Sinds een tijdje is mijn dochter helemaal weg van knutselen. Knippen, plakken, kleuren: ze kan er geen genoeg van krijgen. Ik krijg ook steeds vaker de vraag: ”mama, mag ik knutselen”. Al spreekt ze het laatste woord soms uit als –utselen. Nu de Paasdagen voor de deur staan leek het me leuk om hier iets mee te doen, via printablehappiness vond ik de leukste printables om samen met Ize aan de slag te gaan. In dit artikel lees je hier alles over. Knutsel jij graag? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Pasen

Heel even kort: Pasen is een christelijk feest wat eigenlijk niets met paashazen en eieren te maken heeft. Waar gaat het dan wel over? Met Pasen wordt de wederopstanding van Jezus gevierd. Op Goede Vrijdag werd Jezus gekruisigd en drie dagen later stond hij op uit de dood. Pasen betekent dat we opnieuw kunnen beginnen, en dat vieren we. Uiteraard is dit altijd gezelliger met leuke aankleding: en daarom toveren we de paashazen en gekleurde eieren uit onze hoge hoed. Deze leuke printables zijn niet alleen tof om in elkaar te zetten maar staan ook nog eens super gezellig op tafel tijdens het Paasontbijt en Paasbrunch!

De leukste printables

In het pakket K’nientjes zitten enorm veel verschillende printables voor Pasen:

  • 2 soorten eierdopjes
  • kaart inclusief enveloppe
  • konijnenoortjes
  • mandje
  • paasboomhangers
  • placemats
  • sjablonen voor een raamtekeningen
  • slingers
  • set kleurplaten

Alles is in kleur of zwart-wit uit te printen en uiteraard wordt er ook een instructie meegeleverd. Het knutselen kan beginnen! In onderstaande foto’s zie je wat we allemaal gemaakt hebben. Het was werkelijk waar te veel om op de foto te zetten. Hieronder zie je mijn favorieten uit het pakket.

kleurplaten mamazetkoers-

Kleurplaten, je kunt er niet genoeg van in huis hebben. Deze kleurplaten zijn zo ontzettend vrolijk! Kinderen zitten liever niet te lang aan tafel, door deze leuke kleurplaten op tafel te leggen tijdens het Paasontbijt of Paasbrunch blijft iedereen gegarandeerd gezellig aan tafel zitten.

Op de eerste foto in dit artikel zie je de kaart, de eierdopjes, de konijnenoortjes, het mandje en een placemat. Ikzelf vind het er gezellig en kleurrijk uitzien. Om je een beter beeld van de printables te geven volgen nu enkele foto’s:

placemat pasen mamazetkoers

De printable van de placemat kun je natuurlijk zo groot uitprinten zoals je dat zelf wilt. Er zijn verschillende, daarnaast kun je er ook voor kiezen om hem zelf in te kleuren. De eierdopjes hieronder zijn de favoriet van Ize, samen met het mandje.

mandje pasen mamazetkoers

mandje 2 pasen mamazetkoers

Op de kaart kun je trouwens ook je Paasmenu opschrijven of een persoonlijke notie voor alle gasten. Om de konijnenoortjes stevig genoeg te krijgen heb ik er trouwens ijsstokjes achter geplakt. Niet veel werk en super simpel. Resultaat mag er dan ook zijn!

kaart pasen mamazetkoers

paas muts oren mamazetkoers

Dan is het nu tijd voor mijn favoriet en dat is de slinger! We moeten hem nog wel inkleuren maar aan het knippen en plakken hebben we al veel plezier beleefd. Ize mocht zelf kiezen waar we hem ophingen: dat is het speelhuisje geworden. Het oogt erg gezellig en we hebben met deze printables echt de lente in huis gehaald. Over één weekje is het al Pasen en wij zijn er klaar voor. Jij ook?

slinger maken mamazetkoers-

slinger mamazetkoers-

Tot slot..

Leuk zijn deze toffe printables hè! Op de website van printablehappiness vind je de leukste printables voor Pasen en in vele andere thema’s. Is jouw kindje ook dol op knutselen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

#mamazetkoersAD

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share