Je herkent het vast wel, met die ene onderbroek zit je jeans veel beter of dat juist die zwarte bh het minste aftekent onder je favoriete shirt. Soms kan het lastig zijn om het juiste ondergoed te kiezen bij je outfit. In dit artikel wil ik je daarbij helpen door 3 tips met je te delen om het juiste ondergoed te kiezen. Lees je mee?

3 tips om het juiste ondergoed te kiezen

Niemand wil lang nadenken bij het kiezen van het juiste ondergoed in de ochtend, het kiezen van je outfit kost immers al tijd genoeg. Althans: dat kan bij mij best lang duren. Met deze 3 tips heb jij altijd het juiste ondergoed aan onder je zorgvuldig uitgekozen outfit.

1. de kleur en print van je ondergoed

Hoewel we snel geneigd zijn om voor felle kleuren en patronen te kiezen is het belangrijk om ook een aantal ‘simpele’ slips en bh’s in de kast te hebben liggen. Zorg ervoor dat je een aantal effen basiskleuren in je onderbroekenlade hebt liggen: zwart, rood en huidskleur. Hoewel je de laatste kleur je misschien niet echt aanspreekt is het echt een must have voor onder een witte rok of broek. Want helaas: een rode onderbroek biedt niet altijd garanties.

Hetzelfde geldt voor kant: het is prachtig maar niet onder elke outfit even mooi en handig. Heb je een strak T-shirt aan? Kies dan voor een gladde bh, want zijn zusje met kant ga je echt door je shirt heen zien.

2. koop de juiste maat

Het zal je vast niet ontgaan: een te strakke onderbroek zit niet mooi en tekent veel af. Maar weet je ook dat een te grote onderbroek ook niet mooi zit? De stof gaat dan aan de achterkant dubbel zitten en tekent alsnog af. Jammer! Omdat elk merk en model anders kan vallen raad ik je aan om ze te passen in een winkel. Na een poosje weet je wel wat voor jou pasvorm de beste maat is en dan kun je gemakkelijk dames ondergoed online bestellen.

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de afweking van je ondergoed. Je hebt onderbroeken met een mooi rand of kant, er zijn naadloze opties en er is zelf corrigerend ondergoed. Onder een jurkje kun je dan het beste kiezen voor een naadloos exemplaar terwijl je onder een stoere jeans meer opties hebt. Ook hier geldt: probeer verschillende onderbroeken uit. Want geloof me: niet elke onderbroek staat overal even goed onder.

3. organiseer je onderbroeken en bh’s

Nogmaals: niemand wil in de ochtend lang stilstaan bij de keuze van haar ondergoed. Nu heb ik daar de perfect oplossing voor! Het kost je eenmalig wat tijd en misschien wat extra ruimte maar dan heb je ook wat. Het is eigenlijk best simpel: organiseer je onderbroeken en bh’s!

Zorg ervoor dat je 3 bakken in een la hebt zitten of dat je drie verschillende lades hebt. In het ene compartiment bewaar je de naadloze onderbroeken en gladde bh’s: ideaal voor jukjes, rokjes en strakke shirts. Hetzelfde doe je met je exemplaren van kant en met dikkere afwerkingen: ideaal voor de stoere jeans en onder je truien. In de laatste lade verzamel je al het overige ondergoed. Denk hierbij aan boxershorts en hemdjes.

Op die manier heb je het juiste ondergoed altijd bij de hand, en hoef je het in de ochtend alleen maar uit de lades te halen! Weet je niet precies welk ondergoed waar het beste onder staat? Hier kom je alleen achter door het uit te proberen. Las een paar uurtjes een pas sessie in en je weet precies welke combinaties het mooiste zijn én het lekkerste zitten. Succes verzekerd.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over het juiste ondergoed kiezen. Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt gehad. Heb jij nog een goede onderbroeken tip voor het juiste ondergoed? Laat het me dan weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis