Mamazetkoers bestaat nu al enkele maanden en ik vind het tijd dat jullie me beter leren kennen. Om te voorkomen dat ik ”standaard” vragen ga beantwoorden maak ik gebruik van de kletspot. Ik trek 20 willekeurige vragen uit de pot, die vragen én de antwoorden vind je terug in dit artikel. Deze kletspot heb ik gewonnen met een dobbelspel tijdens de kerstdagen, helaas is hij nog niet veel gebruikt. In dit artikel lees je hoe ik ben wanneer ik met het verkeerde been uit bed ben gestapt, ontdek je wat mijn meeste gevaarlijke moment in mijn leven was én welke BN’er ik niet binnen laat. Voor wie maak jij de deur niet open? Laat het me weten bij de reacties.

De vragen uit de kletspot

1. Bij een fikse verkoudheid meld ik me ziek. Waar of niet waar?

Niet waar. Ik meld me niet zo snel ziek. Ik ben eerder iemand die te lang door gaat.

2. Omschrijf jezelf als je met het verkeerde been uit bed bent gestapt.

Dan ben ik écht niet te genieten. Ik kijk nog boos omdat ik het te vroeg vind. Gelukkig ben ik normaal een ochtendmens maar niet altijd. Het is verstandig om dan een beetje bij mij uit de buurt te blijven – haha.

3. In welke film wil jij de hoofdrol spelen?

Geen. Ik vind het al erg om filmpjes en foto’s van mezelf te zien, niet dat ik er nooit leuk opsta. Meestal wel, maar ik maak er voor mezelf altijd zo’n ”ding” van. Ik kijk ook veel liever naar een leuke serie dan naar een film. Al kijk ik samen met mijn schatje wel graag een film.

4. Dilemma. Boot of Camper?

Boot. Hoef ik niet over na te denken. Die camper is niks voor mij, ik wil best kamperen in een luxe stacaravan (glamping) maar dan heb je het ook wel gehad. Alleen jammer dat mijn man ziek wordt op een boot. Enfin, ik heb een keuze gemaakt.

5. Wat is het meest originele verjaardagscadeau dat jij ooit hebt weggegeven?

Originele verjaardagscadeau en mij gaan niet samen, ik ben daar zo slecht in! Meestal kom ik heel afgezaagd met een bon van een restaurant aanzetten. Sorry!

6. Heb jij wel eens iets bovennatuurlijks meegemaakt?

Toen ik nog heel jong was heb ik mijn hand verbrand een de strijkplank (waar het strijkijzer op staat). Een derdegraads brandwond. Mijn oma heeft dit toen ”overlezen” zodat ik de pijn niet zou voelen. Dit had ze gedaan direct nadat het gebeurd was, toen ik in het ziekenhuis aankwam had ik al geen pijn meer. De doctoren, niemand trouwens, snapte er niets van. De pijn van een derdegraads brandwond kun je niet verbergen. Toch had ik geen pijn meer.

7. Kun je met jouw tong je neus aanraken?

Nu hoop je dat ik het geprobeerd heb hè? Maar nee, dat kan ik niet. Jij wel?

8. Wat was het meest gevaarlijke moment in jouw leven?

Toen ik nog studeerde woonde ik in een studentenhuis (2 kilometer van mijn ouderlijk huis trouwens). Mijn buurman had kaarsjes gebrand voor zijn vriendinnetje waarnaar de koelkast in de fik vloog. Ik had niet door dat er brand in het huis was omdat ik de rookmelders in mijn slaap niet hoorde. Zodra twee brandweermannen en een ambulancebroeder me wakker maakte zat de schrik er goed in. Gelukkig is alles goed afgelopen.

9. Ik geniet oprecht van beide kerstdagen … waar of niet waar?

Waar. Al ben ik niet van het ”moeten”. We doen waar we zin in hebben en wat er op ons pad komt. Dit jaar gaan we met mijn schoonouders op vakantie, heel erg veel zin in. Dat betekent ook dat ik dit jaar mijn ouders niet zie met kerst. Prima, volgend jaar wel weer. Gelukkig zitten niet alle dagen vol met verplichtingen en doen we lekker ons eigen ding.

10. Ga jij naar het toilet van het andere geslacht als de rij te lang is bij jouw kant?

Volmondig ja. Ga geen half uur zitten wachten als er bij de heren niemand te bekennen is.

11. Kan jij gemakkelijk afscheid nemen van spullen?

Er stond eerst JA. Maar daarna vroeg ik me af waarom dan alle kasten in alle kamers vol liggen met spullen. Van de meeste troep kan ik wel afstand doen, maar met andere dingen heb ik meer moeite. Zoals met mijn kinderwagenbak.

12. Geloof jij in ware liefde?

Ik geloof dat je meerdere keren verliefd kunt worden in je leven maar dat er maar één ware liefde is. Cliché misschien maar er is maar een man met wie ik wilde trouwen en een gezin wilde stichten. Gelukkig heb ik hem gevonden en is hij een fantastische man voor mij en een super vader voor onze kinderen.

13. Word jij echt gelukkig van 30 miljoen euro?

Of ik gelukkig word weet ik niet maar het leven wordt er wel een stuk makkelijker van. Je kunt meer tijd met je man en kinderen doorbrengen omdat je minder kan gaan werken (of zelfs stoppen). Geen zorgen meer of je de studie van de kids wel kunt betalen en ga zo maar door. Al dat geld neemt misschien wel andere zorgen of ongemakken met zich mee, dus ik weet het niet. Ik kom er graag achter, dus kom maar op met die 30 miljoen!

14. Een week lang geen TV of een week lang geen muziek?

Een week lang geen TV, al vind ik dat ook niet makkelijk. Zoals je weet kijk ik graag series. Wat je misschien niet weet is dat ik minimaal 6x per week muziek van Linkin Park luister. Zelfs zo erg dat mijn dochter de liedjes zingt wanneer hij niet opstaat – haha. Dus liever zonder TV dan zonder muziek.

15. Ben jij gevoelig voor impuls aankopen?

Ja. Ik ga naar de Action voor een ding en kom met een hele shopper vol naar buiten. Het snoepgoed bij de kassa kan ik ook niet laten liggen. Geen twijfel dus.

16. Wanneer zet jij de televisie uit?

Wanneer ik erachter kom dat ik nog de enige ben die naar baby-tv kijkt.

17. Bij welke muziek gaan jouw voetjes van de vloer?

Linkin Park! Eigenlijk bij alle soorten muziek, het ligt meer aan de gelegenheid of de voetjes van de vloer gaan of niet.

18. Er bent een BN’er aan, voor wie maak jij de deur niet open?

Tooske (Dooske) Ragas. Daar heb ik echt helemaal niks mee. Wie laat jij niet binnen? Laat het me weten bij de reacties.

19. Expeditie Robinson of Studio Sport? 

Expeditie Robinson. We kijken veel Netflix en nog maar zeer weinig op de televisie maar Expeditie Robinson kijken we wel. Ik kijk alleen naar Studio sport bij evenementen, zoals de Tour, WK zwemmen en de Olympische Spelen.

20. Voor welk land kies jij als je moet emigreren?

Wij zijn dol op wandelen, fietsen én mooi weer. Ik zou dan wel graag naar een Canarisch eiland willen. Spanje dus. Heerlijk het rustige eiland leven, leuke stukken om te fietsen en wandelen. Mooi weer ook!

Tot slot

Dit waren de 20 vragen uit de kletspot. Sommige vragen zijn wat vreemd maar het was erg leuk om te doen. Hopelijk vonden jullie het ook leuk om te lezen. Is er nog een vraag die je aan mij wil stellen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Ik probeer alle vragen te beantwoorden. Wist je dat er dagelijkse updates zijn in de Insta Stories? Volg me daar en je mist niets meer!

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis