Waar is de tijd gebleven, mijn kleine vriendje is alweer 10 maanden. In dit artikel lees je wat er in de afgelopen twee maanden is veranderd in Luke zijn ontwikkeling en eetpatroon. De slaapmomenten zijn hetzelfde gebleven, zowel in de ochtend als in de middag slaapt Luke 1,5 uur. Soms heeft hij maar één slaapje maar dat haalt hij dan de dag erna vrolijk weer in door in de ochtend zomaar 2,5 uur achter elkaar te slapen. Ik kan je vertellen dat er veel veranderd is ten opzichte van zijn eetpatroon met 8 maanden, Luke eet namelijk sinds twee weken glutenvrij. Wat aten jouw kindjes toen ze 10 maanden waren. Eet jij of iemand uit je gezin glutenvrij en waarom? Laat het me weten bij de reacties.

luke 10 maanden zelf fles drinken mamazetkoers.nl

Ontwikkeling bij 10 maanden

Op dit moment is het opletten geblazen. Dat moet natuurlijk altijd, maar nu moeten we nog iets meer opletten. Want als we 2 seconden niet opletten zit onze kleine man al met zijn handjes in het televisiemeubel. Sinds een week tijgert hij de hele kamer door, het speelgoed van Ize is dan ook niet meer veilig. Luke weet precies wat hij wilt en hij gaat ervoor. Wanneer het niet lukt of Ize pak het af dan laat hij flink van zich horen. Erg leuk en schattig om te zien, zo gaat dat met een baby van 10 maanden.

Het is ook al een boefje. Zodra ik ”nee” zeg wanneer hij met zijn handje naar het televisiemeubel gaat schud hij vrolijk met zijn hoofdje nee en kijkt hij me met zijn ondeugende ogen uitdagend aan. Soms moet ik wel moeite doen om niet te lachen. Om hem te leren dat iets niet mag zeg ik op een normale toon ”nee” waarna ik mijn gezicht zoveel mogelijk neutraal houd. Wanneer hij niet luistert (wat vrijwel altijd is) herhaal ik het nog twee keer. Daarna leg ik hem aan de andere kant van de kamer. Bij mijn dochter werkte dit altijd goed, en die hoorde achteraf niet eens volledig (nu is dat met buisjes opgelost). Ik heb er dus vertrouwen in dat dat bij deze kleine boef ook gaat werken.

Eetpatroon bij 10 maanden

In de inleiding kon je al lezen dat Luke sinds kort een glutenvrij eetpatroon heeft, nu hij 10 maanden is doen we dat nog steeds. We zijn er eigenlijk met toeval achter gekomen dat hij erg veel buikpijn kreeg van pap, brood en pasta. Althans dat was de conclusie. We kwamen er eigenlijk met toeval achter dat wanneer Luke geen pap en brood had gegeten, het non-stop huilen en krijsen voorbij was. Hier vertel ik later deze maand meer over in een aparte blog. Op dit moment is het namelijk nog niet helemaal zeker hoe het precies zit en vind het niet prettig om hierin te speculeren of ergens vanuit te gaan. Later meer dus.

Ontbijt: Glutenvrije pap (3 schepjes met 60cc Hero Baby Nutrasense Standaard 2) + de rest van de fles, ongeveer 140cc.

Tussendoortje: 200 gram fruit + paar slokjes roosvisee. Voorheen mengde ik door het fruit ook wel eens koek, dat doe ik nu niet meer omdat daar gluten in zit.

Lunch: Glutenvrije boterham met jam, appelstroom of smeerkaas + 200cc fles.

Tussendoortje: Mais chipje + paar slokjes roosvisee.

Avondeten: 250 gram avondeten, bestaat uit een koolhydraatbron (rijst of aardappel), groente en vlees. Helaas was onze kleine man dol op pasta, misschien dat we binnenkort eens glutenvrije pasta gaan proberen. Als toetje krijgt hij nog vanille-vla op basis van soja. Hij vindt dit erg lekker.

Voor het slapen gaan: laatste fles van 200cc. Rond half 7 gaat Luke naar bed en rond 7 uur de volgende ochtend staan we op.

Tot slot

Dank je wel dat je (weer) een bezoekje brengt aan mijn blog. Binnenkort zal ik een update geven hoe het precies zit met het glutenvrije eetpatroon van Luke: waarom zijn we ermee gestart en is hij daadwerkelijk gluten intolerant. Eet jij of iemand uit je gezin glutenvrij? Waarom is dat en hoe kwam je erachter dat het niet eten van gluten de oplossing is? Wanneer tijgerde jouw kindje de hele kamer door? Laat het me weten bij de reacties, op Facebook of Instagram. Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Wist je dat er dagelijkse updates zijn in de Insta Stories? Volg me daar en je mist niets meer!

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis