Waar je vroeger nog met een grote kaart aan het stoeien was zijn er tegenwoordig geweldige fietscomputers te vinden. Allemaal met hun eigen unieke mogelijkheden en toepassingen. In dit artikel ‘review fietscomputer’ vertel ik je alles over mijn nieuwe Garmin 520 Plus. Geloof me, dit toestel is zowel geschikt voor de sportieve fietser als de recreant. Dus ben je een fanatiek mountainbiker, wielrenner, houd je van fietsvakanties of ben je gewoon vaak op de fiets te vinden? Dan is deze fietscomputer vast iets voor jou! Lees je mee?

Review fietscomputer: Garmin 520 Plus (Edge)

Wil je slimmer trainen of wil je misschien nieuwe routers ontdekken? Met de fietscomputer Garmin 520 Plus kun je het beide. Deze fietscomputer beschikt over geavanceerde en geïntegreerde navigatie en uitdagingen (segmenten). Dit toestel kenmerkt zich door zijn heldere kleurenscherm en zijn unieke fietskaarten met afslag-voor-afslag aanwijzingen. Thuis maak je op je computer je ideale fietsronde en zet deze vervolgens met het grootste gemak op je Garmin toestel. Je fietstocht kan beginnen!

Algemene eerste indruk, review fietscomputer

Mijn Garmin 520 Plus toestel is geleverd met een aantal sensoren, namelijk een snelheidssensor – een cadansmeter en een hartslagmeter. Deze extra’s zijn optioneel en zou ik alleen aanschaffen als je ze echt wilt gebruiken. Voor wie veel in de bossen te vinden is kan ik een snelheidssensor zeker aanraden omdat je navigatie en gemiddelde snelheid dan veel betrouwbaarder zijn.

Hoewel de bediening even wennen is voor iemand die een touchscreen scherm gewend is, ben ik fan. Hierin ben ik echt heel eerlijk, want in de regen en met bezwete vingers kun je het toestel nog steeds goed bedienen. Met een touchscreen toestel is dat anders.

Wat me verder opvalt is dat het scherm erg goed leesbaar en helder is. De Garmin 520 Plus is een van de goedkopere exemplaren maar hij doet absoluut niet onder voor zijn duurde broers. Wil je een nieuwe toestel met dezelfde functionaliteiten? Ga dan voor de Garmin 530.

Navigatie en fietsroutekaart

Waar je bij de Garmin 810, 820 en hoger een losse SD-kaart moet kopen voor een duidelijke kaartweergave is dat bij de Garmin 520 volledig geïntegreerd. Door je Garmin regelmatig aan de computer of laptop aan te sluiten zijn je kaarten altijd up-to-date. Wel zo handig.

Wat ikzelf een fijn en belangrijk onderdeel vind is dat dit toestel je fietsrit automatisch doorzet naar Garmin Connect en Strava (indien gewenst). Je hoeft hierdoor het toestel dus niet aan je computer te koppelen met een kabel. Dit gaat geheel draadloos en volledig automatisch. Normaal zit deze functionaliteit alleen in de duurdere toestellen, juist om deze functionaliteit én de goede fietskaarten is de prijs van deze fietscomputer ontzettend goed.

Review fietscomputer Garmin 520 Plus (Edge) mamazetkoers

Geavanceerde prestatiegegevens

Zoals ik in het begin al vertelde wordt deze Garmin geleverd met sensoren, ideaal om je prestatiegegevens bij te houden. Ben je toch meer een amateurfietser? Dan kan ik je alsnog een hartslagmeter adviseren. Waarom? Een hartslagmeter geeft je meer informatie over je prestaties en je conditie. Op die manier voorkom je dat je onder je kunnen blijft fietsen maar zorgt er tevens ook voor dat je jezelf niet overtraind. Je kan met een hartslagmeter ook beter naar je lichaam luisteren: je ziet sneller wanneer je even een pauze moet inlassen. In de toekomst zal ik hier nog een artikel over schrijven.

Tot slot..

Ben je naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de diverse Garmin fietscomputers? Bekijk dan de diverse toestellen door op het roze linkje hierboven te klikken. Ik ben ik elk geval ontzettend enthousiast, maar dat heb je in dit artikel ‘review fietscomputer’ vast wel gemerkt. Wil je mijn sportactiviteiten trouwens volgen? Volg me dan op Strava. Wat vind jij van deze fietscomputer? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Disclaimer: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate (partner) linkjes. Indien jij iets koopt via één van deze links ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s maar met deze commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden. Uiteraard link ik alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vindt. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis