Het zal mijn hobby nooit worden, het is eerder een noodzakelijk kwaad: de badkamer schoonmaken. Toch poets ik mijn badkamer elke week, niet voor de lol maar ik heb inmiddels een bepaalde routine om hem zo efficiënt mogelijk schoon te maken. Dan blijft er voldoende tijd over om leukere dingen te doen. Ik maak namelijk in 30 minuten mijn badkamer schoon. Dat valt best mee toch? In dit artikel: je badkamer schoonmaken én houden! deel ik mijn beste tips. Lees je mee?

De beste tips: je badkamer schoonmaken én houden!

Na het lezen van dit artikel denk je vast, nou Francis het is geen hogere wiskunde hoor. Nee dat klopt, maar met deze tips wordt het net even wat makkelijker, is het minder werk en ben je sneller klaar. Ik wilde nu eigenlijk vragen ”wat wil je nog meer?”. Maar een antwoord daarop is natuurlijk niet zo moeilijk: dat iemand anders de badkamer schoonmaakt 😉 . Voor wie wel zelf aan de slag moet: hier komen mijn beste tips.

1. Elke week schoonmaken

Er wordt weleens vreemd opgekeken omdat ik elke week mijn badkamer poets, toch vind ik 30 minuten per week best meevallen. Voor wie nu denk dat ik de hele badkamer elke week grondig doe heeft het mis. Hoe doe ik het dan wel? Ik neem altijd alles met nat af, stofzuig de vloer, dweil de vloer en daarnaast pak ik één onderdeel grondig aan. De ene week de douche, de andere week de voegen en weer een andere week het badkamermeubel etc. Dan is het gewoon een kwestie van bijhouden. Op die manier is het werk in 30 minuten gedaan.

2. Gebruik schoonmaakazijn

Het is erg verleidelijk om te kiezen voor een allesreiniger met een lekker geurtje. Maar wat die naam je ook doet geloven: poets er alsjeblieft je badkamer niet mee. Je grootste vijand in de badkamer is toch echt kalkaanslag en de viezigheid die hierin gaat zitten. Met een allesreiniger krijg je dit onmogelijk weg. Wat je wel moet gebruiken? Schoonmaakazijn, vraag maar aan je oma! Ik weet het, de lucht is niet te harden maar het werkt wel.

Is de kalkaanslag heel erg? Doop dan een wattenschijfje in de schoonmaakazijn en leg dit een aantal uur op de plek met de aanslag. Herhaal dit enkele keren en de kalkaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Deze tip is wat lastig toe te passen op bijvoorbeeld je douchekop, doe dan in een boterhammenzakje een hoeveelheid schoonmaakazijn en hang je douchekop hierin. Een kind kan de was doen 😉 .

3. Maak je douche/bad/wasbak na gebruik droog

Het is natuurlijk prima om de kalkaanslag te verwijderen met schoonmaakazijn, maar nóg beter is het om de aanslag te voorkomen. Ook deze tip is misschien een open deur maar maak na gebruik van de douche, bad of wasbak alles droog met trekker en een droge doek. Het liefste dan wel met een doek die geen lelijke strepen achterlaat. De doeken die ik gebruik zijn van de Action en kosten nog geen euro. Ik heb er een flinke stapel van zodat ik ze niet meteen weer uit hoef te wassen.

4. Plaats een waterontharder

Een betere manier om kalkaanslag te voorkomen is door een waterontharder te plaatsen. Met een waterontharder kun je namelijk op een duurzame en effectieve manier kalkaanslag voorkomen. Een waterontharder die werkt met een magneet zorgt ervoor dat de calcium en magnesium geen kans krijgen om aan elkaar te binden (het ontstaan van kalkaanslag) zonder hierbij chemicaliën te gebruiken!

Nu geeft dit niet alleen een voordeel in je badkamer, maar overal in huis. Zo voorkomt het kalkaanslag in je vaatwasser, waterkoker, wasmachine en noem maar op. Wist je dat de waterontharder al binnen 5 minuten geïnstalleerd is? Dit heb ik onlangs in een Reel filmpje op Instagram al laten zien.

Ik weet dat veel mensen hun twijfels hebben bij dit product, en heel eerlijk? Dat snap ik wel, in het begin had ik dat namelijk ook. Ik heb een chemische achtergrond maar kon niet bedenken hoe dit dan exact moet werken. Toch werkt het wel degelijk! Het is nu vijf weken geleden dat de ontharder geplaatst is en het eerste verschil merk ik nu al bij het schoonmaken van de glazenwand in de douche. Je ziet veel minder kalkdruppels en het beetje aanslag wat er nog wel zit is veel gemakkelijker te verwijderen. Ik ben tevreden!

Nog een feitje: het water uit de kraan smaakt nu ook anders. Ik kan het niet precies uitleggen maar het is zachter en minder bitter lijkt het.

5. Gebruik een stoomreiniger voor het stevigere werk

Nu kun je kalkaanslag voorkomen wat je wilt, wanneer je de badkamer onvoldoende ventileert krijg je last van schimmel. Je kent het vast wel, de groene en of roze plekken in de voegen van je badkamer. De meeste van ons gaan dan met een schuurspons en een anti-schimmel-middel in de weer. Werk vast goed tegen de schimmel maar goed voor jouw gezondheid is het ook niet. Ik gebruik daarom een stoomreiniger, hiermee dood je de schimmel en spuit je hem zo tussen de voegen uit, zonder de voegen te beschadigen.

Tot slot..

Dit waren ze dan, mijn 5 beste tips: je badkamer schoonmaken én houden! Wanneer je de tips in dit artikel opvolgt maak jij ook binnen de kortste keren in 30 minuten je badkamer schoon. Heb je jij een ultieme schoonmaaktip? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag je ook altijd een berichtje via de contactpagina.

Liefs Francis

De TX5000waterontharder heb ik gekregen. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van dit artikel. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis