Wat leuk dat je weer een bezoekje brengt aan mijn blog. In dit artikel wil ik even bijkletsen, je vertellen hoe het met me gaat en wat me zoal bezighoudt de laatste tijd: gewoon even bijkletsen dus. Daarnaast is Luke deze maand 3 jaar geworden, ik vertel je hoe het was om dit te vieren in deze rare tijd en bracht ik mijn jarige Opa een bezoekje. Lees je gezellig mee in dit eerlijke artikel: persoonlijk even bijkletsen?

Persoonlijk, even bijkletsen

Stiekem is het alweer even geleden dat ik je vertelde hoe het met mij gaat. Laat ik vooropstellen dat het prima gaat, ik geniet enorm van alles wat ik op dit moment aan het ondernemen ben. Sinds lange tijd heb ik de rust in mijzelf weer gevonden. Dat klinkt misschien wat zweverig maar soms ben ik met zoveel dingen tegelijk bezig dat het een chaos wordt, en als er één ding is waar ik niet tegen kan is het chaos. Zowel in mijn hoofd als in mijn huis: ik word er onrustig van.

De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan deze website, de lay-out is helemaal vernieuwd maar ook achter de schermen is er flink gesleuteld. Ik vind het heerlijk om dit zelf te doen, erover te lezen en te leren. Dit maakt me alleen maar meer trost op het eindresultaat. Het is volwassener, duidelijker en overzichtelijk. Waar ik ook trots op ben? Op mijn nieuwe nieuwsbrief! Ben jij al geabonneerd? Vul hieronder je mailadres in en klik op abonneren. Wekelijks ben je als eerste op de hoogte van de laatste artikelen, acties en kortingscodes!

Maar even terug naar de rust, het komt voornamelijk door het feit dat ik meer tijd voor mijzelf neem. Heel burgerlijk misschien en iets wat saai maar ik vind het erg fijn om een beetje in huis te rommelen. De plantjes verzorgen, kleding uitzoeken, de accessoires in huis een nieuw plekje geven en ga zo maar door.

Ik ben ook (weer) gezonder gaan eten, bewust met eten bezig zijn. Als ik even niet oplet kan ik zo alle koekjes uit de kast opeten. Gewoon omdat ze zo lekker zijn. Ik ben een enorme snoepkont en houd van lekker eten, dat is geen probleem maar het liep de laatste tijd weer uit de hand. Als ik niet lekker in mijn vel zit, vermoeid ben of het is een chaos in mijn hoofd ga ik eten. Jammer, want ik geniet er dan niet van. Om weer te genieten van eten, en om ervoor te zorgen dat ik voelde groenten en fruit eet, ben ik gestart met het maken van eigen smoothies. Erg leuk maar vooral lekker, uiteraard ga ik alle recepten hier delen.

Door dus bewust met mijn voeding bezig te zijn (geen dieet, gewoon gezondere keuzes maken en meer zelf bereiden), meer te bewegen (zie mijn Strava-Feed hieronder) en tijd voor mijzelf in te plannen krijg ik meer rust. Wanneer er dan iets tegen zit of misgaat heb ik daar ook minder last van. Niets is zo vervelend om dan in zo’n emotie te blijven hangen. Dat is namelijk voor niemand leuk en uiteindelijk zit je dan onnodig vol zelfmedelijden te eten op de bank. Dus lieve mama, zorg voor jezelf! Je verdient het 🙂 !

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
02:15:20
hours
02:07:25
hours
50,11
km
23,59
km/h
37,08
km/h
83,00
meters
1.020
kcal
Kindjes zijn bij opa en oma op vakantie en wij genieten samen op de fiets. 💕

Verjaardagen!

In september is het altijd druk met verjaardagen, al gaan er vele dit jaar niet door. Toch kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om de 3e verjaardag van mijn zoontje Luke over te slaan. Dus hebben we dit creatief opgelost door dit over meerdere weekenden uit te smeren. Zo kon (bijna) iedereen een dagdeel komen en vierde we het klein.

Hoewel ik hier in het begin een beetje tegenop zag, want je hebt gewoon drie weekenden lang visite over de vloer, was het geweldig leuk. Je hebt echt de tijd voor degene die op bezoek komt. Waar ik normaal samen met Jeffrey de hele dag ren om iedereen van een hapje en een drankje te voorzien kon ik nu gezellig kletsen en genieten van wat er om me heen gebeurde. Wat ik ook echt een meerwaarde vind was dat Luke direct met zijn gekregen cadeautjes kon spelen. Erg leuk, ons kleine mannetje heeft genoten en wij ook.

In de maand september is ook mijn Opa jarig, de vader van mijn vader. Zijn verjaardag konden we gelukkig wel vieren, aangepast maar toch. In maart was mijn andere Opa jarig en dat hebben we toen helaas aan ons voorbij moeten laten gaan. Samen met mijn broertje en mijn ouders brachten we het eerste weekend van September mijn Opa een bezoekje.

Het was fijn om hem weer te zien maar ik vond het lastig om afstand te houden. Om die reden heb ik ook de kindjes niet meegenomen, leg dat allemaal maar eens uit aan die kleintjes en Opa. Ik vond het zelf al lastig genoeg, het is mijn Opa en die wil je toch het liefste knuffelen en een paar zoenen geven. Maar helaas, hopelijk gaat deze situatie snel veranderen. Het is wel mooi dat alles met wat passen en meten toch gewoon door kan gaan, want helemaal niets vieren is helemaal niet leuk.

Tot slot..

Dit was hem alweer, persoonlijk: even bijkletsen! Hoe gaat het met jou? En, heb jij al eens een verjaardag gevierd in deze tijd? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Tot de volgende keer.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis