Foto’s, ten opzichte van mijn kindertijd ”verzuipen” we er tegenwoordig in. Niet letterlijk maar we hebben er veel van. Dikke kans dat jouw telefoon er ook vol mee staat. Vaak krijg ik zelfs een seintje dat het geheugen van mijn telefoon ook vol raak. Dan zet ik ze braaf over op mijn laptop en ga ik vrolijk door met foto’s maken. Herkenbaar? Van mijn bruiloft alleen al zijn meer dan 1000 foto’s gemaakt, van mijn kinderen heb ik er waarschijnlijk nog meer. Wat doen we eigenlijk met al die foto’s? In dit artikel lees je wat ik doe met mijn favoriete foto’s (dat is dus niet ze allemaal op de laptop zetten). Lees je mee?

DSC00839

Favoriete foto’s, wat doen we ermee?

Het eerste wat ik doe met mijn favoriete foto’s is deze héél trots aan vrienden, familie en collega’s laten zien. Vaak gaat het dan om foto’s van mijn kinderen. De allerleukste worden zelfs via whatsapp verstuurd. Al had ik me zo voorgenomen om dat niet te doen. Het lijkt wel vanzelf te gaan. Daarna houdt het eigenlijk op, best jammer dat ze vervolgens alleen op een harde schrijf staan.

Mijn man heeft zelfs nog kinderfoto’s op dia’s. Erg bijzonder. Van mijn kindertijd zijn er ook nog videobanden (ergens). Zal eens bij mijn ouders vragen of ze er nog zijn. Niet dat we nog een videorecorder hebben maar ik kan vast iemand vinden die de beelden kan digitaliseren. Even terug naar de foto’s. Ik heb van mijzelf, mijn man en van de kinderen wel een fotoalbum van de kraamtijd en de weken tot en met de doop. Erg leuk. Al zie ik mezelf nu niet van elk jaar een fotoalbum maken. Mijn kinderen krijgen straks een hele harde schijf vol foto’s en filmpjes. Op een USB zal het wel niet passen.

Er toch iets mee willen doen

De foto aan het begin van dit artikel is een van mijn favoriete foto’s van Ize. Misschien een beetje raar omdat ze er niet met haar gezichtje op staat maar ik vind de kleurstelling erg leuk. Daarnaast weet ik ook wanneer deze is gemaakt en dat ze erg blij was dat ze met de paraplu naar buiten mocht. Sinds lange tijd regende het en zong ze liedjes. Ize zelf is ook blij met de foto, steeds als ik hem haar laat zien roept ze: ”kijk mama, pa-plu”. Daarom wilde ik toch iets met de foto doen.

Hem alleen laten afdrukken is het net niet. Tegenwoordig kun je foto’s erg makkelijk én goedkoop laten afdrukken op canvas. Dit straalt ook meer uit dan alleen een papiertje. Ik besloot hem bij Fotofabriek.nl te bestellen.

DSC00811

Het maken van de foto op canvas is erg gemakkelijk. Je gaat naar de website en volgt de volgende stappen:

  1. kies de juiste afmeting
  2. kies een foto
  3. indien je wilt kun je de foto in het programma nog bewerken of van een filter voorzien
  4. zet je bestelling door & betaal hem
  5. binnen enkele dagen kan hij pronken in je woonkamer (of waar je hem ook wilt)

Hieronder het eindresultaat, Ize en ik zijn er erg blij mee en zoals je ziet heeft hij een mooi plekje gekregen in ”haar” speelhuisje. Wat vind jij van de foto? Laat het me weten bij de reacties.

DSC00843

Tot slot..

Wat doe jij met je foto’s? Staat jouw telefoon ook vol of doe er je juist iets heel creatiefs mee? Laat het me weten bij de reacties hieronder of op de sociale media. Wil je niets missen? Volg dan Mamazetkoers op Facebook & Instagram. Sinds kort kun je je ook abonneren op mijn nieuwsbrief. Je vindt deze onderaan dit artikel, na de reacties. Schrijf je nu in en mis niets meer!

Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis