Recept zelf chocoladetruffels maken mamazetkoers

Dit recept: ‘zelf chocoladetruffels maken’ valt niet in de categorie gezond máár is wel heel erg lekker. Mijn advies? Deel ze met anderen want de kans groot dat je ze allemaal zelf opeet, zo lekker zijn ze. Je kan ze maken voor als traktatie op je werk, voor bij de koffie of als extraatje bij de een high tea. Leg ze op een mooie schaal of bewaar ze in een chique bonbondoos. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Klik hier voor meer (glutenvrije) receptinspiratie.

Boodschappenlijstje

  • 200 gram pure chocolade (reep)
  • 150 milliliter slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 5 eetlepels cacao

Met dit recept maak je ongeveer 25 chocoladetruffels.

Recept: zelf chocoladetruffels maken

Het is erg makkelijk om zelf chocoladetruffels te maken, het is alleen even een kliederig werkje. Maar geloof me, het is het waard! Wil je meer of minder maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

Bereidingstijd: 25 minuten
Wachten: 60 minuten

  1. breek de pure chocolade in stukjes en doe deze in een kom
  2. breng vervolgens de slagroom in een pannetje aan de kook
  3. zodra de slagroom kookt schenk je deze over de pure chocolade heen, roer met een spatel totdat alle chocolade gesmolten is
  4. snij de roomboter in kleine stukjes en laat deze al roerend smelten in de chocolade totdat het een geheel is. Dit mengsel noemen we ganache
  5. laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens voor 60 minuten afgedekt opstijven op het aanrecht. Zet de ganache niet in de koelkast
  6. Is het uur voorbij? Strooi de cacao op een bord
  7. vorm met twee theelepels balletjes van de ganache en rol ze door de cacao
  8. herhaal stap 7 totdat je van alle ganache chocoladetruffels hebt gemaakt.

De chocoladetruffels zijn 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Tot slot..

En ga jij zelf chocoladetruffels maken? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
LinkedIn1k
LinkedIn
Share