Op vakantie met kinderen, dan is er één ding wat je als moeder zeker weet: niet alleen jij wilt er tot rust komen maar voor de kinderen moet er genoeg te doen zijn. Want, zodra de kinderen zich kunnen vermaken en het naar hun zin hebben, heb jij ook een fijne vakantie! In dit artikel vertel ik je meer over op vakantie met kinderen. Over hoe je een keuze kunt maken in soort vakantie, deel ik tips voor vakanties met (kleine) kinderen en vertel ik je waar je de leukste parkvakanties kunt boeken. Ook vertel ik je hoe onze zomervakantie eruit komt te zien. Lees je mee?

Wil je meer vakantie en dagjes uit inspiratie opdoen? Check dan ook mijn andere artikelen in de categorie eropuit gaan.

Op vakantie met kinderen, soorten vakanties

Iedereen houdt van een andere vakantie, zo stapt de ene moeder met een twee weken oude baby in het vliegtuig terwijl de andere moeder pas wilt gaan vliegen zodra de kinderen ouder zijn. Sommige zweren bij een luie vakantie aan het zwembad terwijl andere gezinnen er elke dag eropuit trekken om iets actiefs te doen. Toch, is het op vakantie met kinderen anders. Er zijn meer zaken waar je rekening mee moet houden en hoe ouder ze worden: zijn hun wensen ook groter.

Je start dus met het maken van een keuze in wat voor soort vakantie je wilt, is dat een actieve, misschien een rustige of wil je wel ergens de stilte opzoeken midden in de natuur? Wat past het beste bij jouw gezin? Zo hebben wij dit jaar besloten dat we graag naar het strand toe willen met de kinderen. Dit hebben we nog nooit gedaan en stond hoog op ons wensenlijstje.

De stap daarna is bepalen in welke regio of land je deze vakantie wilt vieren. Wij verblijven graag op een vakantiepark in Nederland, dat doen we dit jaar dan ook. Het liefste wilde we dit jaar eigenlijk naar Duitsland maar omdat je niet weet hoe het met de vaccinaties gaat toch nog even voor ‘veilig’ gekozen. Gelukkig is Nederland veel keuze, er zijn altijd wel meerdere vakantieparken die bij onze wensen aansluiten waaruit we kunnen kiezen.

Hoe maak je dan de juiste keuze?

Tot zover is het makkelijk, je weet nu wat voor soort vakantie je graag wilt en waar je die wilt vieren. Nu is het tijd om je wensen specifieker te maken, en voor een vakantie met kinderen kan dit soms lastig zijn. Althans dat vond ik in het begin van op vakantie met kinderen gaan, daarom gaan we graag naar een vakantiepark. Op een vakantiepark staan meerdere type huisjes met allemaal verschillende voorzieningen. Daarnaast is er ook nog veel verschil tussen de parken en parkaanbieders onderling. Het is daarom belangrijk dat je de juiste keuzes maakt.

Wanneer je nog jonge kinderen hebt is het bijvoorbeeld ideaal om een zogenaamd kinderhuisje / kindertent te huren. Alle voorzieningen zoals een aankleedkussen, kinderstoel, speelgoed en dergelijke zijn dan allemaal al in het huisje aanwezig. Zo hoef je dat allemaal niet mee te nemen.

En, wat zouden jullie op vakantie met kinderen allemaal willen doen? Wil jij graag je vakantie met kinderen doorbrengen aan het zwembad, denk er dan over na of alleen een buitenbad voldoende is. Het is ook belangrijk wat je daarnaast nog zou willen doen. Wil je elke avond een hapje uit eten, afhalen of zelf koken? Ga je voor die laatste, dan is het slim om een huisje of appartement te huren waar een grotere keuken aanwezig is. Hetzelfde geldt voor een internet aansluiting, een buitenhaard, het aantal slaapkamers maar ook bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sauna. Schrijf samen op wat jullie wensen zijn, zo krijg je een goed beeld hoe jullie vakantie eruit komt te zien.

Vakantie tips voor op vakantie met kinderen

Omdat een vakantie met kinderen al veel tijd en voorbereiding kost wil ik je de volgende tips nog meegeven, misschien heb je er nog wat aan!

  • zorg ervoor dat je altijd contant geld bij je hebt, altijd handig en je weet nooit wanneer het van past komt;
  • voorkom ruzie en verveling op de achterbank: zorg voor leuke auto spelletjes en wissel af en toe eens van plek;
  • stippel je route van te voren goed uit, niets zo vervelend als ruzie in de auto;
  • heeft je kindje last van wagenziekte? Stop dan regelmatig voor frisse lucht en zorg ervoor dat je spelletjes ter afleiding vooral gericht zijn om naar buiten te kijken;
  • zorg ervoor dat je je kind in de auto altijd veilig vervoert;
  • neem alleen spullen mee die je op bestemming niet kunt of wilt kopen. Neem niet al voor de hele week boodschappen mee maar alleen voor de eerste twee dagen. De rest kun je daar kopen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor luiers;
  • zorg ervoor dat je op vakantie ook tijd voor jezelf vrij maakt, de vakantie is namelijk voor iedereen;
  • geef je over aan je vakantie en geniet!

De leukste parkvakanties boeken

Wij vieren elk jaar graag onze vakantie met kinderen op een vakantiepark. We komen hier altijd tot rust, en omdat er zoveel parken zijn in Nederland is onze vakantie elk jaar weer anders. Dit jaar gaan we dus voor het eerst naar zee. Naar een vakantiepark met kinderen gaan is voor ons altijd een succes. Er is namelijk op veel parken voor zowel jong als oud genoeg te doen. Daarnaast kiezen we ook altijd een huisje met veel privacy, altijd fijn.

Wil je nu toch liever buiten ons eigen landje op vakantie? Er zijn gelukkig ook genoeg parkvakanties te boeken buiten Nederland. Een parkvakantie kun je natuurlijk boeken bij een organisatie maar wanneer je meerdere parken, bestemmingen en faciliteiten met elkaar wilt kunnen vergelijken kun je dit het beste doen op een vergelijkingswebsite zoals die van Parkvakanties.nl, je ziet hier ook direct overzichtelijk alle aanbiedingen op een rijtje. Ideaal.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over op vakantie met kinderen gaan. Ik hoop dat je iets hebt gehad aan dit artikel. Ga jij dit jaar op vakantie? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis