Het is tijd om mijn linzensalade met bietjes, geitenkaas en pompoenpitten met je te delen. Trouwe volgers hebben hem al een paar weken op Instagram voorbij zien komen maar helaas niet eerder tijd om mijn favoriete salade uit te werken. Nieuwsgierig naar deze heerlijke salade die je ook nog eens super makkelijk een paar dagen van tevoren kunt maken? Lees dan snel verder.

Recept: linzensalade met bietjes, geitenkaas en pompoenpitten

Wij hebben een ruime keuken waar ik alle ruimte heb om voor de hele week de lunch maaltijden voor mij en mijn man klaar te maken. Nu weet ik dat zo’n grote keuken niet voor iedereen is weggelegd, maar wist je dat een ruime keuken niet duur hoeft te zijn? Als je een beetje goed rondkijkt vind je meerdere goedkope keukens, je moet er alleen de ruimte voor hebben. Ben je toevallig opzoek naar een goede, ruime en degelijke keuken? Ga dan eens kijken bij een keuken outlet bij jou in de buurt.

Qua vierkante meters is onze keuken ook niet erg groot, echter door de indeling (geen bovenkastjes) ontzettend veel werkruimte. En juist die werkruimte maakt onze keuken ontzettend fijn om in te komen en deze linzensalade te bereiden! Wil je onze keuken zien, check dan dit artikel wat ik eerder heb geschreven. Wil je weten hoe je deze linzensalade in een handomdraai maakt? Scrol dan snel verder.

Boodschappenlijstje

 • 55 gram veldsla
 • 160 gram rode bieten (voorgegaard en in stukjes)
 • 150 gram Beluga linzen
 • 70 gram geitenkaas, of feta kaas in olie
 • 60 gram pompoenpitten
 • peterselie voor garnering
 • dressing: een 2 eetlepels vierge olijfolie, wat citroensap en zout & peper.

Met de ingrediënten uit dit boodschappenlijstje maak je twee linzensalades met bietjes, geitenkaas en pompoenputten. Uiteraard kun je meer of minder porties maken. Vermenigvuldig of halveer dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje met het aantal porties dat je wilt maken.

Zo maak je deze linzensalade met bietjes, geitenkaas en pompoenpitten

Bereidingstijd: 10 minuten
Extra nodig: 2 salade schalen of meal-prep bakjes

 • verdeel de veldsla over 2 schalen of bakjes
 • laat de rode bieten iets uitlekken en verdeel deze
 • doe dit ook met de Beluga linzen
 • meng in een apart bakje de ingrediënten voor de dressing
 • snij de geitenkaas in blokjes en voeg deze toe aan de dressing
 • verdeel de geitenkaas (of feta) met de dressing over de twee porties
 • garneer de salade voor het eten nog even met de pompoenpitten en de peterselie!

Je kan ervoor kiezen om de geitenkaas met de dressing, net als de pompoenpitten en de peterselie in een apart bakje te bewaren. Voor het serveren verdeel je deze items dan nog even snel over je linzensalade. Zo geniet je ook van deze heerlijke linzensalade op je werk!

Eventuele dieetaanpassingen

Dit recept is volledig glutenvrij en is het door het gebruik van feta of geitenkaas ook laag in lactose. Wil je deze linzensalade hellemaal lactose vrij maken, kies dan voor een lactosevrije kaas. Liever volledig vegan? Ga dan voor een kaasvervanger of voeg extra noten en zaden toe.

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere heerlijke recepten!

Linzensalade met bietjes, geitenkaas en pompoenpitten

Linzensalade met bietjes, geitenkaas en pompoenpitten

Voedingswaarden

Hieronder een uitsplitsingen van de macro nutriënten, vezels en zout per salade. Wanneer je iets aan het recept veranderd, veranderen natuurlijk ook de voedingswaarde. Houdt hier rekening mee wanneer je kies voor een veganistische kaasvervanger of een lactosevrije kaas.

Energie: 380 kcal
Vet: 25 gram
waarvan verzadigd vet: 8,4 gram
Koolhydraten: 17 gram
waarvan suikers: 4,2 gram
Vezels: 6,8 gram
Eiwitten: 20 gram
Zout: 0,98 gram

Een heerlijke linzensalade met goede (langzame) koolhydraten, boordevol goede vetten, eiwitten en vezels. Mocht je nu het energie gehalte wat te laag vinden, vergroot dan de portie of voeg een lekker stukje forel toe!

Bewaaradvies

Je kunt deze linzensalade gemakkelijk 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast. Bewaar dan wel de garnering en de pompoenpitten apart. Zo krijgt niet alles dezelfde maak. Wil je de forel toevoegen? Dat kan prima, let er dan wel op dat de forel de datum haalt tot wanneer je de linzensalade wilt bewaren.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn recept voor heerlijke linzensalade met bietjes, pompoenpitten en geitenkaas (of feta). Wij genieten in elk geval volop van dit recept. Nu ben ik nieuwsgierig, ga jij deze salade ook maken? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

O, en vergeet niet om nog even voor zo’n budget keuken te kijken in een outlet voor extra werkruimte!

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis