Mijn snelheidsmeter en cadansmeter zitten alleen op mijn racefiets, op mijn MBT gebruik ik ze niet. Zoals je misschien eerder hebt kunnen lezen fiets ik in de winter voornamelijk op mijn mountainbike. De lente is weer aangebroken, hoog tijd om mijn racefiets weer van stal te halen. De Garmin kon helaas mijn sensoren niet vinden, conclusie: de batterijen zijn leeg. Eens in de zoveel tijd gebeurd dat, met een handige truc is het zo gedaan: de batterijen van de Garmin sensoren vervangen! Fiets jij met een fietscomputer en met sensoren? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Batterijen van de Garmin sensoren vervangen

Het vervangen van de batterijen is geen lastig karwei, mits je weet hoe je dit gemakkelijk kunt doen. Behalve je sensoren en nieuwe batterijen heb je ook een grote magneet nodig. Volg onderstaande stappen en je hebt de batterijen van de Garmin sensoren zo vervangen!

  1. haal de sensoren van je fiets af;
  2. leg de sensor in de palm van je hand, met de onderkant naar boven;
  3. met twee vingers van je andere hand draai je de onderkant een kwartslag naar links, deze komt nu los;
  4. de batterij blijft in de deksel zitten;
  5. verwijder de batterij uit de deksel met behulp van een magneet;
  6. wacht 30 seconden en plaats daarna de nieuwe batterij in de deksel (let erop dat je de nieuwe batterij er op dezelfde manier er weer in doet);
  7. draai de deksel weer op de sensor;
  8. nu begint de LED enkele keren rood te knipperen en daarna 1x groen: je sensoren zijn weer klaar voor gebruik;
  9. monteer de sensoren weer op je fiets;
  10. synchroniseer eenmalig je sensoren weer met je Garmin. Dit doe je door naar Fietsprofielen  te gaan, selecteer het juiste profiel. Selecteer de sensor die je wilt synchroniseren en klik op zoeken. Wanneer hij je sensor gevonden hebt krijg je hier een melding van.

Best simpel toch? In plaats van en magneet kun je trouwens ook plakband gebruiken, ikzelf vind dat minder goed werken omdat ik eerder het plakband los trek dan dat de batterij eruit gaat.

Tip: wanneer de batterijen van je sensoren bijna leeg zijn kun je dit herkennen. De LED knippert rood na twee omwentelingen.

Ik zie het rode knipperen helaas nooit. Zodra ik op de fiets stap en merk dat mijn Garmin de sensoren niet kan vinden weet ik genoeg. Het wordt dan een rit zonder sensoren, ik ga niet meer terug om de batterijen te vervangen. Ik vind het maar niks trouwens, fietsen zonder sensoren.  Niet dat ik de snelste tijd wil halen, absoluut niet, maar ik fiets graag op cadans en dan is een dergelijke sensor echt makkelijk. Zeker zo’n eerste rit na de winter, dan moet ik toch weer even wennen aan mijn racefiets.

Tot slot..

Leuk dat je weer een fietsartikel hebt gelezen! Fiets jij met een fietscomputer en zo ja welke? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Volg je me trouwens al op Strava? Laat onder dit artikel in een reactie jouw Strava account achter en ik volg je terug!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share