Een leuk uitje met vrienden of een borrelavond met vrienden: met een online escaperoom maak je er een onvergetelijke dag of avond van! Voor wie (nog) niet weet wat een online escaperoom is, Gastblogger Astrid legt het in dit artikel helemaal uit. Voor mamazetkoers.nl testte ze namelijk met haar vriendin de online escaperoom van misswhistledown.nl. Lees je mee?

Review: de online escaperoom van misswhistledown.nl

Mij is gevraagd of ik de escaperoom van misswhistledown.nl wilde testen, dat hoef je mij maar een keer te vragen, want ik ben dol op spelletjes! Voordat ik mijn ervaringen deel over deze online escaperoom vertel ik je eerst wet een escaperoom precies is.

De definitie van een (online) escaperoom

Een escaperoom is een spel die je samen met een groep(je) doet. Je moet binnen een bepaalde tijd een mysterie oplossen in een unieke omgeving, bijvoorbeeld in een kamer van de bankdirecteur, de bezemkast in een verlaten school en ga zo maar door. Alles is mogelijk! Aan de hand van puzzels en raadsels dien je de oplossing te vinden daarmee kun je ontsnappen uit de kamer. Vandaar ook de naam escaperoom.

De kans is groot dat je er al ooit eens iets van gehoord hebt via een vriend of collega. Het is tegenwoordig een gaaf uitje om te doen samen met vrienden en wordt het ingezet voor teambuiling. Gelukkig is het nu ook mogelijk om een escaperoom vanuit huis te doen en op afstand door een online omgeving: de online escaperoom. Voor mamazetkoers.nl testte ik samen met mijn vriendin de online escaperoom van misswhistledown.nl. Hieronder lees je mijn review.

De online escaperoom van misswhistledown.nl

Afgeleid van de populaire serie Bridgerton geeft deze escaperoom een nieuwe dimensie aan Miss Whistledown. Deze schrijver verspreidt allerlei roddels en schandalen en de koningin heeft je hulp nodig om deze persoon te ontmaskeren. Een bevel van de koningin, die mag je niet negeren. In het spel heb je ongeveer 120 minuten de tijd om deze schrijver te ontmaskeren. Je hebt 2 laptops nodig en een paar vrienden!

Mijn review

Al vaker heb ik online escaperooms gedaan met mijn werk, dus ik had een beeld van wat ik kon verwachten. Deze online escaperoom stak ver boven mijn verwachting uit. De teksten zijn allemaal in het Engels gesproken maar netjes ondertiteld. Heel erg goed te volgen dus! Ook de aankleding, zo noem ik het even, ziet er heel mooi uit. Je waant je echt in die tijd.

Ik was erg benieuwd naar de opdrachten omdat die misschien wat tegen kunnen vallen. Maar de escaperoom past zich aan op het aantal spellers dat je ingeeft. Wij deden de escaperoom met 2 personen en we hadden elkaar echt nodig om de opdrachten te kunnen behalen. De opdrachten waren overigens leuk, uitdagend en niet standaard. Ik kan je helaas veel vertellen over de puzzels en opdrachten want dat neemt echt de pret weg. Ga deze escaperoom dus zeker zelf ervaren als je nieuwsgierig geworden bent.

Voor de escaperoom staat 90-120 minuten en wij hebben er met 150 minuten iets langer over gedaan, maar ik vind het wel een pluspunt dat je hem af kan spelen! Geen zwart scherm na 120 minuten. Tussendoor kun je dus ook gemakkelijk even een pauze inlassen. Je kant ook tips vragen als je even vastloopt, de eerste tip die je krijgt is nog niet veel, maar zo proberen ze je te motiveren om toch zelf tot de oplossing te komen. Maar de volgende tips zijn wel heel nuttig. Als je het mij vraagt is dit echt een aanrader!

Veel liefs Astrid, kom je me ook volgen op Instagram?

Tot slot..

Dank je wel Astrid voor je leuke review. Ikzelf heb ook vaker een escaperoom gedaan, zowel op locatie als online en kan het iedereen dan ook zeker aanraden. Wil je deze online escaperoom ook spelen? Dat kan via deze link! Laat je me weten wat je ervan vond? Dat kan hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis