Al in verschillende artikelen heb je kunnen lezen dat wij een dakterras hebben, echter heb ik deze nog niet eerder hier op de blog laten zien. Daarnaast is het sowieso alweer een flinke tijd geleden dat ik je een kijkje in ons huis heb gegeven. Hoog tijd om je weer eens mee te nemen en de inrichting van ons dakterras met je te delen. Benieuwd naar onze zithoek en tuinkussens? Lees dan snel verder!

Kijkje in ons huis: dit is ons dakterras

Eindelijk een artikel waarin ik je ons dakterras kan laten zien. Uiteraard had dit veel eerder kunnen doen maar ik was niet tevreden met hoe het was. Het oude tuinset wat er stond was te groot, te grijs en alles oogde gewoon niet gezellig. Erg jammer, want het is een prachtige plek om te zitten. Tijd voor een make-over dus! Deze is nog niet helemaal af, ik zal je later in dit artikel nog vertellen welke ideeën ik nog meer heb. Maar voor nu ben ik erg tevreden en maken we er al veel gebruik van. En zeg nu zelf, het uitzicht zoals je hieronder op de foto ziet is toch prachtig!

Dit is ons dakterras uitzicht

Maak je wel gebruik van een dakterras?

Hoewel onze achtertuin niet groot is, maakt de buitenruimte op zolder dat meer dan goed voor mij. Het dakterras heeft namelijk een oppervlakte van 15 vierkante meter. Met een lengte van 5 meter en een breedte van 3 meter heb je veel mogelijkheden. Niet te vergelijken met een klein balkonnetje dus. Toch wordt mij regelmatig gevraagd of we wel gebruik maken van deze plek. Het antwoord is volmondig ja! Ons dakterras is gelegen op het zuidwesten. Hierdoor kunnen we vanaf 12 uur tot zonsondergang genieten van het zonnetje daar.

Natuurlijk is dat met hele hoge temperaturen niet prettig, maar op die dagen zit je daar wél tot 12 uur uit de zon en heerlijk in de schaduw. We genieten op het dakterras van de vroege lentezon tot de laatste warme zonnestraal in de herfst wanneer we dat wensen. Omdat ik niet steeds 2 trappen wil lopen voor een lekker drankje staat er op zolder een goedgevulde koelkast met glazen en wat snacks. Ideaal zo!

Dit is ons dakterras andere kant

De indeling

Op het dakterras is naast onze zithoek, waar ik je zo meer over vertel, ook nog de buitenunit van de airco te vinden en een box voor opslag. In de box bewaar ik wat zitmaterialen voor de kinderen, een handveger en blik en ligt er wat decoratiemateriaal in. Niet heel spannend maar wel handig om bij de hand te hebben. Maar het belangrijkste is dus onze zithoek!

De zithoek bestaat het twee teakhouten bankjes. Beide bankjes zijn geschikt voor drie personen waardoor er voldoende mensen kunnen zitten. Mochten we meer zitplaatsen nodig hebben kunnen we er altijd nog een klapstoeltje bijzetten. De tuinbanken hebben we voorzien van luxe loungekussens zodat we erg lang op de bankjes van de zon kunnen genieten.

De bankjes heb ik verder aangekleed sierkussens, een rond vloerkleed en kleine tafeltjes. Door gebruik te maken van kleine tafels blijft alles erg ruimtelijk. Om die reden heb ik ook voor een rond vloerkleed en tafels gekozen. Anders zou alles erg vierkant worden en in mijn ogen minder gezellig aanvoelen. De hele zithoek zie je op de foto hieronder.

Dit is ons dakterras overzicht

Wensen voor de toekomst

Heel veel wensen voor de toekomst heb ik niet, wel wil ik nog kijken of ik de terrastegels beter schoon kan krijgen en wil ik graag zien dat er een buitenlamp wordt opgehangen. Zo hebben we later op de avond ook nog gewoon verlichting. De aansluiting zit er in elk geval al.

Sinds kort sport ik ook buiten op het dakterras, heerlijk op warmere avonden wanneer het binnen te warm is. Hiervoor ben ik nog wel opzoek naar een dikkere yogamat of sportmatje maar dat komt allemaal wel. Tot die tijd genieten we gewoon van ons dakterras zoals hij is. Ik zou in elk geval niet zonder meer willen.

Tot slot..

Ben je trouwens opzoek naar goede loungekussens? Let er dan op dat je goed kijkt naar de afmeting en de dikte, een goed loungekussen moet dik genoeg zijn zodat hij lang mee gaat. Nu ben ik heel erg benieuwd: wat vind jij van ons dakterras? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis