Het is december en we hebben de feestdagen in het vooruitzicht. Voor mij de tijd om wat recepten te proberen: dit jaar krijgen we namelijk eters met kerst. Dat is niet zo heel vreemd, wat wel nieuw is dat niet mijn man maar ik die dag in de keuken staat. Hopelijk krijg ik wel een beetje hulp. Hieronder een toetje, feestelijke yoghurt met mandarijn granité! Het is geen zoet toetje, wanneer je wel een zoetekauw bent deel ik nog een tip om hem zoeter te maken. Zoek je nog meer receptinspiratie? Check dan mijn receptenpagina! Ik ben benieuwd wat je van dit toetje vindt.

Boodschappenlijstje

 • (zoete) mandarijnen, 4 stuks
 • honing, 1 eetlepel
 • yoghurt, 350 gram
 • vanillestokje
 • olijfolie, 2 eetlepels
 • gepelde pistachenoten, 1 handje

Met dit recept maak je 4 toetjes. Wil je er meer of minder maken? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

Recept: feestelijke yoghurt met mandarijn granité

Volg onderstaande stappen en dan heb je binnen 75 minuten (inclusief 60 min wachten) dit heerlijke toetje op tafel staan.

 1. pel de mandarijnen, probeer zoveel mogelijk van de witte schil te verwijderen
 2. meng de olijfolie met de honing en haal de partjes mandarijn erdoorheen
 3. doe alle partjes mandarijn in een schaal en plaats deze voor minimaal 60 minuten in de vriezer
 4. haal met een scherp mes het vanillemerg uit het vanillestokje
 5. klop vervolgens de yoghurt op met het vanillemerg
 6. verdeel de yoghurt over 4 (gekoelde) glazen
 7. mix de bevroren partjes mandarijn in een keukenmachine tot fijne korrels
 8. verdeel de mandarijn granité over de glazen
 9. hak als laatste de gepelde pistachenoten fijn met behulp van een keukenmachine en strooi dit over de glazen om het toetje af te maken.

Geen zin om de yoghurt op te kloppen? Je kunt ook kiezen voor milde kwark met vanille(smaak). Zoals ik in de inleiding al aangaf is het geen zoet toetje, door kleine blokjes karamel toe te voegen geef je dit toetje op een makkelijke manier een zoete twist.

Tot slot..

Dit toetje maak je dus in een handomdraai, de mandarijn granité klinkt echt ingewikkelder dan het is. Het meeste werk kun je gemakkelijk eerder doen, zodat je tijdens het diner niet te lang in de keuken hoeft te staan. Wat vind jij van dit recept, ga jij de yoghurt met mandarijn granité ook maken? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share