Het is weer tijd voor een nieuw recept. In de zomer eet ik het liefste koude gerechten, een goede bruschetta staat hoog op mijn lijstje. Een bruschetta is een broodje met daarop een heerlijke tomaten salsa. Dit heerlijke en ook makkelijke recept maak je in een handomdraai. De bruschetta is een heerlijk hapje voor tijdens de borrel en mag ook als bijgerecht niet ontbreken tijdens de barbecue. Ikzelf vind een bruschetta ook lekker als een tussendoortje of als kleine lunch. In dit artikel deel ik mijn zomerse bruschetta met tomaten salsa. Kende jij de bruschetta al? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

bruchetta 2

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten.

Boodschappenlijstje

  • 7 rijpe tomaten, mijn voorkeur gaat naar Roma tomaten
  • 2 theelepels knoflookpasta
  • 1 eetlepel extra vergin olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • paar blaadjes verse basilicum, fijngesneden
  • 1 (rode) ui, fijngesneden
  • stokbrood, mijn voorkeur gaat uit naar zuurdesembrood
  • mozzarella
  • enkele hele blaadjes basilicum
  • zout en peper
  • gewone olijfolie

Met dit recept maak je ongeveer 25 heerlijke zomerse bruschetta’s met tomaten salsa!

Recept: bruschetta met tomaten salsa

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 20 minuten dit heerlijke bijgerecht op tafel staan. Wil je er meer of minder bruschetta’s maken? Verdubbel of halveer dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

  1. warm de oven voor op 200 graden Celsius
  2. snij het stokbrood in plakken, dit zijn er ongeveer 25, en leg ze op een bakplaat
  3. besprenkel beide kanten van de sneetjes met gewone olijfolie, met een kwastje gaat dit gemakkelijker
  4. maak nu eerst de tomaten salsa: maak een kruisje in de onderkant van de tomaat en kook ze gedurende 1 minuut in kokend water
  5. laat de tomaten even uitlekken en verwijder met een mesje de schil
  6. snij de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom
  7. voeg de gesneden ui, de knoflookpasta, de balsamico en de extra vergin olijfolie toe aan de kom met tomaten en meng alles goed
  8. voeg nu de gesneden basilicum toe en naar smaak peper en zout
  9. zodra de oven warm is bak je de stokbroodjes in 5 à 6 minuten af in de oven
  10. laat de stokbroodjes goed afkoelen
  11. wanneer de stokbroodjes zijn afgekoeld kun je ze voorzien van de tomaten salsa, een blaadje basilicum en een schijfje mozzarella. Smakelijk!

Bruschetta met tomaten salsa mamazetkoers

Op de afbeelding hierboven zie je het eindresultaat op een borrelplankje. Je ziet dat ik een lekkere borrelplank gemaakt heb met de bruschetta, augurkjes, mini worstenbroodjes en zongedroogde tomaatjes. Meer borrelplank inspiratie? Maak dan eens keto-kipsalade.

Je kan de stokbroodjes en de tomaten salsa ook een dag van tevoren maken. Bewaar de tomaten salsa afgedekt in de koelkast. De stokbroodjes kun je op een bord leggen, afdekken en op het aanrecht laten staan.

Tot slot..

Tijdens de warme zomeravonden vind ik eten vaak maar moeilijk, maar met borrelen daarentegen heb ik helemaal geen moeite! Wat vind jij van deze bruschetta? Laat het we meten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Volgende maand volgt er weer een nieuw recept.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share