Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat elke moeder zichzelf durft te zijn. Ik vind het daarom belangrijk om naast mijn eigen verhaal, ook het verhaal van andere moeders te delen. We zijn immers allemaal verschillend en er is geen goed of fout. Deze maand is het de beurt aan Gastblogger mama Hanny, met Best9Moms helpt ze andere moeders en ze deelt in dit artikel haar verhaal over mindfulness moederschap! Benieuwd hoe zij het moederschap ervaart? Neem een kijkje in haar leven en lees mee.

Gastblogger Hanny over mindfulness moederschap

Toen ik zwanger was dacht ik, dat moederschap dat doe ik er wel even bij. Ik voelde me top en was helemaal happy met mijn zwangerschap. Hoe moeilijk kan het zijn! Ja het gaat tijd en energie kosten. En dat slaaptekort, daar zag ik wel een beetje tegenop. Maar, zoals ze zo vaak zeggen: je krijgt er zoveel voor terug. Lekker knuffelen, het eerste lachje, het moederschap is mooi! Toch had ik nooit kunnen bedenken dat het zo zwaar zou zijn. In dit artikel vertel ik je meer over mindfulness moederschap en mijn persoonlijke ervaring.

Moeder zijn is zwaar

Het moederschap beïnvloedt de keuzes die je maakt. Het moederschap heeft mij en mijn prioriteiten veranderd. De invloed van het moederschap is in alle facetten van mijn leven terug te zien. In mijn werk, in mijn relatie en vriendschappen en in mijn vrije tijd. Ik heb echt mijn weg in het moederschap moeten vinden. Het was geen makkelijk proces. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik een balans had gevonden tussen de behoeftes van mijn kindje en mijn eigen behoeftes. Pas toen deze balans voor mijn gevoel klopte, kon ik mijn rust vinden in het moederschap (mindfulness moederschap) én volop genieten van mijn gezin.

Mijn behoeftes

De eerste periode van het moederschap draaide mijn leven compleet om de behoeftes van mijn kindje. Na een aantal maanden besefte ik dat ik hier niet gelukkig van zou worden, ondanks alle mooie momenten in het moederschap. Ik kon niet voldoende genieten van mijn leven, ik was vooral aan het overleven. Het besef dat het voor mij anders moest was de eerste stap naar verandering. Hier begon mijn zoektocht naar mijn behoeftes en hoe ik deze kon combineren met het moederschap. In kleine stapjes heb ik een steeds betere balans kunnen vinden.

Zo ontdekte ik dat ik veel behoefte heb aan zingeving. Werken is voor mij belangrijk. Weer aan de slag gaan na mijn verlof was een opluchting en gaf mij verlichting. Even niet alleen maar moeder zijn, maar juffrouw, gaf me ook een gevoel van vrijheid. Vrijheid die ik miste als ik met mijn zoontje thuis was. Dan draaiden mijn dagen immers vooral om zijn voedingen en slaapjes.

Werken voelde voor mij ook als tijd voor mezelf. Tijd waarin ik kon doen wat ik wilde. Het gaf mij de energie om een leukere moeder voor mijn zoontje te zijn. Hier moest ik meer van hebben! Niet dat ik meer moest gaan werken, maar meer tijd voor mezelf zou mij wel helpen om een leukere mama te zijn. Ik wilde meer gaan sporten en vaker met een vriendin bijkletsen. Samen met mijn partner heb ik gekeken hoe dit in onze week zou passen. Dit was het begin van een balans waar ik me wel prettig bij voel.

Mindfulness moederschap, mijn huidige balans

Zinvol werk doen is belangrijk voor mij. Met Best9Moms heb ik mijn ideale baan gecreëerd, welke ideaal te combineren is met het moederschap. Ik heb immers de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen en kan altijd en overal werken. Sporten was voor mij altijd een manier om mijn hoofd leeg te maken en om doelgericht bezig te zijn. Dit heb ik nu weer op kunnen pakken. Hardlopen is mijn meditatie geworden en Crossfit de sport waarin ik mezelf kan uitdagen en iedere training weer wat nieuws kan leren.

Mindfulness heeft mij leren omgaan met alle momenten waarop het niet zo gaat als ik had verwacht. En die zijn er nogal wat in het moederschap. Een kind dat niet wil eten of slapen, een kind dat aandacht nodig heeft terwijl ik net met een klusje bezig bent of de momenten dat ik behoefte heb aan tijd voor mezelf terwijl de kinderen door het huis heen stuiteren.

Gezonde voeding en voldoende slaap vormen de basis voor mijn dagelijkse energie. Energie die ik nodig heb om mijn bed uit te komen, productief te werken en een liefdevolle moeder en partner te zijn.

Best9Moms, mindfulness moederschap

Je vraagt je misschien af, Hanny wat is Best9Moms dan? Het zijn mijn online coaching programma’s gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Ik help je in de zoektocht naar jouw behoeftes en het vinden van een balans in het mindfulness moederschap. Bewegen, voeding, slaap en ontspanning spelen hierin een grote rol. Want een gezonde leefstijl is de brandstof die jij nodig hebt om je werk en je gezin te combineren met jezelf.

Het moederschap zit vol met kleine en grote stappen buiten je comfortzone. Ik leer je mindful om te gaan met alle onzekerheden die het moederschap met zich meebrengt. En ik leer je keuzes te maken en prioriteiten te stellen die passen bij jouw doelen, behoeftes en ambities.

Moeder zijn is niet makkelijk. Best9Moms online coaching zorgt dat jij het aankunt. Jij zit lekker in je vel en hebt de rust die je gezin hard nodig heeft.

Het online programma met korting

Met het Best9Moms Essentials programma ga je in 10 weken op zoek naar meer balans. Twee keer in de week ontvang je een mail met nieuwe informatie en opdrachten. Hiermee ga je zelfstandig aan de slag. Je wordt lid van de Best9Moms Community, waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen. En mocht je extra ondersteuning willen, dan plannen we een 1-op-1 coaching sessie door middel van een videocall.

Denk je nu, mindfulness moederschap dat is iets voor mij! Dan heb ik een mooie korting van 25% voor je. Ga naar deze website en gebruik de kortingscode ”MAMAZETKOERS” Dank je wel voor het lezen van dit artikel.

Liefs Hanny.

Tot slot..

Dank je wel Hanny voor je verhaal en je uitleg over het mindfulness moederschap programma. Ikzelf weet als geen ander dat het moederschap ervoor heeft gezorgd dat je jezelf weer even terug moet vinden. Je krijgt er namelijk een grote rol en verantwoordelijkheid bij. Uiteraard doe je die met alle liefde die je hebt maar het is inderdaad belangrijk om jezelf daarbij niet te vergeten of te verliezen. Ik hoop dat het verhaal van Hanny jou inspireert. Heb je nog vragen? Stel ze hieronder, op Facebook of Instagram. Uiteraard mag je ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis