Geef je dag een kickstart met een korte meditatie! Heb je altijd al eens willen starten met mediteren en wil je weten wat een dagelijkse korte meditatie voor jou kan betekenen? Lees dan vooral dit artikel want ik vertel je er alles over. Lees je mee?

Geef je dag een kickstart met een korte meditatie

Een nieuwe dag, nieuwe kansen! Kansen om je dag rustig en vol focus te beginnen. We kennen het allemaal wel, voordat je het weet zit je in het hectische schema van de dag en heb je het idee dat je overal achteraan rent. Hoe heerlijk zou het zijn als het je lukt om de dag in alle rust te beginnen? We horen je denken, hoe ga ik dat doen? De één denkt aan de kinderen, de ander aan die deadline van werk en weer een ander aan al het huiswerk van de studie.

Mijn antwoord is simpel! Start je dag met een korte meditatie. Het geeft je een enorme kickstart.

Wat is een meditatie?

Een meditatie is niet veel anders dan je gedachten laten gaan. Vaak wordt gedacht dat je bij mediteren nergens aan mag denken, dit is dus niet zo! Je mag al je gedachten voorbij laten komen, vel er alleen geen oordeel over. Probeer ze eens van afstand te bekijken en laat ze gaan. Als je dit lastig vindt of als dit niet bij je past, dan kun je natuurlijk ook een begeleiding erbij pakken. Je hebt tegenwoordig eindeloos veel begeleidende meditaties via apps en YouTube. Je kunt kiezen voor hele korte tot wat langere meditaties, voor een bepaalde taal enzovoort.

Vind je dit iets te veel van het goede? Dan kun je ook focussen op bijvoorbeeld je ademhaling. Haal in vier seconden adem door je neus, houd je adem even vast, en adem weer uit door je mond in vier seconden. Houd het even vast en ga door. Iedere keer als je gedachten je afleiden, ga je weer terug naar je ademhaling.

Is een korte meditatie wel voldoende?

Heb je weinig tijd? Geen probleem, plan een korte meditatie in! Beter meerdere keren per week een korte meditatie, dan dat je geen meditatie doet omdat je er de tijd niet voor vindt. Vijf tot tien minuten per keer maakt al een enorm verschil in je dag. Probeer het maar eens uit! Je zal zien dat het je goed doet om een paar minuten voor jezelf te pakken. Bovendien zal je merken dat je je beter kunt focussen gedurende de dag.

Heb ik iets nodig om een meditatie te doen?

In principe heb je niets nodig om een meditatie uit te voeren. Echter kun je het jezelf wel comfortabel maken met de nodige begeleiding. Dat kan in de vorm zijn van een app of het Internet, maar ook met spullen zoals een meditatiekussen, een yoga deken of oogkussen.

Een meditatiekussen zorgt ervoor dat je gemakkelijker in een zithouding komt, uiteraard kun je het ook eerst proberen met een kussen van de bank of een eettafelstoel. Met een deken maak je het jezelf lekker warm als je hem omslaat, of je gebruikt hem opgerold om op te zitten. Als je houdt van liggend mediteren, kan een oogkussentje enorm fijn zijn. Je ogen worden afgesloten van het licht, waardoor je direct ontspant en dieper in je meditatie komt.

De vorm van de meditatie

Is zittend mediteren niets voor jou? Dan kun je ook gaan liggen of juist bewegen! Het maakt eigenlijk niet uit hoe je mediteert. Wat voor jou werkt. Vind je het lekker om languit te gaan liggen, prima! Vind je het fijn om te wandelen? Alleen maar super! Zo kom je gelijk buiten om wat zonlicht op te pikken en frisse lucht binnen te krijgen. 

Wat kan ik merken van een korte meditatie?

Mediteren kan je veel brengen, denk aan:

  • meer focus
  • minder angsten
  • verbetering van je slaap
  • positiever humeur
  • vermindering van stress

Dit zijn maar vijf voordelen van de vele, kun je nagaan wat een paar minuten mediteren per dag je kan opleveren. Zelfs met een korte meditatie krijg je dit al voor elkaar. Door met regelmaat te mediteren kun je je cortisol levels verlagen, waardoor je minder stress hebt. Lagere stress levels kunnen leiden tot minder angsten, denk hierbij aan sociale angsten, fobieën en paniekaanvallen. Mediteren leidt bovendien tot meer focus. De meditatie ruimt je hoofd op en leert je beter te focussen op één ding. Je kunt je wel voorstellen dat een positief humeur een mooi gevolg is.

Tot slot..

Mediteren kan zoveel voor je betekenen! Start met een paar minuten per dag en kijk eens welke voordelen jij ervaart. Voel wat voor jou werkt en wees niet bang om hier en daar aanpassingen te maken totdat het mediteren een vast onderdeel van je dag vormt. Wanneer geef jij jouw dag een kickstart met een korte meditatie? Laat het me weten bij de reacties hieronder of stuur me een privé berichtje via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis