Het is weer lente! Ik was een beetje klaar met de winter en keek uit naar dit moment. Niet alleen specifiek naar de lente, ook al wordt daar iedereen wel blij van. Nee, aankomende vrijdag (5 april) is het precies één jaar geleden dat ik startte met bloggen en deze website. Man wat is de tijd snel gegaan zeg. Ik kan bijna niet geloven dat Mamazetkoers alweer 1 jaar bestaat. Jij wel? Dit jubileum laat ik natuurlijk niet zomaar voorbij gaan én wil ik met jullie vieren met een toffe winactie! In dit artikel vertel ik je hoe ik het bloggen ervaar, deel ik mijn hoogtepunt en vertel ik je of er een nadeel aan het bloggen zit. Mamazetkoers viert feest: veel leesplezier en doe vooral met de winactie mee!

Francis @ Mamazetkoers.nl mamazetkoers viert feest

Hoe ervaar ik het bloggen

Het is geweldig! Voor mij is het aan de ene kant een enorme uitlaatklep voor de dingen die ik meemaak. Het artikel over het afscheid nemen van mijn oma is daar een goed voorbeeld van. Het was natuurlijk erg moeilijk om dat artikel te schrijven maar het heeft mij geholpen en hoop er ook anderen mee te helpen. Ik vind het ook belangrijk om eerlijk te zijn over het moederschap, om een stukje tegenwicht te bieden tegen de perfecte leventjes van sommige bloggers. Niets is perfect, ook mijn leven niet. Daarnaast probeer ik mijn lezers ook te infomeren, over wat geld lenen kost, wat Coeliakie en Glutensensiviteit is en deel ik de lekkerste recepten die je gemakkelijk zelf kunt maken.

In het begin zat de meeste tijd in het maken van deze website en het vormgeven van mijn blog. Gelukkig is nu het schrijven van artikelen mijn grootste prioriteit. Ik probeer niet te veel bezig te zijn met de cijfertjes. Daarmee bedoel ik het aantal bezoekers die dagelijks op de website komen. In het begin kon ik me daarin verliezen, bezoekers en lezers zijn natuurlijk belangrijk maar niet het belangrijkste. Ik doe waar ik me goed bij voel en merk dat dat gewaardeerd wordt. Het bloggen is dan ook geen moetje. Ik blog volgens een bepaald schema maar zorg er wel voor dat artikelen niet op het laatste moment geschreven worden. Het volgen van mijn gevoel en hart zijn hierin het belangrijkste.

Ik krijg trouwens regelmatig de vraag of ik veel verdien met bloggen, tot nu toe haal ik er alleen mijn kosten uit. Nu heb ik me niet alleen bij de Kamer van Koophandel ingeschreven om op deze website te bloggen maar richt me ook op het schrijven van artikelen voor anderen. Hier werk ik op dit moment hard aan, de concurrentie is hoog en ik moet me hierin nog bewijzen. Hard blijven werken en nog even geduld hebben dus.

Het hoogtepunt tot nu toe

Dat mijn website nu één jaar bestaat is voor mij enorm bijzonder en is ook echt mijn hoogtepunt tot nu toe samen met mijn nominatie. Het is erg gaaf dat ik op dit moment genomineerd ben voor de ”Beste Lifestyle Blog Award 2019”. Dit is een groot compliment voor mijn harde werk aan deze website en alles eromheen.

Update 14-06-2019: ik ben 2e geworden, zo gaaf!!

Het nadeel van bloggen

Wanneer je schrijft voor een krant of tijdschrift, ongeacht het onderwerp, wordt dit als iets serieus gezien. Het schrijven voor een website of blog wordt toch anders ervaren merk ik. Vaak wordt er gedacht dat je met een ”beetje tikken” veel gratis spullen krijgt. Nu betalen spullen overigens de rekeningen niet, maar zo zit de wereld ook niet in elkaar. Er is niets gratis en voor alles moet hard gewerkt worden. Ik vind het jammer dat soms minderwaardig gedaan wordt over bloggen in het algemeen. Ja er zijn bloggers die alles schrijven voor geld of een product, maar dat betekent niet dat alle bloggers zo zijn. Ik doe wat ik leuk vind, geniet er enorm van en heel eerlijk? Het maakt me eigenlijk ook niet zoveel uit wat iemand anders ervan vindt. Vanaf nu ga ik niet meer reageren op een dergelijke opmerking, maar lach ik gewoon. Ik geniet van het bloggen en ga gewoon lekker door met schrijven. Op naar mijn 2 jarig bestaan!

Mamazetkoers viert feest: winnen!

Zoals beloofd: Mamazetkoers viert feest en jij kan iets winnen! Ik ben een leuke samenwerking aangegaan met Wood’nKids. In deze leuke webshop kun je allerlei leuks vinden voor in je huis en voor je kleintjes. Uiteraard is alles handgemaakt en van hout. Het is bijna Pasen en daarom leek het ons leuk om een setje houten paaseitjes en een houten slinger | paashaas weg te geven. Op de foto’s hieronder kun je ze zien. Gaaf hè!

Ze zijn trouwens niet alleen leuk om op te hangen, je kunt ze zelf (of samen met je kinderen) ook nog versieren!

Wat moet je doen? Simpel: laat in een reactie hieronder weten dat je mee doet. Extra kans maken? Volg ons, @mamazetkoers én @woodnkids, dan op Instagram! Op 5 april maak ik de winnaar bekent middels een persoonlijk bericht. Succes!

paasei1 mamazetkoers viert feest slingerpaashaas1 mamazetkoers viert feest

Tot slot..

Dank je wel voor (weer) een bezoek aan mijn blog. Ik vind het elke keer zo tof dat mijn artikelen gelezen worden. Ik wens je nog een fijne dag en vergeet vooral niet mee te doen met de winactie! Volg me trouwens al op Facebook of Instagram?

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
LinkedIn1k


41 reacties

Marian B · maart 30, 2019 op 15:48

Gefeliciteerd! Leuke Paasitems ik doe graag mee!

  Francis | Mamazetkoers · maart 31, 2019 op 08:19

  thanks Marian, leuk dat je mee doet.

Mandy · maart 31, 2019 op 11:20

Gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan! De tijd vliegt echt voorbij ja. Leuke winactie!

  Francis | Mamazetkoers · maart 31, 2019 op 19:28

  dank je wel Mandy!

   Cynthia · april 1, 2019 op 19:28

   Wat leuk om te lezen. Ik vind het ook erg herkenbaar. Ik probeer ook mijn hart te volgen en me niet teveel doir de cijfertjes te laten leiden. Overigens: leuke winactie! Ik doe graag mee!

    Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:21

    dank je wel Cynthia. Zet je op de lijst erbij. Vanavond trek ik een winnaar.

Felice · maart 31, 2019 op 12:02

Gefelicteerd met je eenjarig bestaan en dat je er zoveel plezier in mag blijven houden als je nu hebt. Je hebt een lieve win-actie, maar sinds de kinderen groot zijn, doe ik niet zoveel meer aan paasversiering, ik gun ze een moeder met kleintjes

  Francis | Mamazetkoers · maart 31, 2019 op 19:28

  dat is erg lief Felice.

   Felice · april 2, 2019 op 10:54

   nee hoor, dat vind ik heel gewoon! Een beetje aardig zijn voor elkaar, dat maakt de dag een beetje zonniger!

    Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:21

    helemaal waar!

Jesse · maart 31, 2019 op 16:58

Gefeliciteerd!! Ik doe ook graag mee ☺️
Ziet er heel gezellig uit om daarmee het huis wat meer in paassfeer te brengen

  Francis | Mamazetkoers · maart 31, 2019 op 19:29

  dank je wel Jesse.

Inge · maart 31, 2019 op 17:49

Wat leuk dat je alweer een jaar bestaat! Ik doe graag mee om dit feestje te vieren natuurlijk 😉

  Francis | Mamazetkoers · maart 31, 2019 op 19:29

  goed om te horen!

Skincarebynaomi · april 1, 2019 op 08:41

Alvast gefeliciteerd. Wat een prestatie en dat je er al zoveel mee verdiend terwijl je mog maar 1 jaar bezig bent en ook al een award ontvangem! Prestatie hoor
Ik doe met de winactie graag mee voor mijn moeder haar paashoekje!

  Francis | Mamazetkoers · april 1, 2019 op 17:23

  haha, dat verdienen: ik wou dat ik dat deed maar er komt af en toe iets leuks binnen door artikelen voor anderen te schrijven. De nominatie ben ik idd zo trots op. Thanks dat je mee doet met de winactie.

MC Kleuver · april 2, 2019 op 11:10

Met jouw visie over bloggen ben ik het eens! Niet elke blogger verdient geld met zijn artikelen. Ik af en toe 🙂
Mijn verhalenserie De Jongen is nog goed voor een jaar aan artikelen, maar daarna gaat het roer wel om, denk ik.

  Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:22

  Dat is het leuke toch aan je eigen website, je mag zelf je koers bepalen. Ga jij straks het roer omgooien? Dat is toch super gaaf. Dank je wel voor je leuke reactie.

Jouvence.nl · april 2, 2019 op 12:07

Gefeliciteerd met je 1-jarig blog bestaan en de nominatie!

  Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:22

  Thanks!

Daphne - verdraaidmooi · april 2, 2019 op 13:09

Gefeliciteerd met je jubileum! Leuk en mooi om te zien wat er allemaal in een jaar kan gebeuren.

  Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:23

  Ja een jaar gaat zo snel voorbij, niet in alles maar wel in veel.

Janet · april 2, 2019 op 17:20

Yay!! Gefeliciteerd! Je harde werken heeft zo te zien zijn vruchten afgeworpen. Ik wil wel meeoden met de winactie hoor.

  Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:23

  Leuk dat je mee doet Janet!

Manon · april 2, 2019 op 19:58

Gefeliciteerd! Mooi dat je in een jaar tijd het al zover geschopt hebt.

  Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:23

  Lief dat je dat zegt Manon, dank je wel.

Tessa · april 4, 2019 op 19:30

Leuk om te lezen en ik doe graag mee met de winactie!

  Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:23

  Leuk dat je mee doet!

Henk · april 4, 2019 op 19:49

Gefeliciteerd, ik lees je blogpost altijd met plezier, en ja hoor, wil graag in aanmerking komen voor paasdecoraties, ze zien er erg leuk uit!

  Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:24

  Dank je wel Henk, ben erg blij met je compliment!

Laura · april 5, 2019 op 07:15

Gefeliciteerd met je jubileum! Ik sla de winactie over maar heb wel op je gestemd!

  Francis | Mamazetkoers · april 5, 2019 op 08:24

  Thanks Laura!

Harrie en Wilma · april 5, 2019 op 16:38

Hartelijk gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan

Elke keer weer een genot om te lezen

  Francis | Mamazetkoers · april 6, 2019 op 09:53

  Dank je wel voor dit leuke compliment!

Francis | Mamazetkoers · april 6, 2019 op 09:53

De winnaar heeft gisteren een persoonlijk berichtje ontvangen. Iedereen bedankt voor het meedoen aan deze winactie. Liefs Francis

Anita H. · april 10, 2019 op 22:52

Leuk, ik doe mee.

  Francis | Mamazetkoers · april 11, 2019 op 18:07

  Leuk dat je mee wilde doen, helaas had ik afgelopen vrijdag de winnaar al bekend gemaakt. Ik hoop dat er snel weer een nieuwe winactie komt.

Lisanne Pörteners · april 12, 2019 op 09:59

Hiep Hiep Hoera! Gefeliciteerd met het 1-jarige bestaan van je blog.

  Francis | Mamazetkoers · april 13, 2019 op 09:03

  Dank je wel voor je felicitatie!

Emma van de Heuvel · april 16, 2019 op 13:12

Gefeliciteerd! Heel erg leuk, blijf zo lekker doorgaan Francis! 🙂

  Francis | Mamazetkoers · april 16, 2019 op 21:36

  dank je wel Emma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.