Genieten van het leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je hebt een fijne relatie, een leuk gezin, een mooi huis en een inspirerende baan. Alles loopt op rolletjes. Toch kan het zomaar zijn dat je dat niet zo voelt: je doet dan wel alles dat je moet doen, maar niet hetgeen dat je wílt doen. Je bent de connectie met jezelf verloren. In dit artikel lees je meer over hoe je op zo’n moment weer grip kunt krijgen op je eigen leven. Zodat je weer kunt genieten van het leven. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan snel verder.

Leer om (weer) te genieten van het leven

Het klinkt simpel, weer genieten van het leven maar het is in mijn ogen wel een van de belangrijkste dingen. Het is misschien geweldig om hoge functie te hebben maar de kans is groot dat je gelukkig bent wanneer je een stapje terug doet. Wil je het minder ingrijpend aanpakken en weer genieten van het leven? Check dan snel de 3 tips hieronder om weer te genieten van het leven.

1. Waardeer wie je bent

Als je de connectie met jezelf verliest, komt dat vaak omdat (een gedeelte van) je identiteit je niet meer bevalt. Je probeert je anders voor te doen dan dat je daadwerkelijk bent. Dat vergt energie. De vraag is echter waaróm je identiteit je niet meer bevalt. Er is niets mis met verandering, maar wil je dat eigenlijk wel? Of denk je dat anderen dat van jou verlangen? Doorgaans is de grootste uitdaging: waarderen wie je bent. Als je anders tegen jezelf zou aankijken, ga je je vanzelf anders voelen. En: als jij tevreden bent met jezelf, zullen anderen dat ook zijn met jou.

2. Maak jezelf de belangrijkste

Verwachtingen zijn onze grootste vijand. We zijn er continu mee bezig om aan onze eigen, maar voornamelijk aan andermans verwachtingen te voldoen. Verwachtingen die we dikwijls zelf voor de ander hebben ingevuld. We laten ons leiden door omstandigheden in plaats van daadwerkelijk onze eigen wensen te doorgronden. Met als resultaat: we zijn nooit tevreden. De verwachtingen zijn onhaalbaar. Het is essentieel dat je jezelf weer de belangrijkste maakt in je leven. Jíj doet ertoe, jíj kent jezelf het beste, dus jíj bepaalt wat je wilt.

3. Blijf aan jezelf werken

Last but not least: blijf aan jezelf werken. Dat is de enige manier om de sturing over je eigen leven te behouden. Welke richting je ook kiest op te gaan, blijven reflecteren leert je om blokkades te herkennen. Wil je ontdekken welke blokkades jou in de weg staan? Volg dan eens de essence training van Humanication en ruil al je onzekerheden in voor zelfvertrouwen, rust en zelfliefde.

Tot slot..

Dit was hem dan, het artikel met enkele tips om weer te genieten van het leven. Ik moet eerlijk bekennen dat het genieten niet altijd vanzelf gaat: we worden allemaal meegezogen in de stress en de dingen in het leven die moeten. Kies er bewust voor in het moment te leven en te genieten. Volg je me al op Facebook of Instagram? Ook daar post ik regelmatig zaken die me bezig houden.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis