Het is steeds langer donker buiten en de temperatuur wordt elke dag lager. Niet gek dat ons buitenspeelkind Ize toch steeds vaker binnen wil spelen. Een paar maanden geleden deelde ik ons favoriete speelgoed voor binnen. Dat lijstje is ondertussen wel veranderd, je merkt echt dat ze ouder wordt. In dit artikel deel ik wat Ize het liefste doet en heb ik een grote verrassing voor haar. Wat doen jouw kindjes het liefste binnen en verras je ze er wel eens mee? Laat het me weten bij de reacties hieronder. Lees je gezellig mee?

Kleuren

Met stip op 1 staat al een paar weken kleuren. De kleurboeken en potloden zijn hier niet aan te slepen. Onze koelkast hangt vol met tekeningen en kleurplaten (erg gezellig!). Nu is een koelkast vol met kinderwerkjes niet zo vreemd in een gezin, echter hebben we hier genoeg materiaal om alles op onze koel-vriescombinatie dagelijks te vervangen. Bij de gastouder en bij de peuterspeelzaal komt ze altijd vol trots met meerdere tekeningen thuis.

een grote verrassing voor ize mamazetkoers

Ieder kind is anders, sommige kindjes tekenen van alles op een leeg vel papier en andere houden meer van inkleuren. Ize hoort bij deze laatste categorie. Ze wordt in januari vier en ik sta echt versteld over hoe goed ze al binnen de lijntjes kan kleuren. Als mama ben ik natuurlijk erg trots! Er is ook een hele tijd geweest dat ze absoluut niet meer wilde kleuren. Ik vind het erg gezellig zo aan tafel, mama werkt aan de blog of drinkt rustig koffie met een tijdschrift en Ize kleurt gezellig tegenover me.

Kleien én de grote verrassing

Sinds kort heeft zich een nieuwe favoriet aangediend: klei. In de herfstvakantie vroeg ze elke dag meerdere keren of ze mocht kleien. Erg leuk om haar zo creatief bezig te zien. Voor mama ook weer super gezellig aan tafel. Ik kan niet wachten totdat Luke ook met ons mee aan tafel kan zitten én spelen. Dat eerste kan hij natuurlijk al. De grote verrassing voor Ize: naar de Play-Doh Fantasie Bar bij Ballorig Tilburg! Dit moet wel in de smaak vallen omdat ze gek is van kleien.

mamazetkoers3

In de herfstvakantie werden enkele Ballorig locaties voorzien van een Play-Doh Fantasie Bar. Zo leuk! Ize kon niet wachten met naar binnen gaan. Het was geweldig om haar reactie te zien toen ze de grote bar zag om te gaan kleien. Een ”echt waar mama?” vraag kwam eruit omdat ze het nog niet helemaal kon geloven. Binnen mum van tijd zat ze te kleien.

mamazetkoers1

Ik wil echt geen reclame maken voor Play-Doh maar ik heb mijn mening over dit product wel bijgesteld. De klei die we thuis hadden was van de Zeeman, ik kom er overigens graag, maar ik merk wel verschil. Het is wat lastig uitleggen maar de Play-Doh is veel makkelijker te bewerken en wordt niet zo snel hard. Erg fijn voor de kleine handjes van Ize. Helaas is deze klei wel prijziger dan de variant van de Zeeman. Hij komt dus mooi op het lijstje voor Sinterklaas en haar verjaardag te staan. En tot die tijd? Doet ze het met twee grote potjes klei.

Nadat we 3 keer (!) terug zijn gegaan naar de fantasie bar heeft ze ook de rest van de Ballorig onveilig gemaakt. Ze heeft een geweldige middag gehad. We sloten hem af met frietjes! Het mooiste compliment van mijn meisje: ”het was weer leuk mama!”. Ik smolt helemaal weg. We doen niet elke dag zoiets maar probeer wel elke dag iets leuks met de kindjes te doen, vaak is dat thuis of in een speeltuin in de buurt. Goed om te horen van haar dat ze er zo van geniet. Doet een moederhart goed!

Tot slot..

Leuk dat je dit artikel gelezen hebt over de grote verrassing en dat je weer een bezoekje bracht aan mijn blog. Wat vinden jouw kindjes het leukste om binnen te doen en verras je ze er wel eens mee? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact zoeken via de contactpagina. Hopelijk heb je iets aan mijn tips!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

Dit artikel bevat geen samenwerking. Wel heb ik een gastblog geschreven voor Meermetmama over dit bezoek. Heb je die al gelezen?