Hoewel iedereen steeds minder kerstkaarten verstuurt, vind ik het nog steeds leuk om ze te krijgen, schrijven én te versturen. Dit geldt ook voor de kinderen, zo geven ze steeds vaker een kaartje aan een vriendje of vriendinnetje. Dus naast het feit dat je iemand blij maakt met een mooie kerstkaart, is het ook nog eens ontzettend leuk om het samen te maken met je kinderen. In dit artikel ‘zelf kerstkaarten maken met strijkkralen’ vertel ik je wat je nodig hebt en hoe je deze kaarten in een handomdraai maakt. Lees je mee?

Dit heb je nodig

  • strijkkralen in verschillende kleuren
  • onderzetters voor strijkkralen
  • lege kaarten, inclusief enveloppe
  • lijm
  • strijkijzer + strijkpapier
  • pen en stiften

Zelf kerstkaarten maken met strijkkralen

De kaarten op de foto in dit artikel heb ik samen met mijn dochter gemaakt. Ze vond het erg leuk om te doen en het is echt niet ingewikkeld. Met de strijkkralen maak je kerstfiguurtjes op de onderzetters. Hieronder zie je twee voorbeelden maar de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos.

Zelf kerstkaarten maken met strijkkralen twee voorbeelden

Wanneer je voldoende figuurtjes hebt gemaakt strijk je de strijkkralen met het strijkijzer en het strijkpapier volgens de bijgeleverde beschrijving. Laat de figuurtjes even afkoelen voordat je verder gaat.

Zodra de figuurtjes zijn afgekoeld kun je deze met lijm vastplakken op een kaartje. Schrijf aan de binnenkant van de kaart een mooie boodschap of wens en je bent klaar! Je kunt altijd het kaartje nog extra opleuken door er kerststickers bij te plakken en er een leuke tekst bij te schrijven.

Tot slot..

Ik hoop je met dit artikel geïnspireerd te hebben om ook zelf kerstkaarten te gaan maken met strijkkralen. Nu ben ik benieuwd, aan wie ga jij dit jaar een mooie kerstkaart sturen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Heb je nog vragen? Dan mag je me altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis