Sinds ik afgelopen mei ben begonnen met hardlopen stond er één ding bovenaan mijn wensenlijstje: het lopen van een Strong Viking Run met kinderen. Helaas is Luke nog te jong maar ik ben de uitdaging aangegaan met Ize. In dit artikel vertel ik je er alles over. Ook deel ik een ultieme hardlooptip met je. Ben je dus net als ik fan van hardlopen? Dan gaat mijn tip je écht helpen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

Strong Viking Run mét kinderen

Op de foto bovenaan in dit artikel kun je zien dat we het hebben gedaan. Het was echt ontzettend gaaf om te doen en dit samen met mijn meisje te ontdekken en overwinnen. Voor wie misschien nu denkt: ‘Strong Viking Run met kinderen?!’ Ik zal eerst even vertellen wat het precies is.

Wat is een Viking Run met kinderen?

Het concept is simpel, het is een obstakelloop in evenementvorm waarbij je als deelnemer onderweg diverse obstakels tegenkomt. De route loopt door de bossen en onderweg kun je veel modder verwachten! De Viking Run is zo’n obstakelloop in Viking thema. Op de foto hierboven kun je mij ook met een hamer en schild zien rennen door het water. De meeste van dit soort hardloopevenementen zijn speciaal voor oudere kinderen en volwassenen. De Family Kids Edition is er speciaal voor de hele familie vanaf 5 jaar. Dus wil jij nog een Viking Run met kinderen lopen? Ik zeg doen!

De ervaring van mij en Ize

Je had vast al door dat ik enthousiast ben, het was immers geweldig! Het parcours was 4 kilometer lang en elke obstakel die we tegenkwamen was leuk en een overwinning op onszelf. Dat ‘vies’ worden was niet echt ons ding maar daar waren we snel doorheen. Het is maar modder en dat kun je gemakkelijk weer uitspoelen en wassen. Ik ga in de toekomst met Ize zeker nog zoiets doen, en wanneer Luke ook oud genoeg is kan hij ook gewoon mee.

De ultieme hardlooptip

Ik heb me weleens door een ervaren marathonloper laten vertellen dat niemand altijd pijnvrij loopt of achteraf niet eens last heeft van pijntjes. Ik geloof het meteen, ik heb zelf namelijk ook weleens last van mijn enkels en scheenbenen. Of eigenlijk iets specifieker: mijn linker enkel en mijn rechter scheenbeen. Niet altijd en het is de ene keer erger dan de andere keer. Stiekem best vervelend, want soms heb ik dan toch minder zin om te gaan. Of ik ga minder ver dan ik zou willen. Hiervoor heb ik sinds kort iets ontdekt!

Compressie sokken en compressie tubes

Hoewel je misschien bij het woord compressie aan je oma moet denken, wil ik je dit echt als de ultieme hardlooptip meegeven. Heb je weleens last van stijve enkels na het hardlopen? Last van je scheenbenen of last van zware vermoeide benen na het hardlopen? Probeer dan eens compressie sokken of tubes uit!

Een compressie sok, of tube, is speciaal ontworpen voor het hardlopen en ideaal voor lange afstanden, trail en obstacle runs zoals de Strong Viking Run. Hoe werkt het? Het principe is simpel, door de compressie wordt de bloedcirculatie in jouw benen verbetert. De voordelen van compressie sokken:

  • verminderd de kans op blessures en spierpijn
  • bieden ondersteuning en stabiliseren de enkels, schenen en kuitspieren
  • helpt scheenbeenvlies ontsteking sneller herstellen en kan het voorkomen
  • voorkomt vermoeide en zware benen na inspanning
  • helpt voor een betere afvoer van afvalstoffen uit de benen
  • een oplossing voor spataderen

Daarnaast is de stof gemaakt van een ademend materiaal en zijn de naden zo afgewerkt dat je deze niet voelt tijdens het lopen. Uiteraard hebben de compressie tubes dezelfde voordelen alleen bieden die geen ondersteuning bij de enkel omdat dit product geen ‘voet’ bevat en dus alleen over de onderbenen gedragen wordt. De compressie sokken zie je op de foto hieronder.

Strong Viking Run mét kinderen mamazetkoers hardloopsokken

Mijn ervaring met de compressie sokken

In het begin moest ik heel erg wennen. De sokken zitten strak, dat is immers de bedoeling, en hierdoor voelen je kuitspieren anders aan. Na een halve kilometer merkte ik overigens helemaal niet meer dat ik deze sokken droeg tijdens mijn hardlooptraining. Daarna wel! Waar ik anders last had van gevoelige scheenbenen had ik dat nu helemaal niet.

De sokken en de tubes heb ik meerdere keren gedragen tijdens mijn trainingen en ik ben fan! Omdat ik nu ook regelmatig last heb van een stijve enkel wil ik voor de zomer ook de enkel compressie sok aanschaffen. Ik wou echt dat ik deze compressie sokken al had voordat ik de Strong Viking Run met kinderen ging lopen. Wat had ik daarna last van mijn schenen. Dit door de wisselende ondergrond en het springen vanaf obstakels.

Als laatste wil ik je nog iets meegeven. Vroeger werd ik veel gewaarschuwd dat ik mijn enkel steunkousen niet te vaak mocht dragen, omdat anders de kans bestond dat mijn eigen spieren zwakker zouden worden. De compressie sokken draag ik alleen tijdens mijn hardlooptrainingen voor extra ondersteuning en het voorkomen van blessures, ze zijn speciaal hiervoor ontwikkeld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je straks niet meer zonder zou kunnen hardlopen.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over de Strong Viking Run met kinderen en compressie sokken. Mijn ultieme hardlooptip. Ik hoop je met dit artikel te inspireren om ook eens zo’n gave trailrun met een van je kinderen te gaan lopen. Geloof me, de kans is echt heel groot dat ze het ontzettend gaaf gaan vinden. Mocht je trouwens vragen hebben over de compressiekousen of de compressie tube? Stel hem dan bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis