Het is hier herfstvakantie. Ik ben dol op de herfst, dit is misschien wel mijn meest favoriete seizoen. Begrijp me niet verkeerde de zomer is heerlijk: maar 27 graden in oktober? Ik ben er een beetje klaar mee (sorry). Laat voor mij het knusse herfstweer maar komen. Gordijntjes dicht, kaarsjes aan en met een dekentje op de bank aan mijn blog werken of met mijn mannetje onze series kijken. Op de temperatuur na, is de herfst in de natuur al wel goed te zien. Blaadjes verkleuren en vallen al van de bomen. Prachtig (op die blaadjes in mijn voortuin na dan)! Het is nu de perfecte tijd om te wandelen én paddenstoelen te zoeken. Kijk je mee? Wat vind jij het mooiste van de herfst? De paddenstoel staat bij ons op nummer één.

Paddenstoelen mamazetkoers

Het weer was tijdens deze wandeling wel beter dan de vorige wandeling waar ik over heb geschreven.

Paddenstoelen zoeken

Wandelen in de Drunense Duinen, wat is het toch heerlijk zo’n mooi natuurgebied praktisch in onze achtertuin. Vanuit ons ben je er zo. Mijn schoonouders haalde Ize een paar dagen geleden op voor een herfstwandeling paddenstoelen te zoeken.

Ize en Oma mamazetkoers.nl

Dat paddenstoelen spotten was niet zo moeilijk. Ze stonden blijkbaar overal, in verschillende vormen, maten en kleuren. De rode met witte stippen vind ik altijd het mooist. Ize maakte meteen de vergelijking met de Efteling. Erg grappig. Uit deze paddenstoelen komt geen muziek natuurlijk.

2 paddenstoel mamazetkoers

Het gaat ook snel, het ene moment is de paddenstoel net zichtbaar en het volgende moment is de hoed enorm groot. Zoals op de foto hieronder. De natuur is een prachtig iets. Ga jij vaak wandelen? De paddenstoel op de foto hierboven is volgens Ize een ”baby-paddenstoel” en hieronder zijn ”de papa en mama paddenstoelen”.

1 paddenstoel mamazetkoers

Het is erg leuk om achteraf te horen hoeveel plezier Ize heeft met iets simpels zoals een wandeling en het bekijken van paddenstoelen. Toen ze thuiskwam heeft ze er nog veel over verteld. Een kind heeft gewoon niet veel nodig. Erg mooi vind ik dat.

ize en oma met paddenstoel mamazetkoers.nl

Nog een leuk weetje: ze mocht alle paddenstoelen aanraken, behalve de rode met witte stippen. Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat ze maar één paddenstoel aangeraakt heeft en welke dat was. Inderdaad, die rode met witte stippen! Wat een ding hè, haha. Thuis meteen even de handen gewassen.

4 paddenstoelen mamazetkoers

Nog een laatste foto en dan zit deze mooie herfstcollage er alweer op. Weet je dat het paddenstoelenseizoen eigenlijk niet lang duurt? Je kan van de lente tot en met de herfst paddenstoelen spotten (dat is best lang) maar oktober is de paddenstoelenmaand! Je vindt er dan verreweg het meeste soorten.

5 paddenstoelen mamazetkoers.nl

Deze herfstvakantie hebben we ook cakejes gemaakt in de vorm van paddenstoelen. Heb jij ze op Instagram al voorbij zien komen? Houd de sociale mediakanalen in de gaten voor meer leuke herfstvakantie foto’s!

Tot slot..

Leuk dat je dit artikel gelezen hebt en (weer) een bezoekje bracht aan mijn blog. Ben jij net als wij ook dol op de herfst en wandelen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je kunt ook altijd contact zoeken via de contactpagina. Geen fan van de herfst? Wat is jouw favoriete seizoen en waarom?

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
LinkedIn1k

Alle foto credits voor Harrie, mijn schoonvader. Dank je wel!

 


4 reacties

Diana · oktober 21, 2018 op 21:27

Rode passenstoelen en veel. Blijft leuk om te zien!

    Francis | Mamazetkoers · oktober 21, 2018 op 21:48

    Diana, leuk dat je een reactie achterlaat. Ze zijn idd prachtig die rode paddenstoelen.

Wendy Schuchmann · mei 10, 2019 op 12:09

Wat leuk om zo veel paddenstoelen tegen te komen tijdens je wandeling. Mijn favoriete wandelseizoen is de lente, maar in de herfst kun je zeker ook mooie foto’s maken!

    Francis | Mamazetkoers · mei 10, 2019 op 15:54

    helemaal waar! Ben ook blij dat het weer nu beter aan het worden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.