Eigenlijk is het tijd om weer eens een goed recept met je te delen, toch kies ik nu bewust voor een informatief artikel. Namelijk over wat extra pit toevoegen in je gerechten. Wij Nederlanders lopen namelijk nog niet echt voorop wanneer het gaat om het gebruiken van pittigere kruiden en sauzen in onze maaltijden. Ik kan niet zonder een beetje pit in ons eten, dat zie je ook terug in diverse recepten op deze website. Daarom in dit artikel: lekker wat extra pit toevoegen in je gerecht. Ik vertel je waarom dit niet alleen lekker is maar ook hoe je dat doet. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Lekker wat extra pit toevoegen in je gerecht!

In veel culturen heb je wel een of meerdere pittige sauzen die elk gerecht net wat kruidiger en lekkerder kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een spicy sriracha of aan een pikante tabasco. Er zijn zoveel verschillende sauzen dat je er nooit genoeg van kunt hebben! Helaas gebruiken we deze in de Nederlandse keuken nog niet veel. Onze gerechten zijn er ook nog niet volledig klaar voor om het beste uit deze toevoegingen te kunnen halen. Sambal oelek bij je boerenkool? Dat vinden we nog maar een rare combinatie!

Verschillende soorten sambal

Tegenwoordig vind je in veel supermarkten en andere winkels sambal. Een saus van Indonesische afkomst die traditioneel gemaakt wordt uit gemalen Spaanse pepers. Vaak wordt deze basis uitgebreid met nog andere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld gebakken uien, knoflook, trassi en andere soorten specerijen en kruiden.

De meest voorkomende sambal variant op de huidige Nederlandse markt heet ‘sambal oelek’. Dit is de meest pure vorm van sambal en bestaat exclusief uit rode pepers en zout. Een heerlijk scherpe sambal die je zeker wel eens zou moeten proberen. Daarnaast heb je echter nog veel meer varianten zoals manis (‘zoet’), ketjap, tempeh en nog veel meer. Doe jezelf een plezier en leer wat meer over de heerlijke Indonesische cultuur en maak de sambal eens zelf.

Lekker wat extra pit toevoegen in je gerecht mamazetkoers

Pit toevoegen in je gerechten

Experimenteer met internationaal koken

Het is ontzettend leuk en leerzaam om kennis op te doen over gerechten van andere delen van de wereld. Ga eens online en zoek wat gerechten op die je lekker lijken en wou willen maken. De kans is groot dat veel recepten gemaakt worden met rijst.

In Nederland is rijst helaas nog niet zo populair, ondanks dat het momenteel nog wel in opkomst is. Rijst kun je in diverse winkels kopen in zowel kleine als grote zakken. Het is wel belangrijk dat je de rijst kookt voordat je hem gaat gebruiken in je gerecht. Doe je dit niet? Dan krijg je ongewilde, krokante rijst die niet lekker smaakt. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, is het aanschaffen van een rijstkoker aan te raden. Deze neemt het koken van de rijst volledig uit je handen. Makkelijk zodat je de andere voorbereidingen kunt treffen maar op die manier mislukt de rijst ook nooit. Dus waar wacht je op? Verdiep je in andere culturen en geniet van alles wat ze te bieden hebben en ga wat pit toevoegen in je gerechten.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over meer pit toevoegen in je recepten. Ik hoop je geïnspireerd te hebben om ook eens bijvoorbeeld sambal toe te voegen aan bijvoorbeeld een linzensoep of wat dacht je van wat extra pit bij een heerlijke aubergine van de BBQ. Nu ben ik nieuwsgierig geworden, ga jij pit toevoegen aan jouw gerechten? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief 100
Facebook 252
Instagram 1k
Pinterest 20
LinkedIn 1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis