Ja, eindelijk zit er een plantenbieb in Drunen! Zoals je misschien al weet ben ik gek van planten, op stekjes en stekken, moestuintjes en het zelf opkweken van plantjes. In een plantenbieb (of plantenasiel) kun je gemakkelijk stekjes, planten en toebehoren met elkaar ruilen. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen planten en spulletjes te brengen, bijvoorbeeld wanneer je echt genoeg planten hebt. Al vraag ik me af of dat wel mogelijk is, ruimte kun je altijd wel maken. Wanneer je zelf niets te ruilen hebt ben je ook gewoon welkom, het is dan wel zo netjes om een kleine donatie achter te laten zodat de plantenbieb kan blijven bestaan.

In Drunen zit nu ook een plantenbieb en is aangesloten bij de Stekjesroute. In dit artikel vertel ik je meer over deze toffe plantenbieb en de Stekjesroute. Lees je mee?

De Stekjesroute

Op Instagram volg ik een aantal grote plantenliefhebbers, Mamabotanica en Plantenasiel Voorburg zijn daar twee mooie voorbeelden van. Regelmatig komen daar de leukste plantenbibliotheken voorbij. Daarom scande ik vaak het internet af naar een toffe bieb in de buurt van Drunen. Helaas, die was er tot op heden nooit. Al zocht ik misschien niet goed genoeg, want van de Stekjesroute had ik nog nooit gehoord. Daarom dat ik er in dit artikel ook aandacht aan wil besteden.

De Stekjesroute is groep op Facebook waar plantliefhebbers kunnen zoeken naar een plantenbieb in de buurt of zijn of haar plantenbieb kan aansluiten. Het idee is voornamelijk ontstaan om stekjes (vandaar de naam) en kleine planten te ruilen. Echter in de praktijk merk je dat werkelijk alles rondom planten wordt aangeboden. Wat ik er leuk aan vind is dat deze manier van ruilen goedkoop en gemakkelijk is. In het verleden heb ik regelmatig mee gedaan met een onlineruilgroep. Je geliefde plantjes moeten dan met de post mee: niet altijd een succes. Daarnaast is het verzenden van plantjes ook niet goedkoop, zeker niet wanneer je plant of stek wat groter is.

Benieuwd of er een planten- of stekjesbieb bij jou in de buurt zit? Wordt dan lid van deze Facebookgroep!

Plantenbieb ‘ons stekje’ in Drunen

Mijn kinderen vinden het trouwens ook erg leuk om zelf plantjes te zaaien, dan voornamelijk de moestuintjes die je bij een grote supermarkt bij elkaar kunt sparen. Al gaat het bij hun meer om het zaaien zelf, want ik ben natuurlijk degene die de plantjes water geeft. Dat zal bij veel gezinnen zo gaan denk ik. Wanneer het lente wordt zaai ik met de kindjes elk jaar een paar moestuintjes en maak ik diverse stekken van mijn (hang)planten. Het is onmogelijk om alles zelf te houden. In het verleden gaf ik ook veel weg, maar iedereen ziet me weer aankomen met mijn plantjes. Kan het niet iedereen op blijven dringen, je snapt vast wel wat ik bedoel.

Daarom ben ik dus zo blij met de plantenbieb hier in Drunen: ‘Ons Stekje’. Deze toffe plantenbieb van Jesse zie je op de foto hierboven en kun je op Facebook vinden door op de roze link in deze alinea te klikken. Ondertussen heeft ze alweer hard gewerkt aan haar bieb, mijn foto is namelijk alweer gedateerd. De plantenkast is nu voorzien van een mooi naambordje en groeit het aanbod in haar bieb wekelijks. Net als ik miste ze een plantenbieb hier in het dorp alleen is ze er dus zelf een gestart. Ontzettend gaaf. Het kost toch tijd en liefde om dit op te zetten en draaiende te houden.

Een paar weken geleden ben ik samen met de kindjes op de fiets naar Ons Stekje gegaan. Hoewel ze het stiekem best een beetje vreemd vonden om in de tuin van iemand anders naar plantjes te neuzen was het wel een succes. We hebben twee jonge tomatenplanten gebracht, in totaal hadden we er 8 en dat was echt te veel van het goede. Ize koos een prachtig stekje van de Tradescantia Zebrina uit voor op haar kamer en Luke ging voor een jong plantje van de frambozenstruik. We zijn benieuwd hoe de plantjes het gaan doen!

We gaan deze planenbieb nog vaker een bezoekje brengen en ik wens Jesse dan ook veel succes en plezier toe. Dat haar plantenbieb nog lang mag bestaan!

Tot slot..

Dank je wel voor het lezen van dit artikel over de Stekjesroute en de nieuwe plantenbieb ‘Ons Stekje’ in Drunen. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om de plantenbieb in Drunen een bezoekje te brengen of eentje bij jou in de buurt. Heb je al eens een planenbieb of plantenasiel bezocht? Laat het me weten via de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis