Waarvoor gebruik ik het internet allemaal? Waarvoor niet kun je misschien beter vragen. Het internet, we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Dat besef je maar weer wanneer je zonder komt te zitten. Op het moment dat ik dit schrijf hebben we thuis even geen WiFi, althans ik hoop dat het maar ‘even’ is want het is allemaal maar wat onhandig zo zonder internet! Daarom leek het mij leuk om een artikel te schrijven waar ik het internet allemaal voor gebruik. Uiteraard deel ik ook nog een tip met je voor stabiel en betrouwbaar internet thuis. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Hiervoor gebruik ik het internet allemaal!

Je vraagt je misschien af, hoe ik dit artikel dan heb geschreven maar gelukkig werkt mijn laptop ook zonder internet. Ik kan alleen niets online zetten, maar zoals je ziet staat dit artikel ondertussen online en is bij mij thuis de internetverbinding herstelt. Gelukkig! Maar waar gebruik ik het internet allemaal voor? Je leest er zo meer over, laat ik je eerst iets meer vertel over stabiel en betrouwbaar internet voor bij jou thuis.

Stabiel internet met glasvezel

Stabiel en betrouwbaar internet, dat willen we allemaal. Zeker nu we het internet voor steeds meer dingen gaan gebruiken en we steeds meer apparaten aansluiten op het internet. De meest bekende aansluiting van het internet in onze huizen is via de Coaxkabel. Een ronde koperen kabel waarmee we internet en televisie binnen krijgen. Echter is deze kabel nooit ontwikkeld voor het gebruik van het internet maar enkel voor televisie. In 1970 zijn we deze kabel gaan gebruiken en pas in 1988 kreeg het Centrum Wiskunde en Informatica als eerste toegang tot het internet.

Het is dus niet gek dat men ondertussen een nieuwe manier heeft gevonden om alle huishoudens toegang te geven tot het internet. Dit kan tegenwoordig met een glasvezelkabel. Het enige wat je nodig hebt is een glasvezelaansluiting in je woning en een glasvezel internet abonnement.

Het voordeel van glasvezel is dat je download snelheid en uploadsnelheid aan elkaar gelijk zijn en dat deze kabel betrouwbaarder is. Waarom? Omdat het weer, zoals onweer, en de hoeveelheid apparaten die gebruik maken van de aansluiting geen invloed hebben op de snelheid van het internet. Wat bij de Coaxkabel wel het geval is. En dat stabiel blijven van de snelheid, dat is wel belangrijk want zoals je hieronder zo kunt lezen gebruik ik het internet dagelijks!

Wil je trouwens meer lezen over de voor- en nadelen lezen van glasvezel? Kijk dan eens op de website van de consumentenbond.

Ik kan niet (meer) zonder internet

Zoals je weet heb ik in een eerder artikel toegegeven toch een beetje telefoonverslaafd te zijn. Zonder internet is mijn telefoon natuurlijk niet zo interessant. Hiervoor gebruik ik het internet allemaal:

1. Sporten

Thuis sporten, de een vind het niks (de meeste trouwens) maar ik zweer erbij. Ik volg via een app diverse trainingen en programma’s. Daarnaast ben ik ook lid van een nieuw yoga platform waarbij ik, wanneer het mij uitkomt, lessen kan volgen. Hiervoor heb ik wel een internet verbinding nodig, zonder inlog heb je namelijk geen toegang tot de video’s en zelf iets verzinnen is niet mijn sterkste kant.

2. Bloggen

Deze had je misschien op nummer één verwacht in het rijtje ‘hiervoor gebruik ik het internet allemaal’ maar ik moet eerlijk bekennen dat ik meer tijd stop in sporten dan in mijn website. Zeker als je wandelen ook mee telt. Alles wat ik doe voor mijn website heb ik het internet nodig, al heb ik dit artikel eerst in een tekstverwerker vorm gegeven. Maar het beantwoorden van opdracht aanvragen en het vormgeven van de website gebeurt allemaal online.

3. Sociale media

Wie belt er tegenwoordig nog? Met een beetje pech is het enige belletje wat je krijgt van verkoopmaatschappij die je iets aan probeert te smeren. Vrijwel al mijn contacten verlopen via sociale media als WhatsApp. Onmisbaar dus.

4. Televisie kijken

Streamen is het nieuwe televisie kijken, zeker wanneer het tegenwoordig altijd wel komkommertijd lijkt te zijn. En laten we eerlijk zijn, wie zit er nu nog steeds op 5 reclameblokken te wachten tijdens een goede film? Wij kijken hier altijd televisie middels een internet verbinding. Op onze slaapkamer hebben we bijvoorbeeld ook geen aansluiting meer zitten en maken we alleen gebruik van een Chromecast. Ideaal.

De kinderen van tegenwoordig kijken overigens helemaal geen televisie meer, die kijken of YouTube filmpjes of Netflix. Nu gebruik ik het internet veel maar ik ben nog opgegroeid zonder internet, zij weten niet beter dan dat het er altijd is.

5. Games spelen

Hiervoor gebruik ik het internet niet echt maar de rest van mijn gezin wel. Hij mocht daarom dan ook niet in dit rijtje ontbreken: het spelen van online games. Mijn dochter is een groot fan van Roblox en speelt dit dan ook graag met vriendjes. Mijn man zit graag achter zijn Xbox en de kleinste hier wil het liefste de hele dag Lego City spelen op de Switch. Een voordeel is wel dat ze dus niet allemaal op dezelfde console zitten maar zonder internet kun je helaas de meeste spellen tegenwoordig niet meer spelen.

Dan gebruik ik het internet ook nog voor de school van de kinderen, de sport clubjes, mijn e-mail, kook ik er recepten van en ga zo maar door. Waar gebruik ik het internet niet voor? Geen idee.

Tot slot..

Dit was hem dan, het artikel over mijn internet gebruik en heb jij antwoord op de vraag: ‘waarvoor gebruik ik het internet allemaal?’ gekregen. Nu vraag ik me af, waarvoor gebruik jij het internet allemaal? Laat het me weten bij de reacties hieronder of stuur me een privé berichtje via de contactpagina.

Nu weet ik wel dat ik ten tijde van het schrijven van dit artikel ik toegang had tot 4G internet op mijn mobiele telefoon en dat ik dus niet helemaal geen toegang had maar ongemakkelijk was het wel. Daarnaast zit op 4G ook een limiet qua dataverbruik en ik denk ook niet dat die kosten het dan allemaal waard zijn.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis