Stel je eens voor dat je meer dan genoeg spaargeld hebt, wat zou je dan met je spaargeld willen doen? Hypothetisch bedoel ik dan hè, want in werkelijkheid is die kans helaas nihil. Maar toch: iedereen heeft dromen en ik dus ook. Ondanks dat het soms gewoon onmogelijk is om überhaupt te sparen droom ik in dit artikel even weg met de gedachte dat ik wél een vette spaarrekening heb. Wat zou ik dan met mijn spaargeld willen doen? In dit artikel deel ik 6 mogelijkheden met je, lees je mee?

6 keer dit zou ik met mijn spaargeld willen doen

Denk jij daar weleens aan? Wat zou jij met je spaargeld willen doen als je voldoende had en nergens naar hoefde te kijken? De kans is natuurlijk ontzettend klein dat het mij of jou overkomt, maar dromen is altijd leuk toch? Hieronder 6 keer dit zou ik met mijn spaargeld willen doen!

Schulden aflossen!

Het eerste wat ik zou doen is een groot deel van mijn hypotheek aflossen en daarmee mijn maandelijkse lasten verlagen. Hoe je het ook bekijkt, uiteindelijk moet ik alle schuld terugbetalen mét rente. Hoe sneller ik mijn schulden aflos, hoe minder rente ik betaal en hoe lager mijn maandlasten worden. Wanneer mijn maandlasten lager zijn kan ik als het goed is ook meer sparen.

Daarnaast wil iedereen, dus ook wij, eerder stoppen met werken. De enige manier om dat te doen is om onze maandelijkse lasten te verlagen. Het aflossen van onze hypotheek, of een deel daarvan, zie ik dan ook als investering in de toekomst. Misschien niet zo sexy als een tropische vakantie maar wel een verstandige keuze.

Investeren in een studie

Studeren kost geld, véél geld. Om die reden proberen we elke maand geld opzij te zetten zodat Ize en Luke later de mogelijkheid hebben om te gaan studeren. Of dat we ze in elk geval op weg kunnen helpen. Ik weet ook niet wat de toekomst brengt, misschien wil Jeffrey (of ikzelf) zich nog wel verder ontwikkelen in een bepaald vakgebied. Juist omdat studeren ontzettend veel geld kost denken we daar eigenlijk niet over na, maar misschien wanneer we dus echt voldoende spaargeld hebben en nergens naar hoeven te kijken? Zou investeren in een studie best een goede mogelijkheid kunnen zijn wat we met ons spaargeld willen doen.

Investeren in ons huis

Wat we nu voornamelijk met ons spaargeld doen is investeren in ons huis, dat zal niet veranderen wanneer we ”veel” spaargeld hebben. Op dit moment zijn we vooral bezig om oude huishoudelijke apparaten te vervangen die aan vervanging toe zijn. Zo werkte een hele oude koelkast nog redelijk, maar een nieuwe zouden we binnen twee jaar hebben terugverdiend omdat hij veel minder stroom verbruikt.

Toch, zou met een dikke spaarrekening, het investeren in ons huis wel anders worden. Het plaatsen van een dubbele dakkapel aan de achterkant bijvoorbeeld. Om dan vervolgens op zolder een prachtige slaapkamer te creëren voor ons samen, inclusief ligbad bijvoorbeeld.

Of laten we eens gek doen, en gaan we nog eens verhuizen.

Op fietsvakantie met manlief

Wanneer de kinderen over een flink aantal jaar volledig zelfstandig zijn zou ik graag met Jeffrey op vakantie willen. Niet een standaard zon-zee-strand vakantie maar samen met onze fietsen op een mooi warm eiland rondfietsen. Al hoeft het niet per se een eiland te zijn, het vasteland van Spanje en Portugal is ook goed. Net als het zuiden van Frankrijk, helemaal prima. Dan gaan we natuurlijk niet een klein weekje maar wil ik er wel graag minimaal twee weken van maken. Geen stress, doen waar we zin in hebben en genieten op de fiets van de omgeving!

Een nieuwe (grotere) auto én fietsendrager

Om die vakantie bij het vorige punt naar onze wens te kunnen doen zal er ook een andere auto moeten komen. Er fietst namelijk niets zo fijn als je eigen fiets, en die wil ik dan wel graag meenemen. Dat geldt overigens niet alleen voor mij. Om twee sportfietsen goed mee te nemen op vakantie plus alle overige spullen is een grotere auto met goede fietsendrager een must. Hier zit ook een flink kostenplaatje aan.

Ook al gaan we nog niet op die fietsvakantie, ook dan is voor ons als gezin een grotere auto een luxe. Dus wanneer we meer dan voldoende spaargeld zouden hebben en nergens naar hoefden te kijken? Dan zou er zeker een andere auto komen.

Nog meer sparen..

Misschien, als ik heel eerlijk ben dan zou ik het niet uitgeven en (nog) meer willen sparen. Ik zou in elk geval zeker niet alles opmaken. Stiekem vind ik het best lastig om geld van mijn spaarrekening af te halen. Niet dat het de investering niet waard is maar van jongs af aan spaar ik nou eenmaal graag. Ik weet nog goed dat ik het als kind verschrikkelijk vond dat we van de gulden naar de euro gingen, hiermee werd mijn spaargeld gehalveerd!

Binnen onze familie wordt om die reden ook altijd gezegd dat ik op mijn geld zit, haha. Helaas is het tegenwoordig niet zo rendabel meer om geld te sparen, de rente is ontzettend laag. Al is dit voor mijn hypotheekrente dan wel weer lekker voordelig. Wil je wel graag sparen tegen een goede rente? Dan kun je altijd zoeken naar een bank die de hoogste spaarrente biedt.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel: ”6 keer dit zou ik met mijn spaargeld willen doen”. Toch jammer dat onze spaarrekening nooit een mega bedrag zal hebben, maar dromen en erover nadenken is leuk! Als jij echt één ding mocht kiezen, wat zou jij met je spaargeld willen doen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd een reactie achterlaten via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis