Wanneer ik aan de tandarts denk, is het woord ‘leuk’ niet het eerste wat in mij opkomt. Wel dat het belangrijk is om je gebit goed te verzorgen en te laten controleren en onderhouden maar de tandarts leuk vinden, daar vindt deze mama het tandartsbezoek toch wat te spannend voor. Dit gevoel wil ik niet meegeven en doorgeven aan mijn kinderen, ik zit daar dus als een hele stoere dame! Daarom vind ik het belangrijk om de tandarts leuk te maken voor mijn kinderen. In dit artikel vertel ik je meer over de tandarts leuk maken voor je kinderen. Lees je mee?

3 manieren om de tandarts leuk te maken voor je kind

Het is de nachtmerrie van veel kinderen (en ouders dus): een bezoek aan de tandarts. En hoewel het in de meeste gevallen altijd meevalt, is het voor ouders lastig om hun kinderen rustig mee te nemen naar bijvoorbeeld de tandarts Rotterdam. Gelukkig zijn er manieren om het ook voor jouw kind een stuk aangenamer te maken om naar de tandarts te gaan. Hier lees je 3 manieren waarop je zorgeloos met je kind naar de tandarts gaat.

1 Zoek een nieuwe, kindvriendelijke tandarts

De eerste stap is dan het vinden van een kindvriendelijke tandarts in Rotterdam. Deze tandartsen zijn niet alleen goed in hun werk, maar weten er ook voor kinderen iets leuks en ontspannends van te maken. Heeft jouw kind eerder nare herinneringen aan de tandarts? Dan is het overstappen naar een kindvriendelijke tandarts een goed idee. Het zal even wennen zijn, maar daarna gaat jouw kind nooit meer met angst naar de tandarts. Gaat jouw kind voor het eerst naar de tandarts? Ook dan kun je er meteen voor kiezen om de controles bij een kindvriendelijke tandarts te doen.

2 Maak er een leuk uitje van

De meeste kinderen zien er tegenop om naar de tandarts te gaan. En het is als ouders dan ook aan te raden om het bezoek aan de tandarts leuker te maken. Door een bezoek aan de tandarts te associëren met iets leuks is de drempel voor kinderen een stuk minder hoog. Je hoeft het niet altijd groots te maken: soms is het alleen al de manier waarop je het tandartsbezoek aankondigt.

3 Bereid je kind van tevoren op het tandartsbezoek

Het is belangrijk om je kind van tevoren voor te bereiden op het bezoek aan de tandarts. Praat er met je kind over wat een tandarts precies doet en waarom het belangrijk is om naar de tandarts te gaan. Probeer niet te praten over zaken zoals pijn, maar probeer op een positieve manier over de tandarts en een tandartsbezoek te praten. Hoe eerder je hiermee begint, hoe groter de kans dat je kind de tandarts niet als iets naars gaat ervaren.

Tot slot..

Het was een hele mijlpaal toen mijn kinderen hun eerste tandjes kregen, ik weet het nog goed. Nu is mijn dochter volop aan het wisselen en brengen we regelmatig een bezoekje aan onze tandarts. Ik ben erg blij dat hij geduldig is en een connectie probeert te maken met onze kinderen. Tot slot wil ik je ook nog meegeven dat het belangrijk is om zelf altijd rustig te blijven, kinderen voelen jouw emoties ontzettend goed aan en nemen die over. Althans, dat merk ik goed aan mijzelf en de kindjes.

Nu ben ik nieuwsgierig, ben jij al regelmatig met je kindje naar de tandarts geweest? Hoe pak jij dat aan en hoe maak jij de tandarts leuk? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen naar de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis