Last minute kerstboom inspiratie! Je denkt misschien, ‘Francis ben je niet wat laat met je kerstartikel? Overmorgen is het namelijk al Kerstmis.’ Juist, ik ben daarom dus precies op tijd! Je kerstboom staat al en de feestdagen staan voor de deur, gezellig! Dit betekent ook dat alle tuincentra de komende dagen digitaal alle kerstartikelen met 70% gaan afprijzen. Het ideale moment om alvast nieuwe ballen te kopen of je kunstboom te vervangen. In dit artikel vertel ik je meer over onze boom en deel ik leuke kerstboom inspiratie. Lees je mee?

Onze kerstboom

Laat ik starten met onze kerstboom. Het lukt me helaas niet om er een fatsoenlijke foto van te maken, op de een of andere manier kan hij er niet in zijn geheel op. Maar, ik weet zeker dat je straks een goed beeld kan vormen. We hebben namelijk een zogenaamde bonte kerstboom met een verhaal. Elk jaar is hij weer net iets anders.

We hebben sinds we zijn verhuisd een nieuwe traditie: de kinderen mogen elk jaar beide één kerstbal uitzoeken. Wat zij mooi vinden, in principe is niks te bont. Zo hebben we er nu een grote roze glitterbal in hangen, een blauwe met sneeuw, vogeltjes en een ijsbeertje. De kinderen laten vol trots aan iedereen zien welke items van hun zijn en wanneer ze zijn uitgezocht. Er hangt dus van alles in de boom, verschillende kleuren en vormen. Lekker bont dus!

We hebben trouwens wel een ‘echte’ boom. Een Fresia als ik het goed schrijf. Het is een boom die relatief weinig naalden verliest, mooi groen van kleur is, waarvan de naalden niet prikken en die mooi vol van takken is. Dit type boom hebben we nu al voor de 3de keer en ben daar erg tevreden over. Bij onze kerstboom staat onze andere kersttraditie: de adventskalanders. We hebben er allemaal een: de kinderen van chocolade, ik van Rituals en Jeffrey eentje met speciaal bier. Erg leuk om elke avond samen een vakje te openen.

Kerstboom inspiratie

Nu je weet hoe onze boom er ongeveer uitziet deel ik hieronder nog 3 last minute: kerstboom inspiratie tips!

1. de natuurlijke kerstboom

Zijn natuurlijke materialen helemaal jouw ding? Versier dan de volgende kerst jouw boom met decoraties van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, jute, touw, bamboe, wol en leer. Wat ook leuk is, en mijn moeder vroeger ook deed: voeg eetbare decoraties toe. Wel proberen vanaf te blijven hè 😉 .

2. de kerstboom zonder ballen

Wil je een keer iets totaal anders en een boom die niet iedereen heeft staan? Ga dan voor een kerstboom zonder ballen. Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze in type decoratie. Zo zijn er decoraties van poppetjes, sterren, hartjes, dennenappels, knuffels en ga maar door. Ik heb dit jaar zelfs decoraties gezien in de vorm van rendieren, eenhoorns en Disneyfiguren. Op deze manier heb je een unieke maar gezellige kerstboom in huis.

3. de less is more boom

Het hoeft niet moeilijk te zijn en alle poespas is dan ook niet nodig. Ga voor een simpele, klassieke kerstboom met enkel lampjes en nepsneeuw. Je kunt dan zelfs kiezen voor een hele grote boom, omdat de versiering minimaal en rustig is. Wanneer je kiest voor een kunstboom kun je de lampjes er bij wijze van spreken er ook in laten zitten waardoor je het jaar erna alleen wat extra nepsneeuw hoeft toe te voegen. Simpel maar wel supermooi.

Tot slot..

Dit waren dan mijn kerstboom inspiratie tips. Ben je nu toch nieuwsgierig naar onze boom? Volg me dan op Instagram, in mijn stories komt hij regelmatig voorbij. Wat voor kerstboom heb jij in huis en hebben jullie speciale kersttradities? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis