Sinds ik meer ben gaan delen over persoonlijke verzorging, mijn abonnement op GoodieBox en tijd voor jezelf vrijmaken krijg ik veel vragen over mijn avondroutine. Wat ik dus precies doe tijdens mijn avondroutine op het gebied van huidverzorging en haarverzorging. In dit artikel vertel ik je daar meer over, welke producten ik gebruik en waarom. Lees je mee?

Mijn avondroutine

Laat ik vooropstellen dat ik geen beauty blogger ben, in dit artikel beschrijf ik mijn avondroutine hoe ik mijn gezicht, huid en haar verzorg. Misschien doe ik het wel niet zoals het ”hoort” maar ik voel me er goed bij. En juist omdat de vraag inmiddels zo vaak is gesteld deel ik in dit artikel mijn avondroutine.

Avondroutine met betrekking tot de gezichtsverzorging

Voordat ik kan beginnen met het reinigen van mijn gezicht start ik eerst met het verwijderen van mijn make-up. Dit doe ik met een zogenaamde ‘micellair water’. Het is een milde zeep-vrije reiniger die geschikt is voor de meest gevoelige huid en werkt dus fantastisch voor het reinigen van make-up. Voorheen deed ik dat met een babydoekje maar sinds de jongste ook uit de luiers is heb ik de doekjes nauwelijks meer in huis.

Mijn micellair water is van het merk Paese en zat een flinke tijd terug in een GoodieBox. Van dit product ben ik niet merk gebonden, wanneer deze op is koop ik een andere. Net welke in de aanbieding is of toevallig in een box zit. De wasbare wattenschijfjes zijn trouwens niet alleen fijn in gebruik maar ook nog eens goed voor het milieu. Stiekem verbruik je toch veel wattenschijfjes en zo wordt de afvalberg toch iets minder.

Nadat ik mijn make-up heb verwijderd is het tijd voor een andere reiniging. Ben ik op reis of heb ik minder tijd? Dan voldoet een micellair water ook als reiniging. Je hoeft hem namelijk niet af te spoelen en je hebt dan ook geen water nodig.

Mijn avondroutine, huidverzorging & haarverzorging make-up remove mamazetkoers

Mijn reinigingsproducten zie je op de eerste foto van dit artikel, ze zijn allemaal van het merk Webecos op mijn face mist na. Mijn reinigings- en verzorgingsproducten koop ik bij mijn schoonheidsspecialiste en zijn allemaal van de ‘detox-lijn’. In de alinea’s hieronder vertel ik meer over de producten die ik gebruik.

Webecos Reviving Detox cleanser

De eerste stap is het goed reinigen van mijn gezicht, in mijn ogen de belangrijkste stap van mijn avondroutine. Wat ik erg fijn vind aan deze reiniging is dat er hele kleine fijne korreltjes inzitten. Het is geen scrub maar heeft er wel iets van weg. Op die manier worden dode huidcellen sneller verwijderd waardoor mijn poriën minder snel verstoppen. Ik maak mijn gezicht nat en doe een beetje cleanser op mijn handen en wrijf hiermee over mijn gezicht. Afspoelen met water en klaar!

Webecos Reviving Detox Toner

Na het reinigen van het gezicht kan er nog een restantje make-up of reinigingsmiddel achterblijven op je gezicht. Een toner verwijdert ook deze laatste restjes van mijn gezicht. Ik gebruik deze toner in combinatie met wasbare wattenschijfjes maar je kan hem ook gebruiken als face mist. De toner werkt overigens ook hydraterend.

Webecos Reviving Detox fluid

Heel af en toe gebruik ik thuis een serum. Toen ik de foto’s maakte van dit artikel had ik er toevallig één in huis. Een serum is een echte boost voor je huid maar wil ik niet te vaak gebruiken. Ik ben namelijk al zeer tevreden over hoe mijn huid eruitziet met de standaard producten. Maar misschien over een paar jaar dat ik toch een flacon aanschaf, ik word er ook niet jonger op en dit serum werkt goed tegen pigmentvlekken. Het product breng ik overigens gewoon met mijn handen aan.

Tijdens de gezichtsbehandelingen bij mijn schoonheidsspecialiste wordt dit serum wel elke keer gebruikt en dat is voor mij nu voldoende.

Webecos Eye contour cream

Na de reiniging, en het eventuele serum, is het tijd voor een crème. Speciaal voor mijn ogen heb ik een aparte crème. De huid onder mijn ogen is erg dun en heeft veel te verduren door mijn bril en het af en toe het gebrek aan wat slaap. Mijn oogcrème is vochtbindend en verbetert de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ik ben er erg tevreden over. Ik gebruik hem elke avond, je hebt maar een beetje nodig dus ik doe lekker lang met een potje. Met behulp van een klein spateltje kan ik een kleine hoeveelheid uit het potje halen en met mijn vingers aanbrengen onder mijn ogen.

Webecos Reviving Detox & Repair Moisturizer

Voor overdag als voor de nacht gebruik ik dezelfde crème, hij bevat alle voedingsstoffen die mijn huid nodig heeft. Ik heb namelijk regelmatig last van onzuiverheden en pigmentvlekken. Nadat ik vorig jaar overstapte van de Hydrating-lijn naar de Detox-lijn merk ik dat mijn huid rustiger werd. Deze crème is wat dikker maar trekt snel in. Met behulp van een klein spateltje kan ik een exacte hoeveelheid uit de pot halen en met mijn vingers aanbrengen over mijn gehele gezicht. Op die manier gebruik ik nooit te veel en gaat een pot lang mee.

Ik ben erg tevreden over de producten van Webecos en mijn schoonheidsspecialiste, ik zal dus niet zo snel andere producten gaan gebruiken.

Face mist van GoodieBox

De avondroutine voor mijn gezichtsverzorging sluit ik altijd af met een face mist. Dit doe ik om toch nog extra vocht in te brengen en het ruikt zo ontzettend lekker.

Avondroutine met betrekking tot de huidverzorging

Zoals je misschien eerder in een artikel hebt kunnen lezen is dat ik last heb van Psoriasis. Voornamelijk op mijn hoofdhuid maar ook op mijn ellenbogen en knieën. Gelukkig minimaal en heb ik voor mijn armen en benen geen speciale medicinale crème nodig. Om mijn huid goed te verzorgen gebruik ik wel een body butter. Ik heb altijd wel een voorraadje en wissel regelmatig af. Het voelt overigens ook goed om elke dag een momentje voor jezelf te hebben op deze manier.

Mijn avondroutine, huidverzorging & haarverzorging mamazetkoers body

Avondroutine met betrekking tot de haarverzorging

Dan zijn we nu bij het laatste onderdeel van mijn avondroutine gekomen: het verzorgen van mijn haar en hoofdhuid. Dit bestaat uit twee delen. Aan de ene kant het kammen van mijn haren en het gebruiken van een leave-in conditioner. Hierdoor blijven mijn haren zachter, ruiken ze lekker en heb ik minder last van klitten. Beide producten zijn afkomstig uit de GoodieBox en ik ben fan! Gelukkig heb ik van beide nog een extra item in de kast liggen.

Dit is het leuke deel van mijn haar avondroutine, het verzorgen van mijn hoofdhuid is noodzakelijk en minder leuk. Met tijden heb ik ontzettend veel last van schilfers en een ontstoken hoofdhuid door de Psoriasis. Deze behandel ik dan dagelijks met speciale medicinale crème om alles weer in balans te brengen. Wanneer de klachten weg zijn stop ik er ook weer mee. Ik gebruik het alleen wanneer het nodig is.

Mijn avondroutine, huidverzorging & haarverzorging hair mamazetkoers

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn complete avondroutine. Nu ben ik benieuwd naar jouw avondroutine. Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis