Zoals je al eerder hebt kunnen lezen willen we naast een nieuwe badkamer ook graag een nieuwe keuken. Onze keuken is ruim genoeg, daar hebben we niet over te klagen. In dit artikel neem ik je mee op reis naar een nieuwe keuken. Waarom willen we een nieuwe keuken, wat willen we, welke mogelijkheden zijn er en handige tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Lees je mee? Heb jij al eens je keuken verbouwd en heb je tips? Laat dan hieronder een reactie achter.

Oriënteren voor een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken aanschaffen is niet hetzelfde als een pak melk kopen, het is een aankoop die veel geld kost. Om die reden willen we er de tijd voor nemen en ons goed oriënteren, er zijn zo veel verschillende mogelijkheden. Onze huidige keuken is nooit onze smaak geweest, in principe niet erg want hij paste wel bij de rest van het huis. Onlangs hebben we veel veranderingen doorgevoerd waardoor de harmonie nu ver te zoeken is. De keukeninrichting willen we graag in dezelfde style brengen als de rest van ons huis. De enige optie is dan: de keuken aanpassen of vervangen.

De volgende keuze dient zich dan aan: wat vinden we mooi en wat willen we? Ons interieur was tot enkele maanden geleden erg veilig. Er knalde niet echt een item uit, we speelden niet met kleur en hadden ook niet een bepaalde style. Nu is dat anders en hebben we een eigen signatuur ontwikkeld in ons huis. Het is een mix van een moderne en industriële style in combinatie met veel houten materialen. De kleuren blauw, zwart en bruin voeren de boventoon.

blauwe keuken mamazetkoers

De keuken op de eerste foto vind ik dan ook prachtig, helaas hebben we er de ruimte niet voor maar de style en de kleur spreekt me erg aan. De blauwe keuken hierboven past qua kleur en materiaal perfect in ons huis. Onze lampen zijn van koper en de blauwtint komt volledig overeen met onze stoelen en tapijt. Bizar gewoon. Het zou de ruimte van de keuken prachtig laten aansluiten bij de woonkamer. Toch vind ik het erg spannend om voor een dergelijke kleur te kiezen. Bang om de kleur over een aantal jaar niet meer mooi te vinden misschien? Ikzelf zou wel voor rustiger tegelwerk kiezen omdat ik niet wil dat de keuken het middelpunt van ons huis wordt.

houten keuken mamazetkoers

Nu zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo ook bovenstaande houten keuken. In een modern huis met een industriële twist is hout een warme en mooie toevoeging, althans dat vind ik. Je vindt in ons huis dan ook veel houten materialen terug. De opstelling met het kookeiland gaat (helaas) niet bij ons maar past net zoals de andere twee keukens qua style wél in ons huis. Het gaat dus een erg moeilijke keuze worden. Mijn man en ik zitten gelukkig wel vaak op dezelfde lijn in wat we mooi vinden dus de zoektocht naar een droomkeuken is niet onmogelijk.

Tips

Het is dus erg lastig om een keuken uit te zoeken, gelukkig doe ik dat samen met Jeffrey. Binnenkort gaan we eens een datum prikken om een keukenshowroom te bekijken. Wil jij ook een nieuwe keuken aanschaffen? Onthoud deze tips dan goed:

  • bepaal eerst je budget, wat wil je maximaal uitgeven?
  • neem de tijd, zoals ik al eerder zei: je koopt geen pak melk;
  • oriënteer je op het internet, bekijk wat je smaak is en wat niet;
  • bezoek een showroom, op die manier kun je de materialen beter beoordelen;
  • verdiep je in de verschillende materialen voor het aanrechtblad, ga je voor dit composieten aanrechtblad of voor een ander materiaal? Feitje: een composieten aanrechtblad is gemaakt van een van de sterkste natuurstenen. Het aanrechtblad is daardoor onderhoudsvriendelijk en is de krans op beschadigingen en krassen minimaal. Een krasbestendig aanrechtblad is wel iets wat ik belangrijk vind.
  • teken niet direct een offerte, slaap er nog eens een nachtje over;
  • laat je keuken altijd inmeten, dit voorkomt eventueel ongemak ná het plaatsen;
  • volg je gevoel, je moet uiteindelijk nog lang tegen de keuken aankijken en er plezier van hebben!

Heb jij nog een tip? Laat het me weten!

Tot slot..

Dromen over een andere keukeninrichting, er zijn zoveel opties. Alles is mogelijk, voor iedereen is er een keuken die past bij jouw style én budget. Ik zie stiekem wel een beetje op tegen het verbouwen van de keuken, het is best een flinke klus met veel rommel. Al is alles het uiteindelijk zeker waard. We zijn druk aan het sparen, de keuken gaat er dan ook zeker komen. We weten alleen nog niet precies wanneer. Heb jij al eens een nieuwe keuken laten plaatsen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share