Tijdens een lange warme zomeravond is er niets gezelliger dan een barbecue met je gezin, vrienden en/of familie. Het is dan niet de bedoeling om snel veel vlees te eten maar een lange gezellige avond met verschillende gerechten is het uitgangspunt. Wij wisselen steeds meer af en kiezen voor vlees, vis en groenten van de barbecue. Uiteraard met veel stokbrood, sausjes en salades: we blijven immers Nederlanders! In dit artikel deel ik een lekker recept: aubergine van de BBQ. Je maakt dit gerecht in een handomdraai en je hoeft er helemaal niet voor in de keuken te staan!

Klik hier voor meer receptinspiratie.

Boodschappenlijstje

  • 1 aubergine
  • sojasaus, 1 eetlepel
  • honing, 2 eetlepels
  • sambal, 1 theelepel
  • olijfolie
  • peper en zout
  • optioneel: bosui

Met dit recept maak je 8 porties/stukjes.

Recept: aubergine van de BBQ

Dit recept is net zo simpel als een stukje vlees bakken, de barbecue doet namelijk al het werk voor je. Wil je meer porties maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

  1. verwijder de groene kroon van de aubergine
  2. snijd de aubergine in de lengte in 8 gelijke parten
  3. smeer de parten in met olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe
  4. grill de aubergine op de BBQ aan beide zijden
  5. meng ondertussen de sojasaus, honing en sambal in een kom tot een saus
  6. aubergines gaar? Smeer de parten in met de saus en serveer eventueel met bosui. Snijd de bosui in kleine ringetjes en strooi die over het bord
  7. smullen maar.

Het lekkerste is om dit gerecht direct te eten en niet vooraf te maken. Uiteraard kun je de saus wel eerder maken en op tafel zetten. De saus is pittig van smaak, indien je hier niet van houdt kun je altijd minder sambal toevoegen of deze helemaal weglaten.

Tot slot..

Ga jij deze aubergine van de BBQ serveren op je volgende barbecue? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Fan van de aubergine, dus niet alleen van de aubergine van de BBQ? Check dan dit recept voor aubergine uit de oven.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis