Kleine jongens worden groot. Hoewel onze 3,5-jarige officieel nog een peuter is, heeft hij al wel de streken van een ‘echte’ kleuter. Tijd dus om zijn slaapkamer aan te passen naar een echte kleuterkamer! We nemen afscheid van zijn peuterbed en maken er een stoere kleuterkamer van. Een kamer om te slapen én te spelen. Wij vinden het belangrijk dat ze een eigen plekje hebben waar ze zich terug kunnen trekken. In mijn ogen zijn we daarin geslaagd. Benieuwd naar hoe zijn kamer is geworden? Lees dan snel verder: dit is de kleuterkamer van Luke!

Hoe zijn peuterkamer eruitzag lees je in dit artikel.

De kleuterkamer van Luke

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik deze foto’s heb gemaakt op de dag dat we zijn kamer hebben aangepakt, daarna heeft hij er nooit meer zo uitgezien. Gelukkig maar, je mag best zien dat er geleefd en gespeeld wordt in een kamer. Daar is hij immers voor bedoeld. Sinds we zijn kamer hebben aangepast naar een kleuterkamer is hij daar ook graag alleen of speelt hij er samen met zijn zus. Heerlijk, ze kunnen er helemaal hun gang gaan. In de toekomst willen we nog wel zijn muren voorzien van andere kleuren en misschien posters of andere gordijnen ophangen. Maar dat komt over een tijdje wel.

Naar een groot bed

Het is wel even een momentje hoor, om je kleine ventje ineens vanuit een peuterbed in een ‘groot’ bed te zien liggen. Hij oogt dan weer even klein. Al was het voor ons een logische stap. Ize ligt sinds een paar weken in een hoogslaper, deze laat ik een andere keer zien, en haar eenpersoonsbed hebben we dus doorgeschoven naar Luke. Het kleine bedje heeft een goed nieuw thuis gekregen.

Dit is de kleuterkamer van Luke bed beddengoed dekbed

Een nieuw bed betekent ook nieuwe dekens, een nieuw dekbed en beddengoed. Omdat we zijn kamer iets stoerder wilde maken kozen we voor dit gave dekbedovertrek met dinoprint. De kleuren van dit overtrek zijn lekker fel en de print kan gelukkig wel een tijdje mee. Over een paar jaar past dit nog steeds bij zijn leeftijd. We hebben gekozen voor een universeel synthetisch dekbed, deze is in de zomer niet te warm en in de winter leggen we een extra sprei eroverheen om voldoende warmte te kunnen bieden. De sprei is van Star Wars, misschien wordt hij later net zo’n fan als zijn vader een oom. Het bed heeft een mooie plek in deze kleuterkamer gekregen!

De commode

Ik heb even getwijfeld wat ik met de commode wilde doen. Het past in mijn ogen niet echt in een kleuterkamer, maar stiekem vind ik de opbergruimte wel praktisch. Wat ook erg fijn is, is dat ik er spullen op kan zetten waarvan ik niet wil dat Luke erbij kan. Bijvoorbeeld het mandje met boeken, ik houd dan denk ik geen boek meer over. Over een tijdje kan dat misschien wel maar nu nog niet. Daarnaast kan hij nog niet zelfstandig lezen en vind ik het spelen met boeken dan ook onnodig.

De commode is van hetzelfde merk en materiaal als zijn bed en kledingkast, hij misstaat daarom ook niet in deze kleuterkamer. Boven de commode hangt ook nog een wereldkaart op plexiglas. Omdat we de commode nu hebben opgeschoven hangt hij er niet meer recht boven maar moet eerlijk zeggen dat ik het voor nu wel prima vind zo. Luke vindt de wereldkaart ook niet erg interessant of leuk, wanneer we de muren gaan schilderen zal hij ook niet terugkomen.

de commode de kleuterkamer van luke mamazetkoers

Spelen

Zoals ik al eerder aangaf in dit artikel vinden we het belangrijk dat de kinderen ook op hun kamer kunnen spelen, het is niet voor niets een kleuterkamer. Op de foto’s in dit artikel zie je dat Luke hier echt de ruimte voor heeft. Naast zijn kledingkast staat een keuken van steigerhout met toebehoren. Ik durf wel te zeggen dat die keuken nog steeds zijn favoriet is!

Waar Luke ook graag mee speelt zijn auto’s. De autobaan, garage en wobbel mogen dan ook niet ontbreken in zijn kamer. De toffe paddenstoel heeft hij van mijn schoonouders gekregen. Ize heeft dezelfde. Elke avond voor het slapengaan zingen we ”op een grote paddenstoel”, heel erg leuk.

In deze kleuterkamer kan Luke dus heerlijk spelen. Omdat we de klink een kwartslag gedraaid hebben (omhoog) kan hij nog niet zelfstandig de deur opendoen. Dit geeft me wel een veilig gevoel, we willen niet dat hij zonder toezicht constant de trap op- en afloopt.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over de kleuterkamer van Luke: het is een stoere jongenskamer. Ik ben erg benieuwd in welke kleuren je de muren van zijn kamer zou verven, nu zijn het verschillende grijstinten. Er mag echt wel meer kleur in die kamer van hem. Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken door me een privé berichtje te sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis