Voor velen is het elk jaar weer een dingetje: de kerstkaart versturen. Normaal denk ik hier nooit over na en verstuur ik ze gewoon. Dit jaar is dat anders, niet zo heel gek ook wanneer je eind november de sleutel van je nieuwe huis krijgt én de verbouwing pas klaar is op de dag van Kerstavond. Heel even dacht ik erover na om ze niet te sturen. In dit artikel vertel ik je meer over waarom ik juist wel een kerstkaart stuur, show ik onze bijzondere kaart voor de feestdagen en vertel ik je hoe ik zonder stress (en midden in een verbouwing) mijn kaartjes verstuurde. Doe jij nog aan kerstkaarten of juist niet?

Verhuisbericht & kerstkaart

Elk jaar krijgen we minder kaartjes met de feestdagen, stiekem vind ik dit enorm jammer. Omdat ik altijd erg vrolijk word van elke kaart die op onze deurmat valt heb ik toch besloten om kaartjes te versturen. Ize vindt het trouwens ook geweldig om de enveloppen open te maken. Het leuke van onze decemberkaart is dat het een combinatie is geworden:

  • een kerstwens
  • de beste wensen voor het nieuwe jaar
  • en een verhuisbericht met ons nieuwe adres.

Daarnaast heeft de kaart voor naaste familie nog iets extra’s, namelijk een uitnodiging voor onze housewarming & nieuwjaarsborrel begin januari. Ik heb dus twee varianten ontworpen, een algemene kaart en een kaart met de extra uitnodiging. Op de foto’s hieronder zie je hoe de kaart geworden is. Ik ben er enorm blij mee en trots op. Het is een grote kaart geworden, namelijk 21 cm bij 15 cm. Ik wilde dit jaar groot uitpakken met onze kaart, juist omdat het veel meer is dan een kerstkaart. Hoe vind jij hem geworden? De kaart heb ik trouwens ontworpen bij Kaartje2go.

voorkant kaart kerstkaart versturen mamazetkoers verhuisbericht

mamazetkoers verhuis feestdagen kaart binnenkant

Dat kerstkaarten schrijven een ‘gedoe’ is, is er met de paplepel ingegoten. Elk jaar schreef mijn moeder de kaarten en de enveloppen met veel plezier én tegenzin. Het was een hele onderneming en er werden vele kaarten rondgebracht. Hier hielp ik graag bij, de kaarten bij ons in de wijk brachten we namelijk zelf rond. Elk jaar minder, dat dan weer wel.

Kerstkaarten sturen hoeft geen gedoe te zijn, ik ben eigenlijk ook best trots over hoe ik het dit jaar heb aangepakt. Niet alleen door één kaart te maken maar ook omdat ik deze kaarten eind oktober al heb ontworpen. Je leest het goed: nog voor Halloween was de conceptversie af en begin november lag de proefdruk bij ons op de deurmat! Ik ben iemand die de kaart eerst graag in mijn handen wil hebben. Zien en voelen hoe deze eruit ziet, via een beeldscherm heb ik er maar weinig gevoel bij. Geen idee of dit herkenbaar is maar toen ik nog kaarten in de winkel kocht wilde ik ze ook ‘voelen’. Via een proefdruk kan dit dus prima. Wanneer je niet tevreden bent kun je de kaart gemakkelijk nog aanpassen en alsnog versturen.

Mijn verhuisbericht & kerstkaart heb ik dus digitaal ontworpen. Er zijn meerdere websites waar je digitaal een kaartje kunt versturen maar deze website van Kaatje2go vind ik het prettigste werken. Wanneer je vaker op deze manier een kaartje verstuurt, hoe gemakkelijk het wordt. Je hoeft een adres namelijk maar een keer in te voeren en deze onthoudt hij dan in je digitale adressenlijst. Volgend jaar wordt een kaartje sturen dus nog makkelijker omdat alle adressen er al in staan. Zo zijn de kerstkaarten nooit geen ‘gedoe’ meer, maar verstuur je ze in een handomdraai!

Tot slot..

Maandag gaan onze kaartjes op de bus en hopelijk heeft dan iedereen dinsdag onze kaart op de deurmat liggen. Nu heb ik niet alle kaarten automatisch laten versturen, ik heb nog een setje achter de hand. Deze heb ik als pakketje naar mezelf laten sturen. Altijd makkelijk, ik wil namelijk iedereen een kaartje terug kunnen sturen en vooral niemand vergeten. Ideaal. Wat vinden jullie van onze kaart voor de feestdagen en stuur jij nog een kaartje met Kerst? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Dit artikel is tot stand gekomen middels #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van dit artikel.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share