Wat heb je aan een BB-cream en een CC-cream? Die vraag komt vast weleens bij je op. Ben je net als ik niet zo thuis in de make-up? Lees dan dit artikel want ik heb het antwoord op de vraag ‘Wat heb je aan een BB-cream en een CC-cream?’ voor je uitgezocht. Nieuwsgierig geworden wat deze producten voor je kunnen doen? Lees dan snel verder om erachter te komen.

Wat heb je aan een BB-cream en een CC-cream?

Voordat ik antwoord geef op de vraag ‘wat heb je aan een BB-cream en CC-cream?’ zal ik eerst vertellen wat voor producten het zijn. Zowel de BB-cream als de CC-cream zijn cosmetische producten, die tegenwoordig, vaak worden gebruikt als vervanger voor de klassieke foundation. Er zijn verschillende redenen waarom mensen liever voor deze producten kiezen, dan voor de meer klassieke producten.

Het is belangrijk om te onthouden dat BB-creams en CC-creams niet voor iedereen geschikt kunnen zijn. Als je een zeer droge of zeer vette huid hebt, kun je beter traditionele huidverzorgings- en make-up producten gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor jouw huidtype. Daarnaast kunnen mensen die op zoek zijn naar volledige dekking ook beter kiezen voor een traditionele foundation.

Als je overweegt om een BB-cream of CC-cream te gebruiken, is het altijd een goed idee om verschillende merken en formules uit te proberen om te zien welke het beste bij jouw huid past. Maar wat heb je dan precies aan een BB-cream en een CC-cream? Hieronder lees je daar meer over!

De CC-cream

CC-cream staat voor “color correcting” en biedt een vergelijkbare combinatie van huidverzorging en make-up als BB-creams, welke in het volgende kopje zal worden toegelicht. Het belangrijkste verschil is dat CC-creams zijn ontworpen om kleurproblemen te corrigeren, zoals roodheid of pigmentvlekken, in plaats van alleen de huid te egaliseren. CC-creams hebben vaak ook een hogere SPF-bescherming en bevatten ingrediënten die helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. CC-creams zijn vooral geschikt voor mensen met huidproblemen die meer dekking nodig hebben dan een BB-cream kan bieden.

De BB-cream

BB-cream staat voor “blemish balm” of “beauty balm”, oftewel vlekkenbalsem of schoonheidsbalsem. Dit type crème biedt een combinatie van huidverzorging en make-up in één product. BB-creams bevatten vaak ingrediënten die de hydratatie van je huid bevordert, ervoor zorgt dat je huid minder snel ouder wordt en daarnaast ook SPF-bescherming biedt.

Daarnaast bieden ze ook een lichte dekking om de teint te egaliseren en kleine imperfecties te verbergen. BB-creams zijn vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke make-up routine die ook enige huidverzorging biedt. Je hebt namelijk niet het effect van een super dekkende foundation, wat perfect is als je ervan houdt om nog een natuurlijke uitstraling te behouden!

Wat heb je aan een BB-cream en een CC-cream? De voordelen!

De voordelen van BB-creams en CC-creams zijn dat ze multifunctioneel zijn en zowel huidverzorging als make-up in één product bieden. Dit kan tijd besparen in een drukke ochtend routine en ook helpen bij het minimaliseren van de hoeveelheid producten die op de huid worden aangebracht. Bovendien zijn BB-creams en CC-creams meestal lichter en minder dik dan traditionele foundations, waardoor ze comfortabeler zijn om te dragen en een minder ‘nep’ effect hebben.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met het antwoord op de vraag ‘Wat heb je aan een BB-cream en een CC-cream?’. Ikzelf gebruik af en toe een BB-cream maar na het schrijven van dit artikel ben ik er wel achter gekomen dat ik beter kan kiezen voor een CC-cream om wat roodheden te camoufleren. Hier ga ik van de week dus nog even naar opzoek!

Nu ben ik benieuwd: wat heb je aan een BB-cream en een CC-cream? Gebruik je hem of juist niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis