Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat elke moeder zichzelf durft te zijn. Ik vind het daarom belangrijk om naast mijn eigen verhaal, ook het verhaal van andere moeders te delen. We zijn immers allemaal verschillend en er is geen goed of fout. Deze maand is het de beurt aan Gastblogger mama Gera, ze blogt op haar persoonlijke lifestyleblog Gera Raakt over alles wat haar bezig houdt. In dit artikel: Gera lucht haar hart in deze bijzondere tijd. Benieuwd hoe zij het moederschap ervaart? Neem een kijkje in haar leven en lees mee.

Gera lucht haar hart tijdens deze lockdown

Mijn naam is Gera (’83) en ben trotse moeder van 4 prachtige kinderen. De woorden online ondernemer, vrouw van, mama van vier, chocoholic, ijsaholic en gek op eten typeren mij het beste. O, ik kan ook absoluut niet stilzitten. In dit artikel ”Gera lucht haar hart” vertel ik hoe ik deze lockdown ervaar, ik wil niemand veroordelen maar alleen mijn gevoel delen.

De lockdown heeft invloed op iedereen

De lockdown heeft invloed op iedereen. Maar waar ik persoonlijk erg moe van word? Het gezeur en geklaag waar het allemaal mee gepaard gaat. Misschien kun je je kinderen beter een ander voorbeeld geven?

Vandaag las ik op Facebook een nieuwsartikel van de NOS waarin verteld werd dat de scholen, dankzij het coronavirus, waarschijnlijk nog twee weken langer gesloten zullen blijven. En jeetje, de reacties onder dit bericht. Veel ouders ervaren deze sluiting als enorm zwaar, het gezeur en geklaag is niet van de lucht! En daar, daar vind ik dus wat van.

Mijn mening

Kijk, als moeder van vier (18, 5, 4 en 1 jaar) met een eigen bedrijf zal ik de laatste zijn die zegt dat het eenvoudig is om alle ballen hoog te houden. Ik ben wel van mening dat je er zelf voor kiest om ál die ballen hoog te houden, koste wat kost. Dat redt namelijk geen mens, ook ik niet. Maar zolang mensen niet kritisch naar zichzelf willen kijken en liever klagen, dan verandert er niks. Zo staan de zorg voor de kinderen en mijn bedrijf op nummer 1 en de rest: zoals (uitgebreid) het huishouden? Dat volgt later wel weer een keer. Dit is immers geen blijvende situatie, althans dat hoop ik dan.

Begrijp me niet verkeerd

Begrijp me niet verkeerd, het is ook zwaar maar het is meer het geklaag daarover. Mag je dan helemaal niet klagen? Natuurlijk wel. Doe ik zelf ook wel eens. Hartstikke lekker en het kan ook zeker een stukje lucht geven. Maar als je zoveel hebt te klagen, dan zal er misschien ook iets structureel anders moeten. Veel ouders zeggen dat ze de scholen het liefst per direct weer open zien omdat ze het niet meer weten. Met andere woorden: ze nemen blijkbaar graag het risico dat zij, hun kinderen of de pedagogisch medewerkers ziek worden. Lijkt mij toch ook niet helemaal de bedoeling. Want dat is dan namelijk het gevolg.

Ja, de kinderen krijgen op dit moment afstandsonderwijs (en let wel: dat is iets totaal anders dan thuisonderwijs) en nee, het is niet ideaal. Kinderen krijgen een taak van hun leerkracht en moeten deze grotendeels zelfstandig uitvoeren. Ik lees regelmatig dat veel ouders zich geroepen voelen om naast hun kroost te gaan zitten en ze zo’n beetje voor te kauwen hoe ze de opdracht uit moeten voeren. Ook dat lijkt mij niet de bedoeling. Kinderen mogen best hun eigen fouten maken, dat is nou juist waar ze van leren! Net zoals jij en ik van onze eigen fouten hebben geleerd.

Als laatste

Wat mijn punt is van dit hele verhaal? Ik denk dat veel ouders op dit moment (onbewust) een voorbeeld aan hun kinderen geven waarin een negatief gevoel overheerst. Laat ze zien dat je in een uitzonderlijke situatie, zoals die waar we nu in verkeren, flexibel kunt zijn en naar de positieve dingen kunt kijken. In plaats van zeuren en klagen, ondanks dat dit misschien het makkelijkste is om te doen. Dat je kunt roeien met de riemen die je hebt. Ik denk dat ze daar op de lange termijn meer profijt van dan van de boekenwijsheid. Maar enfin, dat is mijn mening.

Dank je wel voor het lezen van mijn verhaal en dat ik mijn hart hier mocht luchten.

Liefs Gera

Tot slot..

Dank je wel Gera voor het delen van jouw eerlijke verhaal en het luchten van je hart over deze lockdown. Het is een bijzondere tijd waarin we leven, eerder schreef ik hier zelf ook een artikel over en mijn boodschap blijft hetzelfde: blijf positief! Wat vond jij van dit artikel: Gera lucht haar hart? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Wil jij trouwens ook graag je verhaal delen op mamazetkoers als gastblogger? Stuur me dan een mailtje op Francis@mamazetkoers.nl of laat een berichtje achter via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis