Ik durf mijzelf nog geen echte wijnliefhebber te noemen, ik houd het voornamelijk bij een rosé en een licht fruitige witte wijn. Als wijnliefhebber drink je in mijn ogen meer verschillende wijnen. Toch drink ik tegenwoordig meer wijn dan een aantal jaar geleden. Laten we zeggen dat mijn smaakpapillen wel even moesten wennen aan de fijne smaak van wijn. Vroeger dronk ik alleen mierzoete sterkere drank en daarna zoete witte wijn. Smaak komt met de jaren zeggen ze, en gelukkig maar. Tegenwoordig kun je als echte wijnliefhebber je hart ophalen bij het grote wijnaanbod van tegenwoordig. In dit artikel vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Aanbod in verschillende wijnen

Zoals ik in mijn inleiding al schreef: echte wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het grote wijnaanbod dat er tegenwoordig is. Vanuit Chili en Spanje tot Frankrijk en Italië. Het zijn allemaal landen die bekend staan om de smaakvolle wijnen die ze produceren. En elk van deze landen kent ook weer zijn eigen diverse wijnstreken. Het aanbod in wijnsoorten is dan ook groot. Welke wijnsoort uit welke streek heeft jouw voorkeur? Kies je voor de Spaanse cava of toch voor een Franse witte wijn? Ik ga in elk geval voor de Franse rosé gemaakt van de Cinsault & Merlot druiven.

Verschillende wijnen proeven

Dat er veel verschillende wijnen te verkrijgen zijn, is een groot genot. Van een smaakvolle witte Italiaanse Pinot wijn tot een volle Spaanse rode wijn. Je hebt de keuze uit een groot en gevarieerd wijnaanbod. Dit is uiteraard heel plezierig, maar het grote aanbod kan het maken van een keuze ook lastig maken. Want voor welke wijn kun je het beste kiezen voor een avondje tapas of bij een visgerecht? Welke wijn is écht lekker? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag.

De voorkeur voor een specifieke wijn hangt namelijk af van jouw smaakvoorkeur, of van die van je gast(en). Maar met een uitgebreid wijnpakket kun je ontdekken welke wijn aan jouw wensen voldoet. Door diverse mooie wijnen te proeven kun je zelf ondervinden welke wijn jij het lekkerst vindt en bij jullie past.

Wie trouwens nog twijfelt over wel of geen wijntje drinken: lees dan mijn 20 redenen waarom moeders een wijntje verdient!

Rood, wit of toch rosé?

Als je een proeverij van verschillende wijnen organiseert, is het leuk om voor een bepaald thema te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een specifiek smaakprofiel of stel één bepaalde druivensoort of wijnstreek centraal. Hiermee geef je jouw proeverij extra invulling en kun je in variëren.

Kies je als thema voor jouw proeverij voor mijn favoriet: de rosé wijn? Dan zal je zien dat je de keuze hebt uit tal van verschillende wijnen. Veelal wordt gedacht dat één smaakprofiel de keuze heel erg beperkt, maar niets is minder waar. Je bakent hiermee een mooi smaakprofiel af wat de proeverij juist extra inhoud geeft. Uiteraard is het ook leuk om verschillende wijnsoorten uit een wijnstreek te proeven. De opties voor een leuke en waardevolle proeverij zijn eindeloos.

Online je verschillende wijnen bestellen

Zoek je wijnen voor je proeverij of heb je na jouw proeverij een sterke voorkeur voor een specifieke wijn ontwikkeld? Of zijn er misschien verschillende wijnen die je graag aan jouw wijnvoorraad toevoegt? Dan kun je die wijn simpel, snel en gemakkelijk online bestellen. Waar je vroeger naar een fysieke winkel moest voor de aanschaf van een lekkere wijn is dat tegenwoordig niet meer nodig: je kunt namelijk gewoon online jouw wijn kopen!

Gelukkig maar overigens. Want online bestellen is niet alleen makkelijker en tijdbesparend, het geeft je ook nog meer keuze! Het wijnaanbod is online namelijk heel erg groot, groter dan in menig slijterij. Dus wil je jouw favoriete wijn graag snel in huis hebben? Bestel deze dan online.

Tot slot..

Ik denk dat ik binnenkort eens met mijn man een mini wijnproeverij ga houden. Dit hebben we nog nooit gedaan samen maar weet zeker dat we dat beide wel leuk vinden, uiteraard inclusief lekkere hapjes! Ben jij trouwens het type voor een rode wijn, witte of toch rosé? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis