Wat ben ik op dit moment trots op mijzelf en mijn bedrijf. Wat is mijn blog in de afgelopen drie jaar gegroeid! Soms moet ik mijzelf even knijpen hoor, om te checken of het allemaal wel écht is. Het is ontzettend echt en het gaat nu zo goed dat ik me soms afvraag: ga ik fulltime bloggen? In dit artikel neem ik je mee met die gedachten, is fulltime bloggen iets voor mij en wat komt er dan allemaal extra bij kijken? Zo krijg ik dan meer vrijheid maar moet bijvoorbeeld ook denken aan een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers en ga zo maar door. Benieuwd hoe het nu gaat met Mamazetkoers, wat ik nog meer doe in mijn bedrijf en of ik fulltime ga bloggen? Lees dan snel verder.

Ga ik fulltime bloggen?

Het is nooit mijn bedoeling geweest om van mijn blog serieus werk te maken, om met fulltime bloggen geld te verdienen. In het begin zocht ik vooral een plek om mijn verhalen te publiceren en zelf een website maken leek me wel leuk. Met handige filmpjes op YouTube ben ik zo’n drie jaar geleden begonnen met bouwen met deze website als eindresultaat. Nooit gedacht dat ik maandelijks zoveel lezers zou hebben, meer dan 5000 unieke bezoekers: elke maand weer. Wauw!

Het was voor mijzelf dan ook logisch om Mamazetkoers in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit is allemaal nog redelijk vrijblijvend, natuurlijk moet ik als ZZP’er btw-aangifte doen en moet ik rekening houden met mijn inkomstenbelasting. Maar omdat ik mijn bedrijf naast een baan in loondienst doe is het voor mij niet noodzakelijk om na te denken over een stabiele omzet, een aansprakelijkheidsverzekering of eventuele stress. Al zou het me wel ontzettend veel vrijheid geven, eigen baas zijn. Daarom denk ik weleens na over fulltime bloggen, maar Mamazetkoers is meer dan alleen een deze blog. Wist je dat?

Mijn blog én bedrijf: Mamazetkoers

Op het eerste gezicht is het misschien alleen een blog, maar ik doe naast deze blog als ZZP’er nog meer. Op mijn zakelijke pagina kun je daar al het een en ander over lezen. Ik schrijf niet alleen voor mijn deze website maar ik schrijf ook steeds vaker teksten voor andere websites en bedrijven. Dit zijn dan specifieke opdrachten, denk hierbij aan het beter vindbaar maken van een bepaalde dienst of de website zelf maar ook aan het schrijven van advertenties en sociale media posts.

Allemaal onder dezelfde vlag en onderneming dus. Misschien dat het verstandiger is dat ik dit in de toekomst wel opsplits maar voor nu is het goed zo. Ik sta namelijk als tekstschrijver ingeschreven bij de KvK en op deze manier heb ik ook geen dubbele boekhouding. Iets gemakkelijker te overzien dus. Het schrijven voor anderen doe ik pas fanatiek vanaf dit jaar. Naast het feit dat ik het erg leuk vind om te doen heb ik ook al aardig wat opdrachten. Juist door deze omzet denk ik na over fulltime bloggen, oftewel: fulltime aan en in mijn bedrijf werken. Maar is dat echt iets voor mij?

Dus, ga ik fulltime verder met mijn bedrijf?

Hoe mooi het ook klinkt: professioneel en fulltime bloggen, het is niet echt iets voor mij. Althans nog niet. Ik kan nu de opdrachten aannemen die ik leuk vind en als er even geen omzet is, is dat ook niet erg. Alles is extra en dekt nu de kosten. Ik doe het er namelijk bij, het is een hobby en ik leef er niet van. Natuurlijk is het leuk dat ik er een klein zakcentje aan overhoud maar ik ben ontzettend bang. Wat nou als er geen opdrachten zijn? Dan heb ik geen inkomen maar wel de kosten. In 2020 waren mijn kosten exact gelijk aan mijn inkomsten. Deze website houdt helaas zichzelf niet in de lucht en als ik dan ook nog onze hypotheek moet gaan financieren vanuit mijn onderneming dan zal ik eerst nog eens flink wat stappen moeten maken.

Wie zelfstandige is, dus fulltime bloggen, zal ook andere dingen moeten regelen. Zoals zorgen een financieel vangnet, sparen voor mijn pensioen en het regelen van bepaalde verzekeringen (denk aan een aansprakelijkheidsverzekering). Als zzp’er kun je eigenlijk niet zonder een aansprakelijkheids­verzekering. Die verzekering beschermt mij namelijk tegen mogelijke claims wanneer ik als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander. De aansprakelijkheids­verzekering vergoedt dan de kosten die het gevolg zijn van die schade. Een dergelijke verzekering is niet verplicht maar biedt wel zekerheid.

Dat vind ik best wel een flinke stap en daar ben ik nu nog niet aan toe. Ik moet ook eerlijk zeggen dat mijn creatieve brein ook het beste werkt zonder die druk en zonder dat het ‘moet’. Wanneer iets namelijk moet krijg ik er een beetje een ongezonde afkeer tegen. Dan is het werk wat ik aflever gewoon niet zo goed en heel soms ronduit slecht. In die situatie wil ik niet komen, zeker niet als ik daar dan ook nog eens financieel van afhankelijk ben. Dus fulltime bloggen en mijn baan opzeggen? Nee, voorlopig nog niet. Geen schande toch?

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn persoonlijke artikel over ‘ga ik fulltime bloggen?’ Nu weet ik als geen ander dat de toekomst altijd verrassingen te bieden heeft dus we gaan zien wat er gaan komen. Misschien over een paar jaar. Voor nu gaan we lekker op deze voet verder. Wat denk jij, zou ik me volledig op Mamazetkoers moeten focussen en fulltime bloggen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis