest voor de hand liggende apps gekozen. Natuurlijk heb ik de app van Facebook en Instagram op mijn telefoon staan en kan ik niet zonder WhatsApp. Maar ja: dan wordt dit niet echt een interessant artikel. Dus ben je benieuwd naar mijn favoriete apps op die drie na? Lees dan snel verder.

1. Buienradar

Ik weet dat er een standaard weer app op mijn iPhone zit en de afgelopen jaren heb ik daar zeker voldoende aan gehad. Alleen sinds ik gestart ben met hardlopen is dat veranderd. Sinds een paar maanden heb ik de Buienradar app op mijn telefoon staan. Deze app geeft per minuut aan wanneer er neerslag verwacht wordt en hoeveel er gaat vallen. Op die manier kan ik op donkere dagen mijn hardloopmoment veel beter plannen en is de kans dat ik ga groter. Want niemand houdt ervan om in de regen te sporten. Heeft de app altijd gelijk? Nee dat niet maar hij is een stuk nauwkeuriger dan de standaard weer app op mijn telefoon.

2. Lightroom

Op Instagram probeer ik zoveel mogelijk rust en eenheid te creëren in mijn overzicht. Dat is alleen mogelijk wanneer je foto’s allemaal hetzelfde gevoel uitstralen. Wanneer je zoals ik bijna alle foto’s zelf maakt is het moeilijk om altijd dezelfde belichting en kleurstelling te hebben. Daarom maak ik gebruik van een pre-set. Een soort filter en vaste kleurstelling die al je foto’s dezelfde sfeer geeft. Ik doe dat in Lightroom. Ik bewerk mijn foto’s verder niet, ik zorg alleen voor een bepaalde sfeer en eenheid in mijn foto’s.

3. Strava

Zoals je weet ben ik gek op fietsen, hardlopen en doe ik thuis aan HIIT. Al mijn sportactiviteiten houd ik bij op Strava. Strava is een app waarbij je al je sportprestaties bij kunt houden met behulp van GPS. Volg je me daar al? De app is een soort sociale media alleen dan specifiek voor sporters, of je nu een professional bent of een amateur zoals ik. Ik kan precies zien wanneer bekende hebben gefietst en ze er kudo’s voor geven. Sport je veel? Dan is deze app zeker iets voor jou.

4. To Good To Go

Dit is een van mijn nieuwste favoriete apps! De To Good To Go app. Je hebt hem vast al eens op een reclame voorbij zien komen. Winkels bij jou in de buurt die verse producten verkopen hebben soms aan het einde van de dag wat over. Via een flinke korting kun je deze ondernemer én jezelf helpen door deze producten te kopen. Ik maak graag gebruik van de aanbiedingen van een lokale bakker. Op die manier heb ik voor een klein bedrag een aantal broden in de vriezer liggen. Ik kan het iedereen aanraden.

5. Eetmeter

Het klinkt misschien wat suf maar af en toe houd ik nog steeds bij hoeveel calorieën ik op een dag eet. Zeker een paar dagen voordat ik uit eten ga of een feestje heb. Op die bijzondere leuke momenten wil ik graag ongeremd genieten en eten waar ik zin in heb. Ik zorg er dan voor dat ik de dagen ervoor iets minder calorieën eet t.o.v. mijn budget. Wil je hier meer over lezen? Lees dan het artikel wat ik daar eerder over heb geschreven: afvallen met een coach. Het bijhouden van mijn calorieën doe ik in de app van het Voedingscentrum: de Eetmeter.

6. Google Analytics

Dan zijn we nu aangekomen bij de laatste van het lijstje favoriete apps. Met behulp van Google Analytics kan ik precies zien hoeveel bezoekers mijn blog trekt en welke artikelen het goed en minder goed doen. Deze informatie gebruik ik om te kijken welke content ik ga schrijven in de toekomst. Uiteraard is elke lezer anoniem. Op mijn telefoon gebruik ik deze app vooral om te kijken of een artikel het goed doet na publicatie.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met mijn 6 favoriete apps op mijn telefoon. Ben je trouwens nog opzoek naar een telefoon om deze geweldige apps op te zetten? Check dan de iPhone 8 refurbished bij Forza of misschien wil je de refurbished iPhone 11 kopen? Nu ben ik benieuwd, welke van mijn 6 favoriete apps is jouw favoriet? Laat het me weten bij de reacties hieronder of stuur me een privé berichtje via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis