Het is weer lente! Ik was een beetje klaar met de winter en keek uit naar dit moment. Niet alleen specifiek naar de lente, ook al wordt daar iedereen wel blij van. Nee, aankomende vrijdag (5 april) is het precies één jaar geleden dat ik startte met bloggen en deze website. Man wat is de tijd snel gegaan zeg. Ik kan bijna niet geloven dat Mamazetkoers alweer 1 jaar bestaat. Jij wel? Dit jubileum laat ik natuurlijk niet zomaar voorbij gaan én wil ik met jullie vieren met een toffe winactie! In dit artikel vertel ik je hoe ik het bloggen ervaar, deel ik mijn hoogtepunt en vertel ik je of er een nadeel aan het bloggen zit. Mamazetkoers viert feest: veel leesplezier en doe vooral met de winactie mee!

Hoe ervaar ik het bloggen

Het is geweldig! Voor mij is het aan de ene kant een enorme uitlaatklep voor de dingen die ik meemaak. Het artikel over het afscheid nemen van mijn oma is daar een goed voorbeeld van. Het was natuurlijk erg moeilijk om dat artikel te schrijven maar het heeft mij geholpen en hoop er ook anderen mee te helpen. Ik vind het ook belangrijk om eerlijk te zijn over het moederschap, om een stukje tegenwicht te bieden tegen de perfecte leventjes van sommige bloggers. Niets is perfect, ook mijn leven niet. Daarnaast probeer ik mijn lezers ook te infomeren, over wat geld lenen kost, wat Coeliakie en Glutensensiviteit is en deel ik de lekkerste recepten die je gemakkelijk zelf kunt maken.

In het begin zat de meeste tijd in het maken van deze website en het vormgeven van mijn blog. Gelukkig is nu het schrijven van artikelen mijn grootste prioriteit. Ik probeer niet te veel bezig te zijn met de cijfertjes. Daarmee bedoel ik het aantal bezoekers die dagelijks op de website komen. In het begin kon ik me daarin verliezen, bezoekers en lezers zijn natuurlijk belangrijk maar niet het belangrijkste. Ik doe waar ik me goed bij voel en merk dat dat gewaardeerd wordt. Het bloggen is dan ook geen moetje. Ik blog volgens een bepaald schema maar zorg er wel voor dat artikelen niet op het laatste moment geschreven worden. Het volgen van mijn gevoel en hart zijn hierin het belangrijkste.

Ik krijg trouwens regelmatig de vraag of ik veel verdien met bloggen, tot nu toe haal ik er alleen mijn kosten uit. Nu heb ik me niet alleen bij de Kamer van Koophandel ingeschreven om op deze website te bloggen maar richt me ook op het schrijven van artikelen voor anderen. Hier werk ik op dit moment hard aan, de concurrentie is hoog en ik moet me hierin nog bewijzen. Hard blijven werken en nog even geduld hebben dus.

Het hoogtepunt tot nu toe

Dat mijn website nu één jaar bestaat is voor mij enorm bijzonder en is ook echt mijn hoogtepunt tot nu toe samen met mijn nominatie. Het is erg gaaf dat ik op dit moment genomineerd ben voor de ”Beste Lifestyle Blog Award 2019”. Dit is een groot compliment voor mijn harde werk aan deze website en alles eromheen.

Update 14-06-2019: ik ben 2e geworden, zo gaaf!! Ik hoop binnen de categorie mamablogs nog meer te gaan bereieken.

Het nadeel van bloggen

Wanneer je schrijft voor een krant of tijdschrift, ongeacht het onderwerp, wordt dit als iets serieus gezien. Het schrijven voor een website of blog wordt toch anders ervaren merk ik. Vaak wordt er gedacht dat je met een ”beetje tikken” veel gratis spullen krijgt. Nu betalen spullen overigens de rekeningen niet, maar zo zit de wereld ook niet in elkaar. Er is niets gratis en voor alles moet hard gewerkt worden. Ik vind het jammer dat soms minderwaardig gedaan wordt over bloggen in het algemeen. Ja er zijn bloggers die alles schrijven voor geld of een product, maar dat betekent niet dat alle bloggers zo zijn. Ik doe wat ik leuk vind, geniet er enorm van en heel eerlijk? Het maakt me eigenlijk ook niet zoveel uit wat iemand anders ervan vindt. Vanaf nu ga ik niet meer reageren op een dergelijke opmerking, maar lach ik gewoon. Ik geniet van het bloggen en ga gewoon lekker door met schrijven. Op naar mijn 2 jarig bestaan!

Mamazetkoers viert feest: winnen!

Zoals beloofd: Mamazetkoers viert feest en jij kan iets winnen! Ik ben een leuke samenwerking aangegaan met Wood’nKids. In deze leuke webshop kun je allerlei leuks vinden voor in je huis en voor je kleintjes. Uiteraard is alles handgemaakt en van hout. Het is bijna Pasen en daarom leek het ons leuk om een setje houten paaseitjes en een houten slinger | paashaas weg te geven. Op de foto’s hieronder kun je ze zien. Gaaf hè!

Ze zijn trouwens niet alleen leuk om op te hangen, je kunt ze zelf (of samen met je kinderen) ook nog versieren!

Wat moet je doen? Simpel: laat in een reactie hieronder weten dat je mee doet. Extra kans maken? Volg ons, @mamazetkoers én @woodnkids, dan op Instagram! Op 5 april maak ik de winnaar bekent middels een persoonlijk bericht. Succes!

paasei1 mamazetkoers viert feest slingerpaashaas1 mamazetkoers viert feest

Tot slot..

Dank je wel voor (weer) een bezoek aan mijn blog. Ik vind het elke keer zo tof dat mijn artikelen gelezen worden. Ik wens je nog een fijne dag en vergeet vooral niet mee te doen met de winactie!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share