Elke maand verschijnt er op Mamazetkoers een artikel van Astrid, vandaag vertelt ze waarom het even stil was van haar kant én over vaccineren. Dat laatste is overigens tegenwoordig een belangrijk gesprekonderwerp, soms lijkt het nergens anders meer over te gaan. Ik zal in de afsluiting ook nog kort vertellen hoe ik erin sta. Astrid is 32 jaar, getrouwd met Paul en samen hebben ze 3 kindjes: Yenthe (6), Thijs (4,5) en Foof (1,5), en helaas zijn ze ook ouders van een sterrenkindje. Benieuwd naar haar verhaal over de korte break en over vaccineren? Lees dan snel verder.

Blogger Astrid over vaccineren

Het was alweer even geleden dat ik een blog had geschreven. We hebben vakantie gehad en in de coronatijd maak je natuurlijk helemaal weinig mee.

Wat momenteel een veel voorkomend gespreksonderwerp is, is natuurlijk de vaccinatie. Wel of niet vaccineren? Ik zie echt de meest rare aannames voorbij komen op Social Media. Ben je gevaccineerd? Dan is het belachelijk dat je dat gedaan hebt en dat je achter de maatregelen staat die tegen de ongevaccineerden zouden zijn. Ben je niet gevaccineerd? Dan is het je eigen schuld dat je nergens naar binnen mag!

Het is jammer

Ik vind het persoonlijk erg jammer dat deze twee groepen nu tegen elkaar beginnen. Het is een keus die je maakt, en die je dus zélf mag maken. En omdat ik gevaccineerd ben, en jij misschien niet. Maakt dat jou geen slecht mens, maar mij ook niet! Ik heb gekozen voor vaccineren, maar ik bepaal niet de maatregelen die genomen zijn. Jij kiest misschien niet voor vaccineren, maar bepaalt ook niet dat jij niet ongetest ergens naar binnen mag.

Wat ik wil zeggen is: laten we niet steeds naar elkaar wijzen, laten we niet elkaar erop aankijken en elkaar vrij laten in de keuze die we maken. Laten we niet boos zijn op elkaar omdat het kabinet bepaalt dat ik iets mag en een ander niet of andersom.

En ja, ik kies ervoor om naar een restaurant te gaan, want ook ik heb 1,5 jaar niks gemogen! En nee, dat betekent niet dat ik vind dat iemand die niet gevaccineerd is dat niet mag!

Liefs Astrid, kom je me ook volgen op Instagram?

Tot slot..

Dank je wel voor je eerlijke blog Astrid. Het klopt wat je zegt, of je nu wel of niet gevaccineerd bent: wij bepalen de regels niet. Wij gaan niet over wat er wel en niet mag en onder welke voorwaarden dat dan is. Wat ik lastig vind aan deze situatie is dat het kabinet, demissionair kabinet eigenlijk want ze zijn afgetreden, heel erg het vaccineren stimuleert. Waar eigenlijk niets mis mee is, maar trek dit dan ook door naar de andere vaccinaties. Zo zijn kindjes die bijvoorbeeld niet worden gevaccineerd tegen de mazelen nog wel steeds welkom op een kinderdagverblijf waar ook kwetsbare baby’s zijn. Baby’s die nog niet gevaccineerd kunnen worden. Waarom dat verschil?

Iedereen is vrij in zijn of haar eigen keuze, maar dat is nu in deze tijd lastig. Mensen die, om wat voor reden dan ook, niet gevaccineerd zijn worden raar aangekeken. Waarom? Zo behandelen we elkaar toch ook niet voor de griepprik? Nee, het is misschien allemaal niet hetzelfde maar ik vind het wel belangrijk respectvol met elkaar om te blijven gaan. Ik heb even getwijfeld of ik mijn mening hier wel wilde delen, want iedereen vindt er toch weer iets van.

Toch gedaan! Ik ga niet vragen wat jouw mening is over vaccineren, het is namelijk niet de bedoeling om een discussie te starten. Je mag me uiteraard wel volgen op Facebook en Instagram. Wil je ook gastblogger worden op deze website? Meld je dan aan via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis