Bij een feestdagentip denk je misschien een tip voor de decembermaand maar deze tip geldt voor alle feestelijke dagen waarbij je een cadeautje nodig hebt. Want hoewel de drukste feestdagen in december voor de deur staan zijn er in de overige maanden ook genoeg (dure) festiviteiten. In mijn artikel over makkelijke bespaartips kon je eerder lezen hoe je de kosten van deze cadeautjes kunt verspreiden over meerderde maanden én hierop kunt besparen. In dit artikel deel ik nog een handige feestdagentip: nooit meer verwarring met cadeaus. Want, wanneer je dus een cadeautjeskast hebt wil je wel weten wat je hebt liggen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Feestdagentip: nooit meer verwarring met cadeaus!

Als je wel eens een cadeau hebt ingepakt, snap je dat het erg belangrijk is om te weten voor wie het is en wat erin zit. Zeker als je meerdere cadeautjes ingepakt hebt en deze misschien ook nog eens een beetje op elkaar lijken. Zo lijken alle cadeaubonnen bijvoorbeeld op elkaar wanneer ze ingepakt zijn en dat geldt ook voor doosjes LEGO en ga maar door. Zo kan het wel eens gebeuren dat je per ongeluk het verkeerde cadeau geeft aan de verkeerde persoon. Oeps!

Om dit probleem op te lossen, is het handig om gebruik te maken van etiketten. Deze plak je op de verpakking om aan te geven voor wie wat is. Daarnaast kun het etiket ook gebruik om erop te zetten wat er in het ingepakte cadeautje zit, deze plak je dan op de plank en zet je het cadeau erop. Zo ontstaat er nooit meer verwarring bij de uitwisseling van (persoonlijke) cadeaus en weet je altijd wat erin zit!

Wat kun je eigenlijk nog meer met etiketten doen?

Etiketten zijn gemakkelijk en handig te gebruiken, zowel zakelijk als privé. Vaak worden etiketten door bedrijven gebruikt om adressen aan te duiden op pakketten en om te ordenen. Dit omdat je dan dingen gemakkelijker kunt terugvinden en omdat etiketten snel te veranderen zijn. Echter, in je privéleven hebben ze misschien nog wel meer toepassingen. Denk bijvoorbeeld eens aan het plakken van een etiket op een broodtrommel of op een emmer om aan te geven wat erin zit.

Zo raak je ook nooit meer iets kwijt! Een ander gebruik is het maken van naamkaartjes. Bijvoorbeeld wanneer je een etentje organiseert. Ik gebruik etiketten voornamelijk op mijn cadeautjes om aan te geven voor wie het is en wat erin zit. Dit kan ik je als feestdagentip dan ook zeker aanraden.

Soorten etiketten

Het is verstandig om een goede voorraad aan etiketten in huis te hebben. Voor persoonlijk gebruik zijn ze vrijwel onmisbaar en je wilt dus niet zonder etiketten komen te zitten, dit is een extra feestdagentip. Je kunt hiervoor standaard etiketten kopen in de supermarkt maar er zijn ook andere mogelijkheden. Standaard etiketten zijn natuurlijk ontzettend handig maar biedt helaas niet zoveel variatie.

Wil je wel meer variatie? Dan is het leuk om eens langs te gaan bij een winkel die etiketten verkoopt. Vaak is er voldoende aanbod zodat er altijd wel iets voor je tussen zit. Zo kun je jouw perfecte etiketten uitkiezen. Helaas kan het natuurlijk wel gebeuren dat een winkel toch net niet dat ene perfecte etiket heeft voor het cadeau dat je wilt geven. In dit geval is het mogelijk om online je eigen etiketten te laten bedrukken. Veel winkels bieden dit alleen aan in een zakelijke overeenkomst, maar er zijn ook kleinere bedrijven die dezelfde dienst aan particulieren kunnen leveren.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over mijn feestdagentip over nooit meer verwarring bij je cadeautjes! Nu ben ik benieuwd, ga jij mijn feestdagentip gebruiken? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis