Het is weer tijd voor een nieuw recept, ditmaal deel ik mijn gezonde zoete puntpaprika soep met je. Aan deze soep zijn géén suikers toegevoegd en bevat maar 95 calorieën per portie. Ideaal als tussendoortje, voor bij de lunch, als voorgerecht of als avondmaaltijd met een broodje erbij. Benieuwd naar deze zoete puntpaprika soep? Lees dan snel verder.

Recept: zoete puntpaprika soep

Ik eet graag warme maaltijden en je maakt me altijd blij met een lekker soepje. Waar ik vroeger van de gebonden romige soepen was kies ik tegenwoordig steeds vaker voor een smaakvolle soep gemaakt van groente. Het liefste zonder toegevoegd suiker en lekker healthy. Zo maakte ik al eerder een linzensoep en is een soep van courgette ook een van mijn favorieten. Vandaag dus mijn recept voor zoete puntpaprika soep.

Boodschappenlijstje

  • 1,2 kg puntpaprika
  • 2 liter water
  • 4 gele uien
  • 2 bouillon blokjes groente
  • 1 bouillon blokje kip
  • 350 gram tomaten frito (zonder suiker)
  • teentje knoflook of theelepel knoflookpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • gedroogde Italiaanse kruiden, hoeveelheid naar smaak
  • peper en zout

Met dit recept maak je 8 porties gezonde en zoete puntpaprika soep.

Zo maak je deze gezonde en zoete puntpaprika soep

Bereidingstijd: 25 minuten
Extra nodig: 2 pannen en een staafmixer

  1. snij de puntpaprika en de uien in stukjes
  2. zet ondertussen een pan water op en maak de bouillon
  3. bak in een andere pan de puntpaprika en de uien in de olie met knoflook en de kruiden totdat deze gaar zijn
  4. meng de gebakken groenten met de bouillon
  5. pureer het mengsel tot een gladde soep
  6. voeg als laatste de tomaten frito toe en tot slot nog peper en zout naar smaak

Serveer de soep eventueel met een blaadje peterselie en eet smakelijk!

Eventuele dieetaanpassingen

Deze gezonde zoete puntpaprika soep is volledig lactose- en glutenvrij. Ga je liever voor een vegan soep? Vervang dan het kippenbouillon blokje door een groenteblokje. Wil je overigens meer of minder maken van deze heerlijke puntpaprika soep? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

Voedingswaarde

Hieronder een uitsplitsingen van de macro nutriënten, vezels en zout van een portie (ca 450 gram) zoete puntpaprika soep. Wanneer je iets aan het recept veranderd veranderen natuurlijk ook de voedingswaarde.

Energie: 95 kcal
Vetten: 1,5 gram
waarvan verzadigde vetten: 0,2 gram
Koolhydraten: 14 gram
waarvan suikers: 12 gram
Vezels: 4 gram
Eiwitten: 2,3 gram
Zout: 0,53 gram

Bewaaradvies

Deze puntpaprika soep kan gemakkelijk twee dagen bewaard worden in de koelkast. Uiteraard kun je de soep ook invriezen voor maximaal twee weken. Ontdooi de soep dan op tijd en ik adviseer je dan wel om de soep binnen een paar uur ná ontdooien te consumeren.

Opzoek naar meer receptinspiratie? Check dan vooral ook mijn andere recepten.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn heerlijke recept voor gezonde en zoete puntpaprika soep zonder toegevoegde suikers. Ben je net als ik ook een enorme fan van soep en ga je deze gezonde en zoete puntpaprika soep ook maken? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis