Zoals je al eerder hebt kunnen lezen willen we naast een nieuwe badkamer ook graag een nieuwe keuken. Onze keuken is ruim genoeg, daar hebben we niet over te klagen. In dit artikel neem ik je mee op reis naar een nieuwe keuken. Waarom willen we een nieuwe keuken, wat willen we, welke mogelijkheden zijn er en handige tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Lees je mee? Heb jij al eens je keuken verbouwd en heb je tips? Laat dan hieronder een reactie achter.

een nieuwe keuken mamazetkoers

Oriënteren voor een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken aanschaffen is niet hetzelfde als een pak melk kopen, het is een aankoop die veel geld kost. Om die reden willen we er de tijd voor nemen en ons goed oriënteren, er zijn zo veel verschillende mogelijkheden. Onze huidige keuken is nooit onze smaak geweest, in principe niet erg want hij paste wel bij de rest van het huis. Onlangs hebben we veel veranderingen doorgevoerd waardoor de harmonie nu ver te zoeken is. Onze keuken willen we graag in dezelfde style brengen als de rest van ons huis. De enige optie is dan: de keuken aanpassen of vervangen.

De volgende keuze dient zich dan aan: wat vinden we mooi en wat willen we? Ons interieur was tot enkele maanden geleden erg veilig. Er knalde niet echt een item uit, we speelden niet met kleur en hadden ook niet een bepaalde style. Nu is dat anders en hebben we een eigen signatuur ontwikkeld in ons huis. Het is een mix van een moderne en industriële style in combinatie met veel houten materialen. De kleuren blauw, zwart en bruin voeren de boventoon.

blauwe keuken mamazetkoers

De keuken op de eerste foto vind ik dan ook prachtig, helaas hebben we er de ruimte niet voor maar de style en de kleur spreekt me erg aan. De blauwe keuken hierboven past qua kleur en materiaal perfect in ons huis. Onze lampen zijn van koper en de blauwtint komt volledig overeen met onze stoelen en tapijt. Bizar gewoon. Het zou de ruimte van de keuken prachtig laten aansluiten bij de woonkamer. Toch vind ik het erg spannend om voor een dergelijke kleur te kiezen. Bang om de kleur over een aantal jaar niet meer mooi te vinden misschien? Ikzelf zou wel voor rustiger tegelwerk kiezen omdat ik niet wil dat de keuken het middelpunt van ons huis wordt.

houten keuken mamazetkoers

Nu zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo ook bovenstaande houten keuken. In een modern huis met een industriële twist is hout een warme en mooie toevoeging, althans dat vind ik. Je vindt in ons huis dan ook veel houten materialen terug. De opstelling met het kookeiland gaat (helaas) niet bij ons maar past net zoals de andere twee keukens qua style wél in ons huis. Het gaat dus een erg moeilijke keuze worden. Mijn man en ik zitten gelukkig wel vaak op dezelfde lijn in wat we mooi vinden dus de zoektocht naar een droomkeuken is niet onmogelijk.

Tips

Het is dus erg lastig om een keuken uit te zoeken, gelukkig doe ik dat samen met Jeffrey. Binnenkort gaan we eens een datum prikken om een keukenshowroom te bekijken. Wil jij ook een nieuwe keuken aanschaffen? Onthoud deze tips dan goed:

 • bepaal eerst je budget, wat wil je maximaal uitgeven?
 • neem de tijd, zoals ik al eerder zei: je koopt geen pak melk;
 • oriënteer je op het internet, bekijk wat je smaak is en wat niet;
 • bezoek een showroom, op die manier kun je de materialen beter beoordelen;
 • verdiep je in de verschillende materialen voor het aanrechtblad, ga je voor dit composieten aanrechtblad of voor een ander materiaal? Feitje: een composieten aanrechtblad is gemaakt van een van de sterkste natuurstenen. Het aanrechtblad is daardoor onderhoudsvriendelijk en is de krans op beschadigingen en krassen minimaal. Een krasbestendig aanrechtblad is wel iets wat ik belangrijk vind.
 • teken niet direct een offerte, slaap er nog eens een nachtje over;
 • laat je keuken altijd inmeten, dit voorkomt eventueel ongemak ná het plaatsen;
 • volg je gevoel, je moet uiteindelijk nog lang tegen de keuken aankijken en er plezier van hebben!

Heb jij nog een tip? Laat het me weten!

Tot slot..

Dromen over een nieuwe keuken, er zijn zoveel opties. Alles is mogelijk, voor iedereen is er een keuken die past bij jouw style én budget. Ik zie stiekem wel een beetje op tegen het verbouwen van de keuken, het is best een flinke klus met veel rommel. Al is alles het uiteindelijk zeker waard. We zijn druk aan het sparen, de keuken gaat er dan ook zeker komen. We weten alleen nog niet precies wanneer. Heb jij al eens een nieuwe keuken laten plaatsen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook200
Instagram1k
LinkedIn1k

 


26 reacties

Skincarebynaomi · april 22, 2019 op 11:33

Ik begrijp je helemaal. Ik heb nog niet eens een huis, maar ik heb nu al zoveel keukens gezien die prachtig zijn. Een keuken is voor mij echt het item van het huis. Je zult mij daar vaak vinden dus dat vind ik een erg belangrijk deel wat echt goed moet zijn. Ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat kiezen.

  Francis | Mamazetkoers · april 22, 2019 op 13:42

  Ik ben ook benieuwd haha, maar ja het is zo’n groot onderdeel van je huis. Wil ook niet een te makkelijke keuze maken.

   Geke · april 27, 2019 op 21:03

   Mooi stuk. Ik zou inderdaad ook tegen de verbouwing op zien. En het lijkt me lastig om keuzes te maken, maar ook leuk! Ik heb nog nooit een keuken uitgezocht, misschien komt dat nog.

    Francis | Mamazetkoers · april 28, 2019 op 19:45

    Je weet het nooit Geke! Dit wordt voor mij ook de eerste keer.

Manon Ruitenberg · april 22, 2019 op 13:04

Wij hebben er ook even over gedaan om een keuken te vinden naar wens. Uiteindelijk is dit wel gelukt!

  Francis | Mamazetkoers · april 22, 2019 op 13:43

  Goed om te horen Manon!

Marlies · april 22, 2019 op 15:02

Lijkt me heel tof maar tegelijk ook ontzettend lastig om een nieuwe keuken uit te zoeken. Er is zoveel keus en de kosten zijn hoog, dus je moet het wel zeker weten! Ik heb een koopwoning sinds 3,5 jaar, de keuken is nog prima. Voorlopig nog geen verbouwplannen

  Francis | Mamazetkoers · april 22, 2019 op 18:37

  Dat hadden wij 7 jaar geleden ook nog niet, toch gaat de tijd zo veel sneller dan je denkt haha. Voel me in elk geval niet 7 jaar ouder 😉

Nicole Orriëns · april 23, 2019 op 08:11

Mijn belangrijkste tip is altijd om de plinten onder de kastjes te vervangen door lades. Zo heb je extra opbergruimte.

  Francis | Mamazetkoers · april 26, 2019 op 19:49

  Dit vind ik nou echt een goede tip!

Lisanne Pörteners · april 23, 2019 op 10:47

Wat leuk! Op Pinterest kun je ook heel gemakkelijk een verzameling maken met allemaal afbeeldingen van keukens die je inspireren 🙂

  Francis | Mamazetkoers · april 26, 2019 op 19:50

  Ja zal daar ook eens kijken, doe nog veel ste weinig met pinterest.

Henk · april 23, 2019 op 19:55

Ik merkte toen wij een andere keuken gingen kopen dat het online bekijken van keukenfolders weinig zin had. Het ging pas leven toen we echt in een keukenshowroom stonden. En vond het contact met de verkoper heel wisselend. De eerste was totaal niet geïnteresseerd in wat wij wilden, die wilde gewoon zo snel mogelijk een keuken verkopen, voelde bijna als lopende band werk.

In de tweede zaak was dat totaal anders. Verkoper zei; loop eerst eens rond om een idee te krijgen. Gaan we daarna bij een kop koffie kijken wat zo ongeveer de wensen zijn. Door die aanpak konden we veel beter duidelijk maken wat we wel en niet wilden, en ook waren ernaar dingen die verkoper ons met goede argumenten afraadde.

  Francis | Mamazetkoers · april 26, 2019 op 19:58

  Dat klinkt goed Henk, zeker dat laatste. Van dat opdringerige wordt niemand blij denk ik. Dank je wel voor je uitgebreide reactie.

Balou · april 23, 2019 op 19:59

Ik vind persoonlijk een zwart marmer aanrechtblad echt prachtig

  Francis | Mamazetkoers · april 26, 2019 op 19:58

  Jaaaa idd!

Mandy · april 24, 2019 op 14:14

Als ik moest kiezen zou ik voor de eerste foto gaan. Wauw! Zo mooi. Ik hou ook echt van zwart. Heb het liefst alles zwart. Ook heel modern.

  Francis | Mamazetkoers · april 26, 2019 op 19:59

  en het past overal bij Mandy, dat vind ik ook erg belangrijk. Tijdloos is het ook en zo strak!

Manon · april 27, 2019 op 13:17

Goede tips om een mooie keuken te kunnen kiezen!

  Francis | Mamazetkoers · april 27, 2019 op 19:08

  dank je wel!

Jessie | Business Blog School · april 28, 2019 op 01:57

Joh, alleen al bij het lezen overvalt me keuzestress. Misschien dat ik daarom zo behoudend ben als het om interieur gaat 🙂 Heel veel succes met besluiten welke keuken het wordt!

  Francis | Mamazetkoers · april 28, 2019 op 19:46

  Dank je Jessie. Ja keuzenstress, dat is wel het goed woord haha

MC Kleuver · april 28, 2019 op 12:22

Wat ikzelf heel handig vind, is de plaat op de wand. Hierdoor kan het vlees gerust tegen de muur spatten, want die is beschermd.

  Francis | Mamazetkoers · april 28, 2019 op 19:46

  Ja idd! Dat moet ik zeker niet vergeten. Thanks.

Simone · april 30, 2019 op 15:40

Leuk artikel heb je geschreven, ik lees je artikelen graag.

  Francis | Mamazetkoers · mei 2, 2019 op 08:19

  dank je wel voor je mooie reactie Simone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.