Oh.. deze zelfgemaakte havermout repen moet je écht maken! Ze zijn een heerlijk tussendoortje en passen prima in een gebalanceerd voedingsschema. Natuurlijk zitten er ook suikers in, maar die hebben we ook nodig als energiebron. Deze havermout repen met frambozen en chocolade maakte ik samen met mijn zoontje van vijf, zo simpel is het. Nieuwsgierig geworden naar deze gezonde havermout repen? Lees dan snel verder.

Recept: havermout repen met frambozen en chocolade

Havermout, ik ben er dol op zoals je misschien al hebt gezien op deze website. Havermout geeft mij altijd een goede verzadiging en daarom is het ook een goed product om er een tussendoortje mee te maken. Deze keer zijn het heerlijke havermout repen met frambozen en chocolade geworden. Uiteraard ga ik ook de voedingswaarden met je delen, je ziet dan precies waarom je bloedsuikerspiegel van dit tussendoortje niet de pan uit rijst maar aardig in balans is. Check snel het boodschappenlijstje om te zien of jij alles in huis hebt voor deze lekkere havermoutrepen.

Wil je trouwens meer informatie over waarom havermout zo goed voor je is? Lees hier alles over de veelzijdigheid van havermout.

Boodschappenlijstje

  • havermout (vlokken) 200 gram
  • (chocolade) notenpasta (100% pindakaas, amandelpasta of gemengde noten) 160 gram
  • 120 gram (diepvries) frambozen
  • 80 gram pure chocolade

Eventueel kun je voor de smaak nog cacaopoeder toevoegen (10 gram). Ik heb zelf gebruik gemaakt van een chocolade pindakaas notenpasta. Wanneer je gebruik maakt van alleen pindakaas of een enkele notenpasta kan ik het cacaopoeder zeker aanraden.

Met de ingrediënten uit dit boodschappenlijstje maak je ongeveer 12 havermout repen. Uiteraard kun je meer of minder porties maken. Vermenigvuldig of halveer dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje met het aantal porties dat je wilt maken.

Zo maak je deze havermout repen met frambozen en chocolade

Bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten (inclusief 2 uur opstijven in de koelkast)
Extra nodig: bakvormen in de vorm van een reep of cup cake vormpjes en een oven

  1. verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. meng in een kom de havermout en de notenpasta (en eventueel het cacaopoeder) tot een plakkerig geheel
  3. verdeel deze massa over de 12 vormpjes, druk het havermoutmengsel goed aan met je vingers of met de achterkant van een lepel
  4. bak de havermout repen voor 6 minuten af in de oven
  5. prak ondertussen de frambozen met een vork tot moes en laat de chocolade smelten (au bain-marie)
  6. wanneer de havermout repen klaar zijn laat je ze wat afkoelen, daarna verdeel je de frambozen en de chocolade over de repen
  7. laat de repen nog 2 uur opstijven in de koelkast.

Ik maak gebruik van een silicone vorm waardoor ik mijn bakvorm niet hoef in te vetten, ik kan de repen er gemakkelijk uitduwen. Heb je geen silicone vorm? Vet dan je bakvorm even in.

Eventuele dieetaanpassingen

De havermout repen met frambozen en chocolade zijn volledig vegan, glutenvrij en lactosevrij. Heb je een noten- of pinda-allergie? Kijk dan of je een vervanger kunt vinden voor de notenpasta.

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere heerlijke recepten!
Gezonde havermout repen met frambozen en chocolade mamazetkoers

Havermout repen met frambozen en chocolade

Voedingswaarden

Hieronder een uitsplitsingen van de macro nutriënten, vezels en zout per havermoutreep. Wanneer je iets aan het recept veranderd, veranderen natuurlijk ook de voedingswaarde. Bij de berekening hieronder ga ik uit van het gebruik van een chocolade- noten- & pindapasta, wanneer je een andere pasta gebruikt of cacao toevoegt zullen de voedingswaarde per reep afwijken van onderstaande waarde. Dit geldt ook bij het gebruik van een eventuele bakspay.

Energie: 172 kcal
Vet: 8,1 gram
waarvan verzadigd vet: 2,3 gram
Koolhydraten: 18 gram
waarvan suikers: 7,0 gram
Vezels: 4,2 gram
Eiwitten: 5,1 gram
Zout: 0,1 gram

Zoals je ziet is deze reep mooi in balans. De hoeveelheid vezels, vetten en eiwitten is bijna evenredig aan de hoeveelheid koolhydraten. Een ideaal tussendoortje wanneer je er met de fiets op uit bent geweest of je workout hebt gedaan. Uiteraard mag je er ook zonder inspanning vooraf van deze havermout repen genieten want 172 kcal voor een verzadigend tussendoortje is altijd aan te raden.

Bewaaradvies

De havermout repen met frambozen en chocolade kun je 5 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast. Wanneer je gebruik maakt van verse frambozen kun je de repen ook invriezen voor maximaal 4 weken. Bij het gebruik van diepvriesfruit kan dat helaas niet.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn recept voor heerlijke havermout repen met frambozen en chocolade. Wij kunnen van deze repen enorm genieten hier, hopelijk jij ook. Ga jij ze maken? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis